«Ήμουν θύμα εκδίκησης». Λόγια του Κριστόφ Γκαλτιέ, προπονητή πλέον της ομάδα του Κατάρ Αλ Ντουχαίλ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα «L’ Equipe».
Ο Γκαλτιέ κατηγορήθηκε για ρατσισμό, για το διάστημα που ήταν προπονητής της Νις, κατηγορία για την οποία αθωώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.
«Ο ρατσισμός, οι διακρίσεις δεν αποτελούν μέρος της κουλτούρας μου επειδή μεγάλωσα σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον και εξελίχθηκα σε όλη μου την καριέρα. Ήταν πραγματικό σοκ να παραπεμφθώ στο δικαστήριο», είπε στη γαλλική εφημερίδα στην οποία εξηγεί τι πιστεύει ότι ήταν ο λόγος αυτής της καταγγελίας:
«Ήμουν θύμα εκδίκησης. Ήταν ύβρις. Η δικαιοσύνη διαπίστωσε την αθωότητά μου. Επομένως είμαι χαρούμενος γι’ αυτό. Οι κατηγορίες εναντίον μου δεν είχαν νόημα», πρόσθεσε.
Ο Κριστόφ Γκαλτιέ αναφέρθηκε και στα τρία αστέρια που προπόνησε στην Παρί Σεν Ζερμέν, Μέσι, Νεϊμάρ και Μπαπέ: «Οι τρεις τους έπρεπε να παίξουν μαζί. Αυτή ήταν η εμμονή μου. Δεν νομίζω ότι θα το ξαναδούμε αυτό στη Γαλλία. Είχαν πολύ καλή απόδοση, τόσο από άποψη παιχνιδιού όσο και από πλευράς δέσμευσης, αλλά χάσαμε τον Νεϊμάρ ( τραυματίστηκε)», τόνισε και συνέχισε:
«Η διαχείριση αυτών των παικτών είναι διαφορετική. Οι συζητήσεις γίνονται σε ένα γραφείο, πρόσωπο με πρόσωπο. Είναι πολύ ατομικές. Με αυτούς τους εξαιρετικούς παίκτες, η παραμικρή αντίδραση, το παραμικρό βλέμμα, ένα χαμόγελο, ένα κλείσιμο του ματιού ή μια χειρονομία παίρνει διεθνείς διαστάσεις. Ένα παράδειγμα: στον πρώτο μας αγώνα Champions League με τη Γιουβέντου, νικήσαμε και ένιωσα ότι έπρεπε να βγάλω τον Λιονέλ Μέσι στο τέλος του αγώνα για να τον προστατέψω σωματικά. Μου φάνηκε λογική απόφαση. Μετά το παιχνίδι, όλοι μου είπαν ότι ήταν η πρώτη φορά που ο Μέσι έγινε αλλαγή σε αγώνα Champions League (αναφερόμενος στους αγώνες με την Παρί Σεν Ζερμέν). Προπονείς παίκτες που είναι πολύ περισσότεροι από παίκτες. Όταν άρχισα να τους προπονώ, είπα στον εαυτό μου: τι έχουν αυτά τα παιδιά που δεν έχουν οι κανονικοί άνθρωποι. Θέλω να πω ότι είναι κανονικοί άνθρωποι, απλοί, προσβάσιμοι, επαγγελματίες και ανοιχτοί στη συζήτηση.»