Αντόνιο Τάπια στο PRESSARIS: «Μεγάλη ομάδα ο Άρης, θα ήταν τιμή μου να έρθω»

Το όνομα του Αντόνιο Τάπια βρίσκεται σε υψηλή θέση, στη λίστα με τους πέντε Ισπανούς προπονητές που είναι υποψήφιοι για τον πάγκο του Άρη. Το PRESSARIS εντόπισε τον 53χρονο Ανδαλουσιανό τεχνικό στην πατρίδα του και εκείνος, λακωνικός αλλά και ευγενικός, μίλησε για την προοπτική ενδεχόμενης συνεργασίας του με τους «κίτρινους».

Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ φαίνεται να έχουν καταλήξει σε πέντε ονόματα Ισπανών τεχνικών, ενώ παράλληλα κινούνται με μυστικότητα και σε αγορές γειτονικών χωρών, όπως σ’ αυτήν της Γαλλίας, προσπαθώντας σε κάθε περίπτωση να εντοπίσουν τον προπονητή που θα ταιριάξει ιδανικά στο προφίλ, τις ανάγκες αλλά και τις οικονομικές δυνατότητες των «κίτρινων».

Ένας εκ των βασικών υποψηφίων, αν όχι ο βασικότερος με τα έως τώρα δεδομένα όπως τα κατέγραψε το PRESSARIS, δείχνει να είναι ο πρώην προπονητής της Μάλαγα (2005-06 και 2008-09) και γνώριμος του Σέρχιο Κόκε εδώ και περίπου μια δεκαετία. Ο Αντόνιο Τάπια δέχθηκε να μας μιλήσει, μετρώντας προσεκτικά τις λέξεις του…

«Γνωρίζω ότι ο Άρης βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή. Δεν μπορώ, όμως, να σας πω κάτι περισσότερο. Ξέρετε πώς έχουν τα πράγματα σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Εξάλλου, τις όποιες προτάσεις συνεργασίας με αφορούν, τις διαχειρίζεται το γραφείο μάνατζερ που με εκπροσωπεί. Δεν συζητώ προσωπικά με τους ενδιαφερόμενους», ήταν το αρχικό σχόλιο του Ισπανού τεχνικού, όταν έμαθε το λόγο του τηλεφωνήματος από τη Θεσσαλονίκη.

Στην συνέχεια, όμως, δέχθηκε να καταθέσει την άποψή του για τους «κίτρινους», για τους οποίους έδειξε ενημερωμένος και χρησιμοποίησε κολακευτικά λόγια.

«Ασφαλώς και θα μου άρεσε η προοπτική να εργαστώ στην Ελλάδα. Θα εξέταζα κάθε ενδιαφέρουσα πρόταση, πολύ περισσότερο αν αυτή προερχόταν από έναν μεγάλο σύλλογο όπως ο Άρης», είπε ο Τάπια, που έβαλε τον επίλογο της συζήτησης συμπληρώνοντας:

«Γνωρίζω πολύ καλά τις επιτυχίες του Άρη. Είναι μία από τις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας και φυσικά θα ήταν ξεχωριστή τιμή για μένα αν μου δινόταν η ευκαιρία να εργαστώ σ’ αυτόν. Όπως σας είπα, όμως, αυτά τα θέματα τα ξέρουν και τα διαχειρίζονται άλλοι».

To Top