Στην τελική ευθεία μπήκαν οι διεργασίες για τον διορισμό διοίκησης Πρωτοδικείου στην κίτρινη ΠΑΕ. Δυο από τα μέλη της διοικούσας επιτροπής, ο Σταύρος Λαμπριάκος και Πάνος Στεφανίδης απάντησαν αρνητικά στην προοπτική να συμμετέχουν. Οι εξελίξεις τρέχουν στον Άρη!
Οι άνθρωποι της ΚΜΑ, όπως είναι γνωστό, περίμεναν τις οριστικές αποφάσεις των μελών της διοικούσας επιτροπής της ΠΑΕ Άρης, για τον σχηματισμό νέου διοικητικού συμβουλίου, υπόθεση που την χαρακτηρίζουν αλλεπάλληλες αναβολές, ζυμώσεις, επιφυλάξεις και αμφιταλαντεύσεις.
Η Κοινωνία Μελών όλο αυτό το διάστημα προσπάθησε να «τρέξει» τις εξελίξεις έχοντας ανοιχτή γραμμή με όλους τους εμπλεκόμενους. Μέσα σ’ ένα περιβάλλον άμεσα επηρεαζόμενο από την προσπάθεια υπαγωγής στο άρθρο 99, εκφράστηκαν -κι εξακολουθούν να υπάρχουν- επιφυλάξεις σχετικά με τις ευθύνες και το βάρος της υπογραφής και ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Η στάση της ΚΜΑ ήταν δεδομένη: «ο χρόνος τελειώνει, πρέπει να γίνει άμεσα διοίκηση Πρωτοδικείου» και πέταξε το… μπαλάκι στα μέλη της διοικούσας.
Οι απαντήσεις ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενες με βάση τις διεργασίες που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες, όπως σας είχε αναφέρει σε μια σειρά από ρεπορτάζ το PRESSARIS.
Δυο «όχι» από Λαμπριάκο και Στεφανίδη. Δυο «ναι» από Ζαμπέτα και Κατσιαούνη.
Από την πρώτη στιγμή τα μέλη της διοικούσας διατηρούσαν επιφυλάξεις για χρέη που δημιουργήθηκαν από παλαιότερες διοικήσεις. Ο Λαμπριάκος θέλει να βοηθήσει την προσπάθεια, γι αυτό και συμμετείχε στην διοικούσα, γνωρίζει καλά το αγωνιστικό, αλλά δεν είναι διατεθειμένος να αναλάβει το βάρος των χρεών που δεν του αναλογούν, άλλωστε με βάση τα όσα έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια. Δέχεται πιέσεις να παραμείνει, τουλάχιστον βοηθώντας στο αγωνιστικό κομμάτι.
Στην περίπτωση Στεφανίδη υπήρχε κι ένα επιπλέον εμπόδιο, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο ίδιος: η συμμετοχή του Ζαμπέτα. Ο τελευταίος -μοναδικός με δικαίωμα υπογραφής μετά τον τελευταίο …ανασχηματισμό από τις αρχές καλοκαιριού- διεμήνυσε στο περιθώριο της εκδήλωσης για τους χορηγούς ότι είναι έτοιμος να συνεχίσει να συμβάλει σε μια προσπάθεια εξαιρετικά δύσκολη, όσο και επίπονη, αλλά και να εξακολουθεί να έχει το «βάρος» της υπογραφής. Με άλλα λόγια λέει “ναι” στη συμμετοχή του σε διοίκηση Πρωτοδικείου.
Την ίδια ώρα, ο Κατσιαούνης ενώ απάντησε θετικά στο να συμμετέχει σε μια διοίκηση Πρωτοδικείου δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιο θα είναι το πεδίο των ευθυνών που θα αναλάβει. Είναι διατεθειμένος να μπει μπροστά. Από κει και πέρα, η συμμετοχή του Χρήστου Γρόλλιου ως εκπροσώπου του ΑΣ φαίνεται ότι ανανεώνεται.
Η Κοινωνία Μελών με βάση αυτές τις απαντήσεις θα δρομολογήσει τις επόμενες κινήσεις της. Σημαντική “λεπτομέρεια”: θεωρείται στρατηγικής σημασίας στην υπόθεση για το άρθρο 99 να πάει ο Άρης στο δικαστήριο με συγκεκριμένο διοικητικό σχήμα… Με μια πλήρη και ξεκάθαρη διοίκηση και όχι όπως είναι σήμερα ένα σχήμα που είναι “κάτι σαν διοίκηση” με μέλη που είτε υπάρχουν τύποις (Αθανασιάδης) είτε έχουν μέλη από μια διοικούσα που δεν έχει δικαίωμα υπογραφής και ευθύνες..