Καταιγιστικές εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση των Τεμπών. Ο Ανακριτής μετά από πολύμηνες έρευνες «σκόνταψε» σε δύο πολιτικά πρόσωπα, τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι φέρουν ευθύνες για τη μη υλοποίηση της σύμβασης 717, που αφορά την τηλεδιοίκηση και θα μπορούσε να αποτρέψει το δυστύχημα.
Πρόκειται για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, που διετέλεσε υπουργός Υποδομών και Μεταφορών 2019-2023 και για τον Χρήστο Σπίρτζη, που κατείχε το αντίστοιχο χαρτοφυλάκιο 2015-2019.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN αύριο Δευτέρα 27 Απριλίου αναμένεται να μεταβιβαστεί η δικογραφία για την 717 στον Άρειο Πάγο και το σκέλος που αφορά τον Κώστα Αχ. Καραμανλή και τον Χρήστο Σπίρτζη θα μεταβιβαστεί αμελλητί στη Βουλή.
Οι δύο πρώην υπουργοί μπήκαν στο κάδρο από τις καταθέσεις και απολογίες στελεχών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που ανέφεραν ότι είχαν ενημερώσει τους πολιτικούς τους προϊσταμένους για τις ελλείψεις και τα κενά ασφαλείας στον σιδηρόδρομο. Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει τους συγγενείς των θυμάτων, που ζητούσαν να ασκηθούν διώξεις σε πολιτικά πρόσωπα.
Να σημειωθεί ότι κατά τις ίδιες πληροφορίες ο εφέτης Ανακριτής αναμένεται να ασκήσει διώξεις σε 7 γραμματείς του υπουργείου 3.
Μένει να φανεί αν θα συγκροτηθεί για τους δύο πρώην υπουργούς προανακριτική επιτροπή ή όπως στην περίπτωση του Χρήστου Τριαντόπουλου θα πάνε απευθείας στον φυσικό δικαστή. Εντός της εβδομάδας οι συγγενείς των θυμάτων θα υποβάλουν τεχνική έκθεση με την οποία θα διαψεύδεται η γνησιότητα των βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας.
Πηγή: ethnos.gr
