Η Ρεάλ Μαδρίτης επιβεβαίωσε μέσω επίσημης ανακοίνωσης πως ο Φερλάν Μεντί υπέστη ρήξη στον εγγύς τένοντα του ορθού μηριαίου στο δεξί του τετρακέφαλο και θα μείνει εκτός δράσης για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου.
Η ιατρική γνωμάτευση από την ιστοσελίδα του συλλόγου αναφέρει:
«Έπειτα από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν στον παίκτη μας Φερλάν Μεντί από τις Ιατρικές Υπηρεσίες της Ρεάλ Μαδρίτης, διαγνώστηκε ρήξη του εγγύς τένοντα του ορθού μηριαίου στον δεξί τετρακέφαλο».
Ο τραυματισμός του σημαίνει πως θα απουσιάσει από το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, ενώ ο στόχος του πλέον είναι να επιστρέψει πλήρως ετοιμοπόλεμος για την καλοκαιρινή προετοιμασία. Αν και το νέο του συμβόλαιο δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί επίσημα από τη Ρεάλ, αρκετά ρεπορτάζ στην Ισπανία υποστηρίζουν ότι η συμφωνία για την επέκταση της συνεργασίας επετεύχθη τον Ιανουάριο.
