Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Λάμπρος Σκόρδας, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας, αναφερόμενος στα αίτια που οδήγησαν στην απόρριψη από το δικαστήριο της αίτησης του ποδοσφαιρικού τμήματος για υπαγωγή στο άρθρο 99.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον “Aplha”:
Στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε: «Ήταν ηλίου φαεινότερο ότι η συγκεκριμένη αίτηση δε θα μπορούσε να πείσει το δικαστήριο ότι ο Άρης έχει σκοπό να μπει πραγματικά στο άρθρο 99. Είχα πει ότι πολλές φορές, και στο συμβούλιο του μεγαλομετόχου στο παρελθόν, πριν παραιτηθώ από το Δ.Σ. της Λέσχης… Είναι καταγεγραμμένο στα πρακτικά, όπου είχα αναλύσει τους λόγους έναν προς έναν, όπως επίσης και στη γενική συνέλευση της Λέσχη ότι η συγκεκριμένη αίτηση έγινε προσχηματικά και μόνο γιατί δε μπορούσαν να βρουν άλλον τρόπο, αυτοί που αρνήθηκαν επί μήνες την πρόταση που υπήρχε για προσπάθεια υπαγωγής στις ευνοϊκές διατάξεις του άρθρου 99 -λέγοντας μάλιστα ότι είναι καταστροφή- προκειμένου ο Άρης να μπορέσει να πληρώσει τα χρέη του, αυτοί, λοιπόν κατέθεσαν μια αίτηση μόνο και μόνο για να μπορεί η Π.Α.Ε. να συμμετέχει στο πρωτάθλημα, εξασφαλίζοντας προσωρινή διαταγή. Η αίτηση, όμως, ήταν ελλιπής, ανεπαρκής, κι αυτό ακριβώς παραδέχτηκε κι ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου, ότι ήταν προσχηματική».
Για το πότε κατατέθηκε ο φάκελος και πότε βρέθηκε ο ίδιος στη διοίκηση της Π.Α.Ε, δήλωσε: «Ήταν το Σεπτέμβριο του 2012, επί διοικήσεως Αθανασιάδη – Ζαμπέτα, διοικούσα επιτροπή από Στεφανίδη, Κατσιαούνη, Λαμπριάκου, ένα ερμαφρόδιτο Δ.Σ.. Προσωπικά, βρέθηκα στη διοίκηση της Π.Α.Ε. για 25 μέρες, στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές. Ο μόνος λόγος που με είχαν φωνάξει ήταν για να πέσει η ομάδα στα χέρια μου, αυτός ήταν ο στόχος τους. Παίζαμε με τον ευρωπαίο Ατρόμητο, όντας κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, τον ευρωπαίο Αστέρα Τρίπολης και την ευρωπαία Ξάνθη. Ήξεραν ότι όλα όσα έχω πει όλα αυτά τα χρόνια είναι πραγματικά και, δυστυχώς, κάθε μέρα επαληθεύονται».
Για τη συμμετοχή του στις εκλογές της άνοιξης και τον Δημήτρη Ηλιάδη, σημείωσε: «Συμμετείχα στις εκλογές λέγοντας αυτά που λέω και τώρα, με το σύστημα στον Άρη να συνωμοτεί εναντίον μου. Ο Ηλιάδης εθίγη ως ο μπροστινός αυτού του συστήματος. Έχω ξαναπεί ότι ο Άρης διοικείται όπως η μαφία! Μπαίνει ένας άνθρωπος – βιτρίνα, ο οποίος εμφανίζεται να λέει διάφορα παραμύθια, που τοποθετούνται από αυτούς που έχουν στα χέρια τους τις τύχες της ομάδας, με τη συμμετοχή και οργανωμένων οπαδών. Αυτή τη στιγμή ο μόνος που κινδυνεύει να χάσει την περιουσία του είμαι εγώ. Το ελληνικό Δημόσιο έχει ήδη κατασχέσει το σπίτι, το γραφείο μου κι ένα κατάστημα που νοικιάζω, κι ευτυχώς που δεν έχει πεθάνει ο πατέρας μου και δε μου έχει κατασχέσει και τα υπόλοιπα!
Όλοι αυτοί που διοικούν μ’ αυτή τη λογική, γιατί θεωρούν ότι δε θα έχουν καμία ευθύνη, και βάζουν μπροστινούς ανθρώπους τέτοιου βεληνεκούς, έβαλαν και τον Ηλιάδη, ο οποίος δεν έχει τίποτα στην Ελλάδα και μπορεί ανά πάσα στιγμή να πάει πίσω στην Αμερική έχουν τίποτα στο όνομά τους. Ο Ηλιάδης το καλοκαίρι διέλυσε ολόκληρη την ομάδα και αγωνιστικά, κι αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η αίτηση απορρίφθηκε. Το δικαστήριο πιθανολόγησε ότι ο Άρης έχοντας 8 βαθμούς θα υποβιβαστεί στη Β’ Εθνική και δε θα μπορεί του χρόνου να πληρώσει αυτά που έχει συμφωνήσει. Το καλοκαίρι ο Άρης είχε τη δυνατότητα τεσσάρων ανανεώσεων, αλλά δεν έκανε καμία».
Και συνέχισε επισημαίνοντας για την αίτηση: «Ήταν προσχηματική γιατί ο Άρης καταρχήν δε συμπλήρωνε το ποσοστό που έπρεπε. Ακόμη και με τη συναίνεση του ελληνικού Δημοσίου, -για το οποίο εγώ δεν πίστευα ότι θα συναινούσε- ο Άρης δήλωσε ψευδή στοιχεία για το χρέος του προς το ελληνικό Δημόσιο. Είχα πει ότι το χρέος προς αυτό δεν ήταν τόσο, και το δικαστήριο, πολύ απλά, το επιβεβαίωσε. Έλεγαν στις 30/6/12 ότι ανερχόταν σε 14 εκ., ενώ στην ουσία ήταν 8 εκ. ευρώ. Ο Άρης δεν είναι μη βιώσιμος. Τον έχουν μεταγάγει αυτοί που χειρίστηκαν την υπόθεση σε μη βιώσιμο. Ο Άρης δεν είναι σαν κάποιες ομάδες που είχαν «πιστολιάσει» το ελληνικό Δημόσιο κατά εκατοντάδες εκ. ευρώ και πήγαν στη Γ’ Εθνική. Κάποιοι στο σύλλογο θέλουν τον Άρη στη Γ’ Εθνική για να τον πάρουν τζάμπα στα χέρια τους και χωρίς έλεγχο.
Για το σκεπτικό της απόφασης που υπήρχε στην αναφορά για το άρθρο 44, υπογράμμισε: «Ο Άρης δεν πλήρωσε κάποιους ποδοσφαιριστές εκείνης της εποχής, αλλά αυτοί που χειρίστηκαν την υπόθεση ήταν τόσο άσχετοι, που δε γνωρίζουν ότι με απόφαση του –αλήστου μνήμης- υπουργού Αθλητισμού, Ορφανού, τα χρήματα αυτά από το ελληνικό Δημόσιο δόθηκαν στους ποδοσφαιριστές. Ούτε αυτό δεν ήξεραν να απαντήσουν στο δικαστήριο. Ο Άρης πλήρωσε και πληρώνει τις δόσεις του για το άρθρο 44. Μέχρι τη μέρα που αποχώρησα εγώ, ο Άρης είχε περίπου 9.5 εκ. ευρώ χρέη, έχοντας περάσει μια χρονιά πριν μπει στο 44 παίζοντας στη Νέα Ευκαρπία με ελάχιστα έσοδα και έναν υποβιβασμό στη Β’ Εθνική, σεζόν η οποία του άφησε ένα χρέος περίπου 5 εκ. ευρώ, διότι κράτησε παίκτες – περιουσιακά του στοιχεία όπως ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο Κώστας Νεμπεγλέρας, Νάτσο Γκαρσία, Μάριο Κάσερες, Γιουράι Μπούτσεκ… όταν υποβιβάστηκε, λοιπόν, στη Β’ Εθνική, δημιούργησε υποχρεώσεις κι αυτές σιγά – σιγά θα είχε καταφέρει να τις διεκπεραιώσει, διότι αναπτυσσόμενος ερμπορικά κατάφερε το 2009 να έχει 15 εκ. έσοδα από μόλις 2.
Για την επόμενη μέρα στον Άρη, κατέληξε: «Επόμενη μέρα είναι να αντικατασταθούν οι πάντες γύρω από τον Άρη και να γίνει μια νέα προσπάθεια. Μπορεί να διαχειριστεί το χρέος του. Πρέπει να κάνει μια νέα αίτηση για να μπει στο άρθρο 99, γιατί ο Άρης και μπορεί να πληρώσει και δε χρωστάει τόσα πολλά χρήματα για να τον οδηγήσουν στην κατάρρευση. Τα χρέη προς το ελληνικό Δημόσιο είναι ύψους περίπου 7.5 εκ. ευρώ, και τα υπόλοιπα, που αφορούν παίκτες, θα μπορούν σιγά-σιγά να τακτοποιηθούν. Ο Άρης έχει έσοδα για να μπορέσει να αντεπεξέλθει. Με ένα σοβαρό πλάνο βιωσιμότητας και όχι τις γελοιότητες που υπήρχαν στην αίτηση που απορρίφθηκε».