Ο Γκρεγκ Γουίλτζερ δικαιώθηκε από προσφυγή που είχε καταθέσει πριν 23 χρόνια και πληρώθηκε χρήματα που του χρωστούσε ο Άρης. Την υπόθεση για λογαριασμό του Καναδού σέντερ είχε αναλάβει -ποιος άλλος;- ο γνωστός ΠΑΟΚτσής δικηγόρος, Δημήτρης Μόκκας!
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του “Sport24.gr” ο Γουίλτζερ κέρδισε την δικαστική διαμάχη με τον Άρη μετά από 23 χρόνια! Είναι μια υπόθεση που δεν αφορά την ΚΑΕ Άρης, η οποία συστάθηκε το 2003 μετά την ειδική εκκαθάριση.
Το ρεπορτάζ του συγκεκριμένου σάιτ ανέφερε: “Το Sport24.gr επικοινώνησε αμέσως με τον δικηγόρο Δημήτρη Μόκκα, παλαίμαχο πρωταθλητή στα 110 μέτρα μετ’ εμποδίων, μέλος και μέτοχο του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, ο οποίος αφού επιβεβαίωσε την είδηση προέβη στην εξής δήλωση: “Μπορεί να σας φαίνεται απίστευτο και όμως, έπειτα από πολυετή και πολύμορφο δικαστικό αγώνα, πηγαίνοντας από τον Άννα στον Καϊάφα, η υπόθεση του Γκρεγκ Γουίλτζερ είχε αίσιο τέλος και ο παλαίμαχος αθλητής πήρε τα χρήματά του”.
Η φωνή του Δημήτρη Μόκκα πρόδιδε την ανακούφισή του, καθώς ήταν εκείνος που πεισματικά κυνήγησε το θέμα. Εδώ που τα λέμε δεν τράβηξε και λίγα, ώσπου το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους να εγκρίνει το ένταλμα πληρωμής. Επειτα από αμέτρητες αναβολές, αναστολές και εφέσεις, και ενώ τον Σεπτέμβριο του 2009 έγινε κατάσχεση της επιχορήγησης της ΓΓΑ προς τον ΑΣ Αρη, αλλά το ένταλμα πληρωμής καθυστερούσε να εγκριθεί επί τρία χρόνια, η απειλή για μηνυτήρια αναφορά προς τους Παύλο Γερουλάνο, Πάνο Μπιτσαξή, καθώς και σε αρμόδιο υπάλληλο του οικονομικού τμήματος της ΓΓΑ, επέσπευσε τη διαδικασία – μαμούθ.
Η υπόθεση, αφού πέρασε από όλες τις δικαστικές βαθμίδες, έφτασε στον Αρειο Πάγο, συζητήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών και τελικά, πριν από περίπου δέκα ημέρες, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους εξέδωσε την τελική γνωμοδότηση δικαιώνοντας την πλευρά του παλαίμαχου Καναδού σέντερ, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες ενδιαφέρθηκε κυρίως για την ηθική και όχι απαραιτήτως για την οικονομική νίκη κατά της πρώην ομάδας του. Τέτοιου είδους υποθέσεις, πάντως, πρέπει να έρχονται στο φως της δημοσιότητας μόνο στην Ελλάδα, όπου τα σκουριασμένα γρανάζια της γραφειοκρατίας καθυστερούν μια ετυμηγορία, που θα μπορούσε να είχε βγει πριν από δύο δεκαετίες”.