O Αλεξιάδης “έφυγε”… 111 χρόνων, μεταδίδοντας από ψηλά το DNA του Άρη για πάντα!

Ο θρυλικός Αλέκος Αλεξιάδης πέρασε στην αιωνιότητα σε μια συγκλονιστική και έντονα συναισθηματικά φορτισμένη μέρα, όπως ήταν η χθεσινή…

Ένας ποδοσφαιριστής ο ορισμός του τι σημαίνει… Άρης, αποτέλεσε επί σειρά ετών σημείο αναφοράς για μικρούς και μεγάλους. Ο Αλεξιάδης, η ψυχάρα, ο τεράστιος σκόρερ δεν είναι πλέον μαζί μας, αφήνοντας την οικογένεια του Άρη φτωχότερη…

Πολλοί, όλοι μας, αναφερθήκαμε στην βιολογική του ηλικία, σύμφωνα με την οποία έφυγε από τη ζωή λίγο πριν συμπληρώσει τα 80 του χρόνια. Μέχρι που ακούσαμε τον Βασίλη Κεχαγιά, συγγραφέα, δημοσιογράφο, φίλο, να λέει με μεγάλο αυθορμητισμό ότι: “Ο Αλέκος Αλεξιάδης “έφυγε”… 111 χρόνων. Όσα χρόνια είναι στη ζωή ο Άρης, γιατί  ο Άρης ήταν η ίδια του η ζωή, τον κουβαλούσε μέσα του”. Μάλιστα το προέκτεινε ακόμη περισσότερο, τονίζοντας ότι “ο Αλεκάρας θα συνεχίσει να υπάρχει, όσο υπάρχει και ο Άρης”.

Λόγια έντονα συναισθηματικά φορτισμένα, βγαλμένα από την ψυχή, προκειμένου να καταγράψουν αυτό που βίωσαν οι παλαιότεροι, αυτό που έμαθαν οι νεότεροι, μέσα σε αυτήν την χωρίς όρια “κιβωτό” του ιστορικού συλλόγου: “ο Αλέκος Αλεξιάδης ήταν ο εκφραστής του DNA το συλλόγου”.

Με απλά λόγια; Μαχητής, πολεμιστής, ακούραστος εραστής της κιτρινόμαυρης ιδέας, αλλά και συγχρόνως, αγνός, τίμιος, άνθρωπος, φίλος.

Ναι, σίγουρα, η οικογένεια του Άρη φαντάζει φτωχότερη από χθες προκαλώντας θλίψη και πόνο στα μέλη της… Τι να ψελλίσει κανείς βλέποντας τον “Ρίνγκο”, τον ατσάλινο Άγγελο Σπυρίδωνα να λυγίζει σαν μικρό παιδί αγκαλιάζοντας το φέρετρο με τη σημαία του Άρη, αποχαιρετώντας τον φίλο του;

Κι όμως… Ο “Αλεκάρας”, ο θρυλικός σκόρερ του Άρη θα συνεχίζει να είναι παντού, θα είναι εκεί ψηλά, μετρώντας 111 χρόνια, 112 χρόνια κ.ο.κ. “κουβαλώντας” τo DNA του συλλόγου.

Προσδοκώντας κι αυτός, μαζί με άλλες τεράστιες ιστορικές μορφές του Άρη, καλύτερες μέρες, τίτλους, επιτυχίες, νέα παιδιά που θα αγαπούν την κιτρινόμαυρη ιδέα.

Αγνώριστος Άρης σε μια μέρα ντροπής, γκρέμισε σε 90′ ότι έφτιαξε σε έναν μήνα

Ο Άρης γνώρισε μια βαριά ήττα από τον Λεβαδειακό με 4-1 -ήττα ντροπής την χαρακτήρισε χωρίς να κρυφτεί ο Μαρίνος Ουζουνίδης- γκρεμίζοντας ότι είχε φτιάξει μέσα σε έναν μήνα.

Από την ισοπαλία στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, μέχρι το σερί των τριών νικών, με Λαμία, Καλλιθέα, Παναθηναϊκό, το “μηδέν” στην άμυνα σε τέσσερις αγώνες, η ατομική και ομαδική βελτίωση και η απόσταση μόλις τριών βαθμών από την τετράδα δημιούργησαν προσδοκίες και αισιοδοξία…

Ο κόσμος έκανε ουκ ολίγα χιλιόμετρα μέσα στην βροχή, έδωσε τη “μάχη” του, αλλά ο Άρης ήταν αγνώριστος στη Λιβαδειά, με τις γνωστές παθογένειες που του στοίχισαν φέτος και την κακή νοοτροπία.

Δεν υπήρχε παίκτης που να διακρίθηκε, δεν υπήρχε σχεδόν καμία στιγμή στο παιχνίδι, κατά την οποία να δικαιολογούσε την προσπάθεια του Άρη να μπει στην τετράδα. Ο προπονητής του Άρη ήταν αφοπλιστικός στις δηλώσεις του…

“Συγχαρητήρια στον Λεβαδειακό. Άξιζε τη νίκη και ίσως τα τέσσερα γκολ να ήταν λίγα… Δεν μπορείς να πεις πολλά με αυτή την εικόνα. Ντρέπομαι και θεωρώ τον εαυτό μου υπεύθυνο. Όταν μία ομάδα δεν έχει έναν παίκτη σε καλή μέρα, έκανα κάτι λάθος. Δεν τους έπεισα πόσο σημαντικό ήταν να συγκεντρωθούμε μετά από μία μεγάλη νίκη” όπως είπε αρχικά για να συμπληρώσει: “Είναι ντροπή να χάνεις με αυτό τον τρόπο και έλλειψη σεβασμού προς τον κόσμο που ήρθε μέσα στη βροχή για να βοηθήσει. Είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω. Δεν θα ζητήσω ευθύνες από τους παίκτες αλλά από τον εαυτό μου, για να δω τι μπορώ να αλλάξω. Δεν έχει γίνει μόνο μία φορά. Έχει επαναληφθεί, οπότε κάτι γίνεται λάθος…”.

Ο Άρης έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από ένα παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε “must win”, από ένα γήπεδο, όπου ήταν γεμάτο κιτρινόμαυρη ενέργεια και πάθος και πλήγωσε (για μια ακόμη φορά) τον κόσμο…

Η μεγαλύτερη ήττα, όμως, πέρα από το 4-1 ήταν ότι έκανε ένα μεγάλο πισωγύρισμα, μένοντας έξι βαθμούς από την 4η θέση, αλλά κυρίως σπατάλησε την εμπιστοσύνη των φιλάθλων και του ίδιου του εαυτού, ότι μπορεί στο τέλος να χαμογελάσει και να μπει στην τετράδα, κάνοντας την υπέρβαση.

Εμφατικός Άρης, “σκούπισε” τον Παναθηναϊκό και απέδειξε πόσο… αδίκησε τον εαυτό του!

Ο Άρης έκανε ίσως την καλύτερη του εμφάνιση φέτος… Ήταν σίγουρα εμφατικός Άρης, “σκούπισε” τον Παναθηναϊκό και απέδειξε πόσο… αδίκησε τον εαυτό του!

Ένας Άρης που ήταν απόλυτα διαβασμένος, ένας Άρης που έλεγξε τον ρυθμό σε όλο το 90λεπτο.

Χωρίς υπερβολή ο Άρης «εξαφάνισε» την επιθετική γραμμή της αθηναϊκής ομάδας, σπάζοντας το αήττητο σερί των 15 αγώνων με τον Ρουί Βιτόρια… Ο Άρης ήταν ψυχωμένος, ο Παναθηναϊκός έκανε τελικές με το… σταγονόμετρο και δίκαια πήρε το “τρίποντο”.

Κομβικό ρόλο έπαιξε η διαχείριση του αγώνα από τον Μαρίνο Ουζουνίδη, δικαιολογημένα πανηγύριζε με ξεχωριστό τρόπο. Ήταν το πρώτο του “τρίποντο”, μετά από άλλα δυο ντέρμπι (ήττα με Ολυμπιακό, ισοπαλία με ΠΑΟΚ).

Αυτός και οι συνεργάτες του «διάβασαν» άψογα τον αντίπαλο, “περνώντας” στους παίκτες θετική ενέργεια και αγωνιστική προσέγγιση.

Ο Ουζουνίδης δικαιώθηκε με την επιλογή του Σαβέριο για το βασικό σχήμα. Θετικότατος και ο Σπίκιτς. Από εκεί και πέρα εμφανής βελτίωση υπήρχε και στην αντιμετώπιση των πολλών στημένων που κέρδισε ο Παναθηναϊκός, καθώς ούτε από εκεί υπήρξε κάποιος κίνδυνος για τον Άρη.

Πολύ σημαντική και η νοοτροπία που έδειξε η ομάδα του Ουζουνίδη όταν πήρε το προβάδισμα. Ναι μεν παραχώρησε γήπεδο, αλλά κάθε άλλο παρά κλείστηκε φοβισμένα πίσω. Οι κιτρινόμαυροι συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ σε κάθε ευκαιρία και αν κάποια από τις δυο ομάδες μπορούσε να σκοράρει μετά το 2-0, αυτός ήταν ο Άρης που μπορούσε να πετύχει και ένα και δυο γκολ ακόμη.

Σε κάθε περίπτωση, το “κλειδί” πρώτα από όλα ήταν η εξαιρετική μεσοαμυντική λειτουργία που κράτησε το μηδέν σε τέταρτο σερί ματς, αυτή τη φορά απέναντι σε έναν πολύ ποιοτικό αντίπαλο που σκοράρει σχεδόν πάντα.

Ο προπονητής του Άρη “διάβασε” σωστά τον αντίπαλο και εξουδετέρωσε τα ατού του…

Ο Βαγιαννίδης δεν φάνηκε καθόλου (ήταν η πρώτη αλλαγή του Βιτόρια). Ο Τετέ δεν βρήκε χώρους, όπως και ο Φώτης Ιωαννίδης, τον οποίο “κλείδωσαν” Βέλεθ και Φαμπιάνο.

Με δυο λόγια; Ο Άρης πήρε μια σπουδαία νίκη (ο Βιτόρια με τις δηλώσεις του… άδειασε το αφήγημα της αδικίας), ενώ την ίδια ώρα έδειξε πόσο έχει… αδικήσει ο ίδιος τον εαυτό του!

Η δικαίωση του Βετούλα και τα στοιχεία που έδειξε για πρώτη φορά στο παιχνίδι του ο Άρης…

Ο Άρης παρουσίασε χθες κόντρα στον Πανιώνιο στοιχεία στο παιχνίδι του, τα οποία έχει δείξει ελάχιστες φορές φέτος και έφτασε στη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, παίρνοντας μεγάλη βαθμολογική ανάσα…

Το γεγονός ότι αυτό συνέβη σ’ έναν αγώνα πολύ σημαντικό πιστώνεται τόσο στον Νίκο Βετούλα όσο και στους παίκτες, που υπηρέτησαν με επιτυχία το πλάνο.

Οι κιτρινόμαυροι στηρίχθηκαν στην επιθετική τους πολυφωνία, διαθέτοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Ουίλις 18 π., Τολιόπουλος 16 π., Φιγκερόα 13 π., Γούντμπερι 11 π. και Ρόμπερτς 10 π.).

Ήταν πολύ εύστοχοι από την περιφέρεια, τελειώνοντας την αναμέτρηση με 12/25 τρίποντα (48%).

Επικράτησαν στη μάχη των ριμπάουντ (40 έναντι 38), αλλά το πιο σημαντικό ίσως σημείο είναι η αναλογία ασίστ και λαθών.

Οι παίκτες του Άρη, που γενικά φέτος υστερούν στο κομμάτι της δημιουργίας, μοίρασαν 22 ασίστ (οι φιλοξενούμενοι είχαν 12 ασίστ και 12 λάθη), περίπου έξι περισσότερες από τον μέσο όρο τους και υπέπεσαν σε εννέα λάθη.

Επίσης, ο Πατρινός προπονητής επέλεξε ένα rotation ουσιαστικά οκτώ παικτών (ο Γκιουζέλης αγωνίστηκε μόλις 03:37) και δικαιώθηκε τόσο από την εξέλιξη του αγώνα όσο και από την τελική του έκβαση.

Ο “έλεγχος” του Ουζουνίδη μετά από 55 μέρες και συμπεράσματα για το φινάλε

Ο Άρης πήρε ψυχολογία από τις δυο σερί νίκες, “καθάρισε” το μυαλό αρκετά για το φινάλε και τις πέντε τελευταίες “στροφές” της κανονικής περιόδου και την ύστατη προσπάθεια να καλύψει τη διαφορά των τριών βαθμών για να μπει στην πρώτη τετράδα.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης συμπληρώνει σήμερα 55 μέρες στον πάγκο του Άρη και σίγουρα έχει μια εικόνα για τον “έλεγχο” του ρόστερ και τα συμπεράσματα για το φινάλε…

Ένας “έλεγχος” που δίνει… καλό βαθμό για περιπτώσεις όπως ο Χάμζα Μεντίλ (έδωσε αξιόπιστα σημάδια γραφής μετά τους δυο πρώτους αγώνες), ο Βλάντιμιρ Νταρίντα (με την εμπειρία και την ουσία στο παιχνίδι), ο Γιάννης Φετφατζίδης (με τη συνολική εικόνα του έδωσε πνοή στην επίθεση) ή για τη συνεργασία των στόπερ Φαμπιάνο Λέισμαν και Φραν Βέλεθ.

Στα παραπάνω με την επιστροφή του Λορέν Μορόν και του Γιακούμπ Μπράμπετς, αλλά και εκτός απροόπτου του Ούγκο Μάγιο, δημιουργείται μια σημαντική βάση, στην οποία αναμένεται να βάλουν τη δική τους πινελιά οι Ντάριο Σπίκιτς και Ντούντου.

Σε αυτό τον “έλεγχο” βέβαια, η παρουσία του Πιόνε Σίστο δεν παίρνει καλό βαθμό, όπως εμφανίστηκε (και) στον αγώνα με την Καλλιθέα, ενώ χρειάζονται αρκετή προσπάθεια για να φτάσουν σε ικανοποιητικά επίπεδα Αλβάρο Σαμόρα και Κίκε Σαβέριο.

Ο Άρης μπαίνει λοιπόν στην τελική ευθεία, ο Ουζουνίδης βγάζει τα συμπεράσματά του και όπως έχουμε αναφέρει μετά τα παιχνίδια της 21ης αγωνιστικής, οι κιτρινόμαυροι πρέπει να πιστέψουν ότι μπορούν να μπουν στην τετράδα, δίνοντας όλοι τη θετική τους ενέργεια…

Δεν ρίσκαρε ο Άρης, έχασε την ευκαιρία και τώρα καλείται να δει την “επόμενη μέρα” με ρεαλισμό

Ο Άρης έμεινε στο “μηδέν” με τον ΠΑΟΚ, δεν ρίσκαρε με δεδομένο και τα πολλά προβλήματα και επί της ουσίας έχασε την σημαντική ευκαιρία για την πρώτη τετράδα.

Με νίκη θα μείωνε στους -3 βαθμούς, έμεινε σε απόσταση έξι βαθμών και τώρα στις επτά “στροφές” μέχρι το τέλος καλείται να δει την “επόμενη μέρα” με ρεαλισμό.

Με δυο νίκες και μια ισοπαλία στα τελευταία εννιά ματς (πέντε με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στο “τιμόνι”) έφτασε πλέον να έχει υποχωρήσει στην 6η θέση της βαθμολογίας, αναπολώντας τις τέσσερις σερί εβδομάδες στην 1η θέση… Τότε που με την απόδοσή του ανάγκασε όλη την Ελλάδα να παραδεχθεί ότι ο φετινός Άρης μπορεί να μπει στην τετράδα και να διεκδικήσει πολλά με το βλέμμα στην κορυφή.

Τώρα, όπως (στραβά) έστρωσε καλείται να κινηθεί. Θα πρέπει να μοχθήσει πλέον για να εξασφαλίσει το μίνιμουμ που του έχει απομείνει, την 5η θέση, που υπό προϋποθέσεις θα του δώσει το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο προπονητής του Άρη αναφέρθηκε χθες στα προβλήματα της ομάδας, όμως παραδέχθηκε με ρεαλισμό ότι ο κόσμος θέλει να βλέπει την ομάδα του να κερδίσει. Για να γίνει αυτό, όλος ο οργανισμός πρέπει να βρει τη δύναμη, τις λύσεις, τα ψυχικά αποθέματα να βγει από την αγωνιστική κρίση που βιώνει εδώ και δυο μήνες. Θέλει να περάσει το δικό του στιλ και την αγωνιστική ταυτότητα στην ομάδα, αλλά είναι γεγονός ότι οι απουσίες, οι τραυματισμοί και οι τιμωρίες είναι σημαντικό εμπόδιο.

Με τον ΠΑΟΚ είδαμε -όπως και με τον Ολυμπιακό- κάποια σημάδια βελτίωσης σε θέματα ομαδικής αγωνιστικής πειθαρχίας, αλλά και ατομικής εικόνας παικτών. Ο Φαμπιάνο λειτούργησε θετικά ως δεξί μπακ, ο Σιφουέντες θύμισε τους λόγους για τους οποίους ο Άρης άνοιξε τη συζήτηση για την αγορά του από τη Ρέιντζερς, ο Νταρίντα σταμάτησε να… τρέχει πριν πέσει για ύπνο, κι αν σκόραρε στη χρυσή ευκαιρία που είχε, όλα θα ήταν διαφορετικά. Με τα “θα” βέβαια δεν προχωράει καμία ομάδα.

Εδώ λοιπόν έρχεται η ρεαλιστική προσέγγιση, από τη στιγμή που η τετράδα παραμένει σε απόσταση. Για να επιτευχθεί ο στόχος της κατάκτησης της 5ης θέσης, θα χρειαστεί να δουλέψει ο Ουζουνίδης με όλο το ρόστερ στη διάθεσή του και σε δεύτερη φάση να προστεθούν άλλοι τουλάχιστον 2-3 ποδοσφαιριστές ώστε να αυξηθούν οι επιλογές. Το έχουμε άλλωστε πει πολλές φορές: ο Άρης (έχοντας καθυστερήσει, είναι αλήθεια) χρειάζεται ενίσχυση…

O Άρης μετράει τις “πληγές” του, “πληρώνοντας” προβλήματα τραυματισμών και ανεπίτρεπτα λάθη που τον… πληγώνουν!

“Ο Άρης των χιλίων προβλημάτων, των τριών αναγκαστικών αλλαγών και των δέκα παικτών, αν και προηγήθηκε με τον Μορόν, λύγισε στο τέλος από τον Ολυμπιακό γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 για την 18η αγωνιστική, με τους κιτρινόμαυρους να διαμαρτύρονται δικαίως για πέναλτι που δεν τους δόθηκε”…

Με αυτές τις γραμμές καταγράφηκε στην περιγραφή του χθεσινού ματς το ρεζουμέ της νέας ήττας των κιτρινόμαυρων στο πρωτάθλημα,

Ο Άρης από σήμερα μετράει τις “πληγές”, τα λάθη του, αλλά και τα κενά στο ρόστερ που τον πλήγωσαν πάλι!

Τα προβλήματα των τραυματισμών πολλά: Ο Μάγιο δηλώθηκε στην ενδεκάδα, αλλά δεν ξεκίνησε τον αγώνα λόγω ενοχλήσεων στη γάμπα. Ο Ντιαντί αντικαταστάθηκε στο 15′ με ενοχλήσεις στον δικέφαλο. Ο Σαβέριο που μπήκε, έγινε αλλαγή στην αλλαγή, με τις πρώτες εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι υπέστη διάστρεμμα.

Μέσα σε αυτό το κάδρο, ήρθε η διαιτησία του Νίμπεργκ που στέρησε ένα πέναλτι στον Άρη και όχι μόνο…

Όμως ο Άρης πλήρωσε τα δικά του αμυντικά λάθη. Στο δεύτερο ημίχρονο και μετά τις αλλαγές του Ολυμπιακού η εικόνα του Άρη δεν ήταν το ίδιο καλή. Υπήρχαν αβίαστα λάθη, όπως το λάθος γύρισμα του Μόντσου από το οποίο προήλθε η ισοφάριση στο 50′. Και όχι μόνο…

Υπήρχαν στιγμές στα τελευταία λεπτά που -όπως επισήμανε και ο Μαρίνος Ουζουνίδης- ο Άρης ήταν εκτός… ισορροπίας σε αμυντικό επίπεδο κάνοντας ανεπίτρεπτα λάθη.

Φυσικά, κι ενώ διανύουμε πλέον την 12η Ιανουαρίου, ο Άρης πέρα από τα παραπάνω “πλήρωσε” τα μεγάλα κενά στο ρόστερ του.

Οι κιτρινόμαυροι σε επίσημο επίπεδο προανήγγειλαν πριν τα Χριστούγεννα σημαντικές ενισχύσεις, όμως οι μέρες πέρασαν και ουδέν μεταγραφικό ζήτημα κινείται στον ορίζοντα. Πέρασαν σημαντικά και καθοριστικά παιχνίδια στα οποία χάθηκαν πολύτιμοι βαθμοί.

Ο Άρης καλείται να βρει τις λύσεις, όσο υπάρχουν τα περιθώρια της ουσιαστικής αντίδρασης.

Όποιος αντέχει! Ο Άρης είναι… υποχρεωμένος να βγάλει αντίδραση

Ο Άρης μέσα σε λίγες βδομάδες κατάφερε να γκρεμίσει ό,τι καλό είχε δημιουργήσει για περίπου δυο μήνες με τις συνεχείς επιτυχίες και την πρώτη θέση.

Δεν είναι μόνο η απώλεια των βαθμών που τον απομάκρυναν, όχι απλά από την πρώτη, αλλά και την 4η θέση, αλλά η γενικότερη εικόνα με αποκορύφωμα το παιχνίδι με τον ΟΦΗ…

Είναι γεγονός ότι η διαιτητική αλλοίωση στον αγώνα Παναιτωλικός-Άρης, εκτροχίασε την ομάδα,, οι βαθμοί που χάθηκαν από τα σφυρίγματα είναι πολλοί και μοιραία δημιουργήθηκε ένα πλαίσιο πίεσης στην ομάδα.

Μετά τον αγώνα με τον Αστέρα και την ήττα με ανατροπή, άνοιξε μια συζήτηση σχετικά με το μέταλλο των παικτών και τη νοοτροπία τους… Θεωρητικά έγιναν συζητήσεις στο κομμάτι αυτό από τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τους συνεργάτες του.

Στη συνέχεια η αποκαρδιωτική εικόνα με τον ΟΦΗ σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του προπονητή των κιτρινόμαυρων η συζήτηση πέρασε σε άλλο “level”. Για την πίεση που δεν αντέχουν οι παίκτες, τον φόβο των αντιδράσεων και των αποδοκιμασιών (ειδικά από έναν κόσμο που χρόνια τώρα έχει καταπιεί πολλές πίκρες και δεν άφησε ποτέ, μα ποτέ μόνη την ομάδα).

Στη χθεσινή ομιλία του προς του παίκτες ο Ουζουνίδης προσπάθησε να κεντρίσει το λεπτό σημείο της αντίδρασης. Ζήτησε το αυτονόητο λέγοντας: “Τώρα στα δύσκολα εμείς πρέπει να είμαστε ακόμη πιο ενωμένοι και πεισμωμένοι” ενώ ζήτησε να  “βγάλουμε αντίδραση στα επόμενα δύσκολα παιχνίδια”.

Είναι ξεκάθαρο. Οι ποδοσφαιριστές που δεν… αντέχουν (sic) την πίεση μιας μεγάλης ομάδας κι έχουν άγχος, ας ζητήσουν να αποχωρήσουν και να βρουν ομάδα που θα παίζει μπροστά σε συγγενείς και φίλους και όχι όπως π.χ. με τον Βόλο μπροστά σε 20.000 φιλάθλους.

Θεωρητικά, ειδικά φέτος, ο Άρης διαθέτει παίκτες με καριέρα σε μεγάλα πρωταθλήματα, ικανούς, έμπειρους και φιλόδοξους. Οι ίδιοι ήταν άλλωστε, οι οποίοι στις δηλώσεις τους, μιλούσαν για τον κόσμο του Άρη, τη δυναμική της ομάδας και τις υψηλές απαιτήσεις της, όταν εξηγούσαν τους λόγους της επιλογής τους να έρθουν στη Θεσσαλονίκη.

Ο Άρης λοιπόν σε αγωνιστικό επίπεδο, καλείται να βγάλει αντίδραση και να σώσει ό,τι σώζεται από τη φετινή χρονιά. Και για να γίνει αυτό, ένα είναι σίγουρο: παίζει, συμμετέχει, προσπαθεί όποιος… αντέχει!

ΥΓ: Ο Ουζουνίδης προφανώς έκανε τις δηλώσεις που έκανε με σκοπό να “προστατεύσει” και να “κερδίσει” τους παίκτες του, τις έκανε όμως -κατά την ταπεινή μας άποψη- με λάθος τρόπο, δημιουργώντας περισσότερες “γωνίες” απ΄ όσες ενδεχομένως πρέπει. Καμία ομάδα δεν θέλει οι οπαδοί της να την αποδοκιμάζουν κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά η υπομονή και τα πικρά ποτήρια έχουν και όρια!

ΥΓ1: Η ευθύνη για να αλλάξει ρότα η ομάδα αρχίζει και τελειώνει στον Θόδωρο Καρυπίδη. Αυτός καλείται να βρει τώρα τους τρόπους και τις λύσεις για να αποδράσει η ομάδα από την αγωνιστική κρίση. Κι όπως έχουμε επισημάνει: Ο Άρης χρειάζεται αυτοκριτική με έργα και έμπρακτες “συγγνώμες” σε όλα τα επίπεδα.

Αυτοκριτική με έργα και έμπρακτες “συγγνώμες” χρειάζεται ο Άρης και όχι… υποδείξεις

Ο Άρης πραγματοποίησε χθες το χειρότερο φετινό παιχνίδι του, έχασε με κατεβασμένα χέρια από τον ΟΦΗ (ο οποίος δεν έκανε κάποια εντυπωσιακή εμφάνιση), παρουσίασε μια ομάδα χωρίς αρχή και τέλος, χωρίς ψυχολογία. Ένα σύνολο αδιάφορο, το οποίο ξεκίνησε το 2025 με τον χειρότερο δυνατό τρόπο…

Δεν ήταν η ήττα που πλήγωσε τον κόσμο, προκαλώντας τις δικαιολογημένες αποδοκιμασίες, αλλά η συνολική προβληματική εικόνα. Οι κιτρινόμαυροι παραδόθηκαν στην εσωστρέφεια τους, στις παθογένειες τους, έδειξαν ότι υπάρχουν ανοιχτά προβλήματα που ζητούν λύσεις άμεσα και φυσικά, ότι το πρόβλημα δεν ήταν ο προπονητής. Και δεν είναι ούτε τώρα ο προπονητής.

Ο Άρης χθες έδειξε τόσο… εκκωφαντικά ότι έχασε όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν μια “ομάδα”. Δεν ήταν “ομάδα” και το πλήρωσε με μια ακόμη ήττα που τον βάζει επί της ουσίας στη δεύτερη… ταχύτητα του πρωταθλήματος απομακρύνοντας σημαντικά την πρώτη τετράδα. Κι όλα αυτά, μερικές εβδομάδες μετά την εντυπωσιακή πορεία, το αήττητο σερί και τις επί τέσσερις αγωνιστικές παρουσία στην πρώτη θέση.

Το απόλυτο αρνητικό κοντράστ…

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έκανε κάποιες δηλώσεις που κρίνονται ατυχείς. Ένας προπονητής, ιδιαίτερα των ικανοτήτων του Ουζουνίδη, καλείται να ασχοληθεί με την επίλυση των αγωνιστικών προβλημάτων, πώς θα παρουσιάσει μια ομάδα ανταγωνιστική και πώς θα κερδίζει τα παιχνίδια και όχι με το να ασχολείται με την κερκίδα, αν και ξεκάθαρα είναι ο τελευταίος που φταίει αυτήν τη στιγμή για την εικόνα του Άρη…

Υπάρχει η διοίκηση, υπάρχει ο επικεφαλής της ομάδας, ο Θόδωρος Καρυπίδης, υπάρχουν τα στελέχη και οι παίκτες που καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ο Άρης χρειάζεται αυτοκριτική με έργα και έμπρακτες “συγγνώμες” και όχι υποδείξεις. Είναι τόσο ξεκάθαρο…

 

Το “ταμείο” της πρώτης Ευρωπαϊκής βραδιάς: Xαμένη ευκαιρία, εχθρική διαιτησία και ανάγκη για ρεαλισμό

Ο Άρης έπρεπε να αντιμετωπίσει χθες, εκτός από την Χάποελ Ιερουσαλήμ και την εχθρική διαιτησία, που έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να εκτελέσουν 49 βολές (!), όμως παρόλα αυτά είχε την ευκαιρία και κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες να πετύχει μια νίκη, κυρίως ψυχολογίας.

Οι κιτρινόμαυροι πραγματοποίησαν αρκετά καλή εμφάνιση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, με αποκορύφωμα την τρίτη περίοδο, στη διάρκεια της οποίας προηγήθηκαν με 15 πόντους (39-54 και 44-59).

Πλήρωσαν, ωστόσο, κάποια “νεκρά” διαστήματα, με κακές και βιαστικές αποφάσεις και κυρίως την έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο (53-44 το επιμέρους σκορ και 27-14 στο τελευταίο δεκάλεπτο). Στα παραπάνω μπορεί να προστεθεί και η αστοχία από τη γραμμή των βολών στο τελευταίο λεπτό.

Δεν ήταν, βέβαια όλα “μαύρα” για τον Άρη στο χθεσινό παιχνίδι. Υπήρξαν θετικά στοιχεία, όπως η εμφάνιση του Ελ Τζέι Φιγκερόα, η επιστροφή του Βασίλη Τολιόπουλου και φυσικά η παρουσία της ομάδας σε μεγάλα κομμάτια της αναμέτρησης απέναντι σ’ έναν δυνατό αντίπαλο με αρκετά μεγαλύτερο μπάτζετ.

Η Ευρώπη, ωστόσο έχει πάψει να αποτελεί προτεραιότητα για τους κιτρινόμαυρους, το φετινό ταξίδι δεν εξελίχθηκε, όπως θα ήθελαν όλοι και το ενδιαφέρον θα πρέπει να επικεντρωθεί τώρα στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα πρέπει να πάρει νίκες, ώστε να βελτιώσει τη βαθμολογική της θέση και να διεκδικήσει στις αγωνιστικές, που απομένουν ένα όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα, ενόψει των πλέι οφ, όπου θα κριθούν τα πάντα…

Νέα βραδιά ντροπής για τον Άρη, αλλά καμία συγγνώμη! Κανείς στο απυρόβλητο, ζητούνται αλλαγές

Δεύτερος διασυρμός, σε διάστημα οκτώ ημερών, μία ακόμη βραδιά ντροπής, αλλά συγγνώμη δεν ακούστηκε από τα χείλη κανενός. Οι απουσίες και τα αγωνιστικά προβλήματα αποτελούν ένα ελαφρυντικό, όμως η αδιαφορία και η έλλειψη αθλητικού εγωισμού, ακόμη κι αν αντίπαλος είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, δεν δικαιολογούνται.

Σύμφωνοι, ο Άρης παρατάχθηκε με εννέα παίκτες και στις αρχές της τρίτης περιόδου έμεινε με οκτώ. Αλλά η εμφάνιση της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο ήταν μιας ομάδας, η οποία τα έχει παρατήσει, με παίκτες αδιάφορους, που περίμεναν απλά να τελειώσει το παιχνίδι για να επιστρέψουν στη βάση τους και να πάνε στα σπίτια τους.

Οι κιτρινόμαυροι έπαιξαν άμυνα με τα μάτια στο δεύτερο μέρος, με αποτέλεσμα να δεχθούν 69 πόντους και να τους κάνουν πλάκα οι ρεζέρβες του Παναθηναϊκού, που παίρνουν χρόνο συμμετοχής, μόνο, όταν τα παιχνίδια έχουν κριθεί.

Η νοοτροπία που έχουν οι περισσότεροι παίκτες είναι πολύ κακή και σίγουρα δεν αρμόζει σε μια μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο Άρης, ανεξαρτήτως ποιος βρίσκεται απέναντί του.

Η ομάδα ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο στη 10η θέση της βαθμολογίας κι έμεινε εκτός Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας, γεγονός που συνιστά μεγάλη αποτυχία, αν δει κάποιος ποιες ομάδες τερμάτισαν πάνω του στη βαθμολογία. Κι όποιος υποστηρίζει ότι είναι μικρό το κακό, γιατί δεν υπήρχε καμία ελπίδα κατάκτησης του τίτλου, δεν ξέρει τι σημαίνει μπασκετικός Άρης.

Ο Γιάννης Καστρίτης δεν είναι στο απυρόβλητο, έχει πολύ μεγάλες ευθύνες για την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα εδώ και πολύ καιρό και θα πρέπει να τις αναλάβει.

Το σίγουρο είναι ότι απαιτούνται αλλαγές άμεσα και θα πρέπει να αντικατασταθούν ένας, ίσως και δύο παίκτες (εκτός του Μπανκς), με το ξεκίνημα του δεύτερου, μήπως και διορθωθεί κάπως η κατάσταση και να σωθεί ό,τι σώζεται…

Μαύρη σελίδα στην ιστορία του Άρη! Ευθύνες σε όλους, ζητούνται δραστικές λύσεις…

Μαύρη σελίδα στην ιστορία του Άρη και βραδιά ντροπής ήταν η χθεσινή. Μάλλον για τις φανέλες που εμφανίστηκαν στο παρκέ του “Nick Galis Hall”, διότι οι παίκτες και η ομάδα ήταν ανύπαρκτη.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι κιτρινόμαυροι χρειάζονται ένα ταρακούνημα. Οι τραυματισμοί αποτελούν μια δικαιολογία, αλλά πλέον φτάσαμε μέσα Δεκεμβρίου.

Ο Άρης γνώρισε μια από τις βαριές εντός έδρας ήττες των τελευταίων χρόνων, παρουσιάζοντας σημάδια κατάρρευσης και αποσύνθεσης. Με παίκτες αδιάφορους, κάποιος εκ των οποίων, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, επέστρεψε στο γήπεδο από τα αποδυτήρια για να βγει selfie με μια κοπέλα που τον περίμενε! Καμία επαφή με την πραγματικότητα και καμία ενσυναίσθηση.

Κανένας δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Διοίκηση, προπονητές και παίκτες. Ουδείς βγαίνει από το κάδρο για την προβληματική εικόνα, την οποία παρουσιάζει η ομάδα από το ξεκίνημα της σεζόν.

Ο Γιάννης Καστρίτης μίλησε στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για την ανάγκη να κάνουν όλοι την αυτοκριτική τους, όμως είναι ο πρώτος που θα πρέπει να το κάνει. Γιατί αυτό που έδειξε χθες η ομάδα απέναντι στην Καρδίτσα δεν τιμάει κανέναν.

Η κατά τα άλλα συμπαθής και αξιόμαχη θεσσαλική ομάδα έμοιαζε με ομάδα… ΝΒΑ ή ένα από τα δυνατά σύνολα της Ευρωλίγκας.

Ο Άρης διασύρθηκε και πρέπει να ληφθούν δραστικές αποφάσεις για να σωθεί ό,τι σώζεται.

Πριν να είναι πολύ αργά…

Η διαχείριση της… επικοινωνίας των αποδυτηρίων στις βασικές προτεραιότητες

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα γνωρίσει σήμερα τη νέα του ομάδα και τους ποδοσφαιριστές με τους οποίους θα πορευτεί στη συνέχεια του πρωταθλήματος θέλοντας, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος να πάνε μαζί την ομάδα ψηλότερα.

Παραλαμβάνει μια ομάδα, η οποία βρέθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της επί τέσσερις αγωνιστικές στην πρώτη θέση, έχει κερδίσει σημαντικά ντέρμπι (Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ), βρίσκεται μια νίκη απόσταση από την δεύτερη θέση και ξεκίνησε με νίκη τον δεύτερο γύρο…

Σίγουρα για τον Έλληνα προπονητή, πέρα από την πρώτη αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό και το “πρέπει” της νίκης μέσα στο (όπως όλα δείχνουν άδειο Κλεάνθης Βικελίδης), υπάρχει το “μετά”, η συνέχεια, το “χτίσιμο” μιας πορείας που θα ανεβάσει επίπεδο τους κιτρινόμαυρους.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι χρόνος δεν υπάρχει, καλείται μαζί με τους συνεργάτες του να προσαρμοστούν άμεσα στις νέες συνθήκες, ενώ παράλληλα θέλει να υλοποιήσει αυτό που είπε δημόσια: “Ο Άρης είναι ήδη μια πολύ καλή ομάδα. Μια ομάδα που έχει στόχους. Οπότε αυτό που πρέπει να κάνω εγώ είναι να προσπαθήσω μαζί με τους παίκτες μου να διατηρηθούμε και να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα που θέλουμε έτσι ώστε να ανέβουμε ακόμα πιο ψηλά”.

Για να γίνει πράξη αυτό, χρειάζεται η ειδική διαχείριση της… επικοινωνίας των αποδυτηρίων. Θεωρητικά, ο Άκης Μάντζιος αποχώρησε, με την αιτιολογία ότι “χάθηκε αυτή η επικοινωνία και χρειαζόταν μια αλλαγή”.

Βασική προτεραιότητα δείχνει λοιπόν ότι είναι αυτή τη στιγμή η αποκατάστασης της ψυχολογικής και πνευματικής ισορροπίας της ομάδας, όπως άλλωστε συζητήθηκε και με τον Θόδωρο Καρυπίδη, από τη στιγμή που η ομάδα έδειξε αρετές, έχει ποιότητα και βρίσκεται από την προκάτοχό του Ουζουνίδη ψηλά στη βαθμολογία…

Το “μπαλάκι” πέφτει πλέον και στους ποδοσφαιριστές του Άρη, οι οποίοι μαζί με τον νέο προπονητή έχουν την αποστολή να οδηγήσουν την ομάδα στις επιτυχίες.

 

Η… απόδραση του Άρη με νίκη μετά από τον πιο δύσκολο μήνα, η απόφαση του Καρυπίδη και η ευθύνη

Ο Άρης νίκησε τον Ατρόμητο με 2-1, αν και από το πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να “σκουπίσει” τον αγώνα, στο απίστευτο τετ α τετ του Σαβέριο, έκανε τα εύκολα δύσκολα, αλλά ξεκάθαρα πήρε την πιο δύσκολη νίκη των τελευταίων εβδομάδων.

Τι εννοούμε με την πιο δύσκολη νίκη; Φυσικά όχι στενά αγωνιστικά. Πέρασαν πολύ καλύτερες ομάδες από το Κλεάνθης Βικελίδης. Υπήρξε και πιο ανταγωνιστικός Ατρόμητος τα τελευταία χρόνια.

Όμως, ο Άρης… απέδρασε από τον πιο δύσκολο μήνα, μια και είχε να διαχειριστεί: ένα αρνητικό σερί τεσσάρων αγώνων χωρίς νίκη (τρεις ήττες, μια ισοπαλία), μεγάλες διαιτητικές τρικλοποδιές, τιμωρία της έδρας και παιχνίδι σε άδειες, παγωμένες εξέδρες, τραυματισμούς βασικών παικτών, ανακύκλωση της εσωστρέφειας.

Μέσα σε αυτό το σχεδόν ασφυκτικό πεδίο, ο Άρης κέρδισε τον Ατρόμητο, πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς μένοντας δυναμικά στην πρώτη τετράδα, κέρδισε χρόνο, και φυσικά ψυχολογία.

Ο Άρης δεν έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο, αλλά πόσο τελικά αυτό δίνει τους βαθμούς;

Προηγήθηκε με 2-0 και αν οι Σαβέριο, Μάνου Γκαρθία έκαναν το 3-0 το παιχνίδι θα τελείωνε πολύ γρήγορα.

Αντίθετα μετά το 2-1 οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη ευκαιρία μέχρι το τέλος.

Ο Άρης επέστρεψε στις νίκες, είναι ζωντανός στην πρώτη τετράδα, έχοντας απέναντι του, πέρα από τους αγωνιστικούς του αντιπάλους (δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε τα ουκ ολίγα εξωαγωνιστικά εμπόδια), αλλά σε κάθε περίπτωση και την ίδια του την εσωστρέφεια.

Στο δια ταύτα; Ο Άρης μπήκε με το… δεξί στον δεύτερο γύρο, πήρε μια νίκη που “ζυγίζει” πάνω από τρεις βαθμούς, δεν κατέρρευσε όπως θα περίμεναν πολλοί.

Μέσα σε αυτό το κάδρο, δρομολογούνται ραγδαίες εξελίξεις. Με απόφαση Θόδωρου Καρυπίδη, ο Άρης βαδίζει προς αλλαγή προπονητή. Ο Άκης Μάντζιος είναι στην έξοδο, μετά από μια πορεία με νίκες, σημαντικά ρεκόρ και με την ομάδα στην κορυφή βάσει των αρχικών στόχων. Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ έρχεται. Μια απόφαση που αποτελεί προσωπική επιλογή του μεγαλομετόχου και σίγουρα αναλαμβάνει την ευθύνη…

Για την ιστορία: εάν δεν υπήρχε η ωμή “πλαστογραφία” στο Αγρίνιο, το τεράστιο “λάθος” (sic) του Σιδηρόπουλου στο κύπελλο και τα φαλτσοσφυρίγματα με τον Βόλο, είμαστε περίεργοι να βλέπαμε πώς θα είχαν εξελιχθεί τα πράγματα…

 

Ό Άρης έβγαλε αντίδραση, αυτό δεν ήταν αρκετό και τώρα καλείται να… αποδράσει από την κρίση

Ο Άρης βιώνει τον πιο δύσκολο μήνα της νέας αγωνιστικής περιόδου, σε μια στιγμή που όλοι είχαν πιστέψει ότι… απέδρασε από τον εφιάλτη του περασμένου Μαΐου με το άδειασμα της απώλειας του κυπέλλου και τα όσα επακολούθησαν, έχοντας βρει τον δρόμο του.

Το… δικαίωμα για να κοιτάει ψηλά ο Άρης, το έδωσε η ίδια η ομάδα. Είχε μια εντυπωσιακή περίοδο μετά την ήττα με τον ΟΦΗ, βρέθηκε για τέσσερις σερί αγωνιστικές στην 1η θέση, γεμίζοντας με πίστη και προσδοκίες τον πικραμένο φίλαθλο κόσμο του, όμως μετά από την άδικη ήττα στο Αγρίνιο και τα όσα επακολούθησαν ψάχνεται…

Ήδη μετά το βαρύ 4-0 από την ΑΕΚ, τις τρεις σερί ήττες, ήρθε ο χθεσινός αποκλεισμός από το κύπελλο. Ναι μεν η ομάδα έβγαλε αντίδραση, αυτή τη φορά σίγουρα είχε περισσότερο πάθος και πάλεψε αρκετά, αλλά αυτό δεν αρκούσε για την πρόκριση. Η απογοήτευση της απώλειας ενός στόχου δεδομένη.

Ήρθε η καταστροφή; Καμία ομάδα δεν διαλύθηκε γιατί αποκλείστηκε από το κύπελλο, από την ΑΕΚ (ας μην ξεχνάμε τι έγινε στον πρώτο αγώνα, με την αλλοίωση του αποτελέσματος).

Σίγουρα, δεν τέλειωσε κανένα πρωτάθλημα με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, όμως ο Άρης είναι βυθισμένος σε μια περίοδο κρίσης και καλείται να αποδράσει.

Έχει μπροστά του δυο συνεχόμενα παιχνίδια εντός έδρας με Ατρόμητο και Πανσερραϊκό, τα οποία δεν αποκλείεται να τα δώσει κεκλεισμένων των θυρών (ας μην ξεχνάμε και τη ΔΕΑΒ).

Για πρώτη φορά βρίσκεται ο Άρης σε μια τέτοια θέση; Όχι. Το έχει βιώσει και στο παρελθόν. Ξεπέρασε και πιο δύσκολες καταστάσεις.

Φέτος διαθέτει ένα καλό και ποιοτικό υλικό, είναι στην πρώτη πεντάδα με μια νίκη απόσταση από την 2η θέση και δυο από την 1η θέση, όμως φάνηκε και χθες δεν έχει ποσοτικά τους ποιοτικούς παίκτες που έχουν οι άλλες ομάδες όπως π.χ. η ΑΕΚ.

Το βάθος στους πάγκους του ρόστερ των δυο ομάδων χθες, έκανε πολλούς να μελαγχολήσουν…

Ο Άρης οφείλει να κοιτάξει στην αφετηρία του δεύτερου γύρου να βρει τα ψυχικά και αγωνιστικά αποθέματα να “επιστρέψει”.

Και φυσικά να ενισχυθεί σε θέσεις που… φώναζαν και φωνάζουν τον ερχόμενο Ιανουάριο. Τουλάχιστον για να αποδείξει ότι τίποτα μέχρι την 10η αγωνιστική που τον θαύμασε “εχθροί και φίλοι” δεν ήταν τυχαίο…

 

Έτσι δεν πάει πουθενά… Άνευρος Άρης χωρίς αρχή, μέση και τέλος!

Μετά τον αγώνα με τον Βόλο αναφέραμε ότι ο Άρης έκανε την χειρότερη φετινή εμφάνισή του, όμως η κακή διαιτησία την “σκέπασε” σε συνδυασμό με την μετέπειτα βαριά τιμωρία από τη ΔΕΑΒ.

Χθες, ο Άρης πήγε ένα επίπεδο πιο κάτω… Έκανε μεγάλα λάθη, με μια τόσο παθητική εικόνα και έλλειψη διάθεσης, πάθους και νεύρου που παρουσίασε, δεν θα μπορούσε να περιμένει ότι θα πάρει κάτι από την αναμέτρηση. Ήταν μια ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Καμία δημιουργική ενέργεια, αλλά παθητικό παιχνίδι.

Πολλά τα αμυντικά λάθη στα όρια της αφέλειας (χαρακτηριστικό το πρώτο γκολ που δέχθηκε…), το κέντρο μπλοκαρισμένο (η τριάδα Μόντσου, Σιφουέντες, Μάνου Γκαρθία χάθηκε… λες και υψώθηκαν τείχη ανάμεσα τους), η επίθεση ακόμη… αναζητείται (ο Μορόν εξαφανισμένος, πρώτη τελική στο τελευταία 15λεπτο).

Την ίδια ώρα, ήταν φανερή η έλλειψη… ψυχικής επαφής των παικτών με τον πάγκο, οι αλλαγές που έγιναν από τον Μάντζιο δεν βοήθησαν, ήταν φανερό ότι ο προπονητής του Άρη δεν μπόρεσε να εμπνεύσει την ομάδα…

Ο Άρης είχε μια εντυπωσιακή περίοδο μετά την ήττα με τον ΟΦΗ, βρέθηκε για τέσσερις σερί αγωνιστικές στην 1η θέση, γεμίζοντας με πίστη και προσδοκίες τον πικραμένο φίλαθλο κόσμο του, όμως εδώ και τρεις αγωνιστικές έχει… αδειάσει.

Κι αν στον αγώνα με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο υπήρχε το τεράστιο άλλοθι της διαιτητικής καρμανιόλας Τσιμεντερίδη, Ζαμπαλά ή κόντρα στον Βόλο θα μπορούσε να είχε σώσει τα… χειρότερα, χθες ο Άρης ήταν κατώτερος των προσδοκιών.

Μια εμφάνιση που… πρόδωσε τα όνειρα της ίδιας της ομάδας και φυσικά του κόσμου. Έδειξε ότι δεν πιστεύει ο ίδιος στον εαυτό του και στο τι μπορεί να πετύχει φέτος.

Σίγουρα δεν ήρθε η καταστροφή. Δεν τέλειωσε κανένα πρωτάθλημα με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, όμως ο Άρης είναι βυθισμένος σε μια περίοδο κρίσης και καλείται να αποδράσει.

Οι παίκτες είναι οι ίδιοι που κέρδισαν Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, είναι οι ίδιοι που είχαν το νικηφόρο σερί, όμως στο γήπεδο φαίνεται να έχουν… ξεχάσει ποιοι είναι και που πάνε…

 

Ο Άρης απάντησε στην επιχείρηση-εξόντωσης με νομιμότητα κι αυτό… ενόχλησε! Τώρα συνεχίζει ενωμένος και πιο δυνατός…

Ο Άρης βιώνει ένα ακόμη… de ja vu κατάφωρης, προκλητικής κι εκτός ορίων εξόντωσης. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τα όσα έγιναν από την υπόθεση Λάσκοφ πριν χρόνια και την αφαίρεση έξι βαθμών, μέχρι πρόσφατα την τιμωρία όλης της ομάδας με εξοντωτικές ποινές μετά τον τελικό κυπέλλου;

Τελικά όλα αυτά κατέρρευσαν, όταν ο Άρης αντί για τους διαδρόμους του παρασκηνίου και τις ύποπτες μεθοδεύσεις ακολούθησε τον… μονόδρομο της νομιμότητας.

Πριν δυο μέρες, όλη η Ελλάδα είδε τη ΔΕΑΒ δια ασήμαντον αφορμή να ανακοινώνει απόφαση εξόντωσης για τον Άρη, τιμωρώντας τον με δυο αγωνιστικές!

Το PRESSARIS κατέγραψε από την πρώτη στιγμή την αγανάκτηση των επίσημων φορέων (ΠΑΕ, ΑΣ), όπως εκφράστηκαν με ανακοινώσεις, αλλά και την λαϊκή οργή που ξεχείλιζε.

Παράλληλα, αποκάλυψε τα… αποτυπώματα της μεθόδευσης για την τιμωρία των κιτρινόμαυρων, το ασυμβίβαστο της τιμωρίας με τα όσα αναφέρει ο νόμος, αλλά και τα τηλεφωνήματα στον παρατηρητή, όπως και τη συμπληρωματική έκθεση από… εκπαιδευόμενο!

Και σε αυτήν την περίπτωση, την ώρα που ο Υφυπουργός υποδομών και μεταφορών της Ελλάδας, Νίκος Ταχιάος, επέλεγε να (δια)συρθεί δημόσια, γράφοντας μια μελανή σελίδα στην -με αρκετές αποτυχίες- πολιτική του καριέρα, ο Άρης ακολούθησε και πάλι τον… μονόδρομο της νομιμότητας.

Τι έκανε η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ; Προσέφυγε στο διοικητικό εφετείο Αθηνών, κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της απόφασης μαζί με αίτηση αναστολής και με αίτημα προσωρινής διαταγής. Βάσει των νόμων και των κανονισμών, απευθύνθηκε στο αρμόδιο δικαστήριο, το οποίο τελικά αποφάσισε να δοθεί προσωρινή αναστολή-εκτέλεση της ποινής, γεγονός που σε πρώτη φάση θα… επιτρέψει (!) να γίνει με κόσμο το Άρης-ΑΕΚ.

Την άλλη εβδομάδα θα εκδικαστεί η αίτηση αναστολής, η οποία ενδεχομένως να καταρρίψει οριστικά το σχέδιο σε βάρος των κιτρινόμαυρων.

Με απλά λόγια η ΠΑΕ Άρης έκανε νόμιμες κινήσεις, νομικού προσώπου – εταιρίας που έχει έννομο συμφέρον να αντιταχθεί σε μια άδικη, υπερβολική, καταστροφική εις βάρος του κύρωση διοικητικού φορέα, όπως είναι η ΔΕΑΒ και η συγκεκριμένη απόφασή της.

Όλα καταγράφουν μια απλή πραγματικότητα: ο Άρης βάδισε στη νομιμότητα κι αυτό ενόχλησε! Τώρα συνεχίζει ενωμένος (έτσι πρέπει να είναι) και πιο δυνατός, γνωρίζοντας ότι ο δρόμος του δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα…

H χειρότερη φετινή εμφάνιση του Άρη δεν διαγράφει τη για μια ακόμη φορά κακή διαιτησία

Ο Άρης κατά γενική ομολογία ήταν κακός χθες, σ’ ένα σημαντικό παιχνίδι όπου γέμισε το Κλεάνθης Βικελίδης, χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα.

Ήταν η χειρότερη φετινή εμφάνιση των κιτρινόμαυρων, οι οποίοι κλώτσησαν την ευκαιρία να στρογγυλοκαθίσουν στην πρώτη θέση και μάλιστα με σημαντικό βαθμολογικό αέρα.

Δεν υπάρχει παίκτης που να ξεχώρισε από τον χθεσινό Άρη κι αυτό είναι μια παράμετρος που προβληματίζει όλους, ειδικά απέναντι σε μια ομάδα, που θα έπρεπε να είχε “σκουπίσει” με συνοπτικές διαδικασίες.

Ελαφρυντικά ή δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Ο Άρης πλήγωσε τον κόσμο του και παράλληλα καλείται να προχωρήσει μπροστά.

Την ίδια ώρα, κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει την κακή διαιτησία. Δεν ήταν η πρώτη φορά. Κι όπως φαίνεται δύσκολα θα είναι και η τελευταία.

Πριν την διακοπή ο Άρης στερήθηκε τη νίκη όταν στον Σιφουέντες ένα ανύπαρκτο φάουλ.

Χθες ο Γκαρθία ανατρέπεται πριν το γκολ του Βόλου. Λίγο αργότερα, ένα πέναλτι… εξαφανίστηκε αν και δόθηκε αρχικά χωρίς να είναι κολλημένο το χέρι του Μύγα. Στη συνέχεια η αγκωνιά στον Μορόν και το γκρέμισμα του Ισπανού ήταν απλά Σάββατο βράδυ…

Σίγουρα και το ξαναλέμε: ο Άρης ήταν κακός, όμως αυτό δεν αναιρεί τις φάλτσες διαιτητικές αποφάσεις. Και σίγουρα δεν  υπάρχουν συμπτώσεις.

Οι κιτρινόμαυροι βρίσκονται στο σημείο που ήταν μετά την κακή εμφάνιση και την ήττα από τον ΟΦΗ και καλούνται να το διαχειριστούν άμεσα βγάζοντας αντίδραση. Η διαφορά βέβαια με τότε είναι ότι πλέον η ομάδα έχει πάρει σημαντικούς βαθμούς με κάποιες εξαιρετικές εμφανίσεις δείχνοντας ότι μπορεί να καταφέρει πολλά. Αρκεί βέβαια να την αφήσουν…

 

Αντεπίθεση του Άρη μετά την διαιτητική αθλιότητα και το… ριφιφί Τσιμεντερίδη, Ζαμπαλά

Αυτό που έγινε χθες στο Αγρίνιο θα (πρέπει να) περάσει στην ιστορία ως ένα από τα μεγαλύτερα διαιτητικά εγκλήματα όλων των εποχών… Ή όπως εύστοχα κυκλοφορεί από χθες “κλοπή έργου τέχνης”!

Θα χρειαστεί να γίνει καταγραφή για το πώς δυο ανεπαρκείς και άκρως ακατάλληλοι διαιτητές, (Τσιμεντερίδης, Ζαμπαλάς), επικίνδυνοι για το ίδιο το άθλημα, τίναξαν στον αέρα έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, αλλοιώνοντας τον χωρίς… αναισθητικό! Αν υπάρχει λίγη… τσίπα, σήμερα κιόλας θα πρέπει να… καταθέσουν τη σφυρίχτρα τους και να ασχοληθούν με ο,τιδήποτε άλλο πλην του ποδοσφαίρου. Αυτό θα αποτελούσε… λειτούργημα.

Ακυρώθηκε το γκολ του Μάνου Γκαρθία, γυρίζοντας την φάση πίσω, για ένα ανεπαίσθητο ακούμπημα του χεριού του Σιφουέντες στο πρόσωπο του αντιπάλου σε φυσιολογική κάλυψη της μπάλας, απλά και μόνο επειδή ο αντίπαλος σταμάτησε να παίζει και διαμαρτυρόταν!!! Πόση αλλοίωση αντέχεις;

Θα χρειαστούν σίγουρα μελετητές και ψυχολόγοι για να εξηγήσουν πώς ακυρώθηκε το καλύτερο και πιο όμορφο γκολ της σεζόν εξαιτίας ενός… αόρατου φάουλ. Δεν μπορούμε να μπούμε στην λογική και να δώσουμε απαντήσεις, εάν είναι θέμα διαιτητικής ανεπάρκειας και έλλειψης αντίληψης ή ήταν κάτι πιο… σύνθετο.

Δικαιολογημένη λοιπόν η οργή του Άρη μετά το διαιτητικό… ριφιφί στο Αγρίνιο. Τόσο της ΠΑΕ, του τεχνικού τιμ, των παικτών, του κόσμου. Όπως έγινε γνωστό από χθες, αύριο η ΠΑΕ Άρης θα στείλει επιστολή στον πρόεδρο της ΚΕΔ Στεφάν Λανουά, ζητώντας να μην σφυρίξει ποτέ ξανά παιχνίδι των κιτρινόμαυρων ο ανεπαρκής Τσιμεντερίδης.  Παράλληλα, στην επιστολή θα περιγράφονται όλα τα παράπονα και οι ενστάσεις της ΠΑΕ Άρης στο θέμα της διαιτησίας.

Προφανώς ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι… Πρόκειται για μια αθλιότητα που αλλοιώνει το πρωτάθλημα και σίγουρα πρέπει να σταματήσει. Τελικά το να κάνεις μια καλή και ποιοτική ομάδα δεν αρκεί εντός των τειχών… Αυτό φάνηκε χθες.

Όμως η ΠΑΕ Άρης ήρθε να δώσει τη δική της απάντηση, στέλνοντας μήνυμα συσπείρωσης μετά την διαιτητική σφαγή στο Αγρίνιο: “22.000 εισιτήρια με γενική είσοδο 15 ευρώ στον αγώνα με τον Βόλο”!”.

O Άρης πρώτος με προσωπικότητα, ποιότητα, αλλά προσγειωμένος με ρεαλισμό!

Ο Άρης συνέχισε νικηφόρα στο πρωτάθλημα, φτάνοντας σε μια ακόμη νίκη επί του ανταγωνιστικού Λεβαδειακού. Παραμένει στην πρώτη θέση για 3η συνεχόμενη βδομάδα και ειδικά τις δυο τελευταίες μόνος του, χωρίς… συγκάτοικο.

“Τρέχει” ένα σερί έξι αήττητων αγώνων στο πρωτάθλημα με πέντε νίκες και μια ισοπαλία, παραμένει στην κορυφή αλλά δεν εθελοτυφλεί. “Μας αρέσει, είμαστε πάρα πολύ προσγειωμένοι. Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα, κανένα ματς δεν είναι εύκολο”, όπως σχολίασε χαρακτηριστικά ο Άκης Μάντζιος μετά τον αγώνα.

Ο Άρης παραμένει πρώτος, γιατί μετά από πολλά, πολλά χρόνια δείχνει προσωπικότητα, ποιότητα, αλλά παραμένει προσγειωμένος με ρεαλισμό! “Παραμένουμε μόνοι στην κορυφή και είναι κάτι το οποίο πρέπει να διατηρήσουμε”, όπως ανέφερε με νόημα ο προπονητής των κιτρινόμαυρων, ενώ δεν δίστασε να αναφερθεί στα λάθη της ομάδας.

Όπως αναφέραμε μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Άρης ακόμη και σε μια μέτρια βραδιά… αρνείται να χάσει ή όπως χθες φτάνει στη νίκη. Αυτό δεν είναι μια σημαντική πρόοδος και μια ωριμότητα που ανεβάζει τον πήχη ψηλά;

Πέρα από το γεγονός ότι ο Άρης μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, ξεπέρασε χωρίς απώλειες τα εμπόδια ομάδων όπως ο Λαμία, Καλλιθέα και Λεβαδειακό  δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στην κιτρινόμαυρη πορεία.

Και κάτι ακόμη ιδιαίτερα σημαντικό… Το Κλεάνθης Βικελίδης δεν είχε απλά χθες τον περισσότερο κόσμο φέτος. Εξέπεμπε από κάθε του σπιθαμή θετική ενέργεια βοηθώντας την ομάδα να ξεμπλοκάρει σε πολλές περιπτώσεις. Μεγάλη υπόθεση η θετική ενέργεια στον Άρη… Όπως πολύ εύγλωττα σχολίασε ο Φραν Βέλεθ: «Για να είμαστε πάρα πολύ ψηλά, δεν έχει σημασία ο αντίπαλος, αλλά η παρουσία του κόσμου δίπλα μας. Αυτό μας δίνει φτερά».

To Top