Με την απορία στο βλέμμα έμειναν οι τεχνοκράτες του υπουργείου Εργασίας, όταν οι συνεργάτες των εταίρων, τους ανακοίνωσαν στα τεχνικά κλιμάκια ότι δεν επείγουν οι αλλαγές στην αγορά εργασίας.
Οι εμπειρογνώμονες πρότειναν οι διαβουλεύσεις για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων (άρση υπουργικού βέτο με νόμο), τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, το λοκ άουτ, το απεργιακό και το συνδικαλιστικό νόμο να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο, με στόχο οι διατάξεις να προωθηθούν για ψήφιση έως το τέλος του έτους.
Διαφορά απόψεων σημειώνεται ως προς τις «ενισχύσεις» που ζητά η κάθε πλευρά για να πείσει για την ορθότητα των επιχειρημάτων της.
Το υπουργείο Εργασίας επιθυμεί να παραστεί στη διαβούλευση εκπρόσωπος του ILO (Διεθνής Οργανισμός Εργασίας) και της ευρωπαϊκής επιτροπής κονωνικών δικαιωμάτων, ενώ το κουαρτέτο επιθυμεί τεχνικούς συμβούλους από το ΙΟΒΕ και την Τράπεζα της Ελλάδας.
Η καθυστέρηση έχει και κάποιες αρνητικές επιπτώσεις, καθώς η ελληνική πλευρά ήθελε μέσα από το εργασιακό, να περάσει και διατάξεις που θα περιορίσουν την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας.
Πάντως, όταν ρωτήθηκαν οι συνεργάτες των θεσμών γιατί επισπεύδουν την αύξηση των ορίων ηλικίας και τις άλλες αλλαγές στο ασφαλιστικό και δεν βιάζονται για το εργασιακό, απάντησαν ότι οι αλλαγές στο ασφαλιστικό έπρεπε να έχουν ήδη ολοκληρωθεί.
Πηγή: protothema.gr