Ο Γιάννης Κομπότης δίνει τα «κλειδιά» του Λεβαδειακού σε… γαμπρό και ανιψιό και μετά την προεδρία της ΠΑΕ, παραδίδει και την ιδιοκτησία! «Δεν έχει σχέση με το βούλευμα», λένε στην ομάδα της Βοιωτίας…
Ο Γιάννης Κομπότης, μεγαλομέτοχος του Λεβαδειακού εδώ και περίπου 20 χρόνια, παραχωρεί το σύνολο των μετοχών του και ουσιαστικά αποσύρεται -εμφανώς τουλάχιστον- από τον χώρο!
Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;
Επί της ουσίας, πρόκειται κάτι σαν… γονική παροχή και όχι πώληση, καθώς παραχωρεί τις μετοχές του σε συγγενικά του πρόσωπα και συγκεκριμένα στον γαμπρό του και στον ανιψιό του!
Ειδικότερα, δίνει το 59,93% των μετοχών στον Ανδρέα Κολοκυθά και το 10,60% στον Κωνσταντίνο Κολοκυθά.
Ο τελευταίος, μάλιστα, έχει αναλάβει εδώ και πολύ καιρό την προεδρία της ΠΑΕ και «τρέχει» γενικότερα την ομάδα.
Για την ολοκλήρωση της παραχώρησης των μετοχών της ΠΑΕ Λεβαδειακός απομένουν τα τυπικά, αφού το θέμα συζητήθηκε στην χθεσινή (11/1) συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και αν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις του Νόμου, στην επόμενη συνεδρίαση θα δοθεί και η σχετική άδεια.
Σύμφωνα με όσα διαρρέονται από την ομάδα της Βοιωτίας και επιβεβαιώνουν μέλη της ΕΕΑ, η παραχώρηση των μετοχών του Γιάννη Κομπότη απλά συμπίπτει αλλά δεν συνδέεται με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο ο Γιάννης Κομπότης πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη για το αδίκημα της αλλοίωσης αποτελέσματος αγώνων.
Άλλωστε, η αναίρεση που ασκήθηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, είναι υπέρ του Γιάννη Κομπότη και όχι κατά! Τονίζεται δηλαδή ότι δεν αιτιολογείται επαρκώς η παραπομπή του σε δίκη για το συγκεκριμένο αδίκημα, αντίθετα με άλλους κατηγορούμενους (μεταξύ των οποίων και ο Βαγγέλης Μαρινάκης) για τους οποίους η αναίρεση είναι για αύξηση των αδικημάτων.
Σε κάθε περίπτωση, είτε τον υποχρέωνε ο νόμος περί κωλυμάτων, είτε επειδή εν τέλει… κουράστηκε και θέλει να παραδώσει τα «κλειδιά» της ΠΑΕ, η αποχώρηση του Γιάννη Κομπότη, ενός από τους πιο αμφιλεγόμενους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου, αποτελεί ιστορική στιγμή για τον παραγοντικό χώρο.
Πηγή: sdna.gr