Ο Δημήτρης Σαμαράς μίλησε για την εισήγηση που έκανε στη χθεσινή σύσκεψη σχετικά με την αξιοποίηση του “Κλεάνθης Βικελίδης” για εμπορικούς σκοπούς.
Αναλυτικά όσα δήλωσε στον “Αρένα”:
Για την εισήγηση που έκανε στην σύσκεψη του Άρη: “Εκτός από βενζινάδικα γενικά ασχολούμαστε με επενδύσεις και γενικότερα με ότι έχει σχέση με κατασκευαστικά θέματα και επενδύσεις στον Ελλαδικό χώρο σε όλους τους τομείς. Με βάση αυτή την ιδιότητα κληθήκαμε από την νέα διοίκηση του Άρη, παρευρεθήκαμε στην σύσκεψη και αναλύσαμε το νέο θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει στην Ελλάδα και προβλέπει την αξιοποίηση των γηπέδων σε επίπεδο εμπορικών χρήσεων. Αυτό σημαίνει πως οι ομάδες της Α΄ και της Β’ κατηγορίας μπορούν να αξιοποιήσουν τα γήπεδα για εμπορικές χρήσεις. Πράγματι η διοίκηση του Άρη όπως και όλες οι άλλες ομάδες Α’ και Β’ εθνικής να αξιοποιήσουν τα γήπεδα με εμπορικές χρήσεις έτσι προκειμένου να έχουν περισσότερα έσοδα έτσι ώστε να λύσουν το κεραία ζήτημα στα οικονομικά. Αναλύσαμε όλο το πλαίσιο το οποίο βέβαια απαιτεί πλέον να γίνουν τα σχετικά “business plan” και οι προτάσεις για να υπάρξει εκδήλωση ενδιαφέροντος για αξιοποίηση αυτού του περιουσιακού στοιχείου που έχει ο Άρης”.
Για το αν μπορεί να γκρεμίσει ο Άρης κάποια γραφεία για να τα κάνει εμπορικούς χώρους: “Ο νόμος δίνει την δυνατότητα ανάλογα με το εμβαδόν του οικοπέδου και την δομημένη επιφάνεια που έχει, ένα μέρος αυτής να χρησιμοποιηθεί με εμπορικές χρήσεις. Η διοίκηση αυτό σκέφτεται χωρίς φυσικά να επηρεάσει τον αθλητικό χαρακτήρα κάποιων χώρων. Δεν θα περιορίσουμε κάποιους αθλητικούς χώρους αλλά κάποιους κενούς χώρους που μπορούμε να χτίσουμε ανάλογα με το ποσοστό δόμησης που μας επιτρέπεται και να χτίσουμε σούπερ μάρκετ, κινηματογράφους η οτιδήποτε. Σε αυτό το πλαίσιο πλέον θα συνταχθεί κάποιο business plan ώστε να εκτιμηθούν όλα αυτά, να γίνει ένας φάκελος και με βάση αυτά να έρθουν κάποιοι επενδυτές. Υπάρχει η δυνατότητα να γίνουνε”.
Για το αν είναι άμεσο αυτό το πλάνο: “Ο νόμος υπάρχει και ουσιαστικά με τις προϋποθέσεις που θέτει θα έλεγα πως είναι άμεσο. Το άμεσο βέβαια, έχει να κάνει με το να συνταχτεί ένας φάκελος, να εκτιμηθούν όλα αυτά τα δεδομένα, να υπάρχει ένα “business plan” και να βρεθούν οι επενδυτές. Αυτό απαιτεί ένα χρονικό διάστημα το οποίο προσδιορίζω να είναι στους δύο- τρεις μήνες”.
Για το αν οι επενδυτές αυτοί μπορούν να πάρουν και την ομάδα: “Είναι ανεξάρτητο αυτό. Θα μπορεί κάποιος να πάρει την ομάδα η να μην την πάρει. Δεν είναι δεσμευτικό αυτό. Όλα αυτά προβλέπονται και μπορούν να ρυθμιστούν. Είναι ένα εργαλείο που δίνει την ικανότητα στις ομάδες να αξιοποιήσουν το γήπεδο τους όπως γίνεται και στην Ευρώπη”.
Για το γεγονός πως στην Ευρώπη όταν υπάρξει προσέλκυση ενδιαφέροντος επενδυτή ουσιαστικά του προσφέρουν και την δυνατότητα να χτίσει ένα νέο γήπεδο: ”Σε κάποια προηγούμενη συζήτηση είχε συζητηθεί και αυτό το θέμα έτσι ώστε να αξιοποιηθεί πλήρως, όχι με την υφιστάμενη δομή που έχει το γήπεδο. Ως εταιρεία αλλά και προσωπικά εγώ είχαμε μιλήσει παλαιότερα και μετείχαμε σε τέτοιες διαδικασίες και με άλλους αντίστοιχους συλλόγους για την αξιοποίηση αυτών των περιουσιακών στοιχείων. Τότε δεν υπήρχε το θεσμικό πλαίσιο και να θέλανε δεν μπορούσαν. Τώρα όμως υπάρχει. Αυτοί οι χώροι προβλέπονταν για αθλητικές εγκαταστάσεις ενώ τώρα είναι και για εμπορικούς χώρους”.
Για το αν έδωσε την έγκριση η ΠΑΕ Άρης να προχωρήσει το θέμα: “Είχαμε συζητήσει και σε άλλες συναντήσεις. Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να πάρει κάποιος από την διοίκηση. Θα δοθεί και σχετικό δελτίο τύπου”.