O πρώην υπεύθυνος των ακαδημιών, Γιώργος Βασβάνης μίλησε για διάφορα θέματα που απασχολούν τους κίτρινους.
Αναλυτικά τα όσα είπε στα “ΑΝ 98,7”:
Στην αρχική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε στο ποιοι έχουν την ευθύνη για την απώλεια κάποιων παικτών- ταλέντων, με αφορμή τη μετακίνηση του 14χρονου Μελέτη Μίσκοβιτς: «Νομίζω ότι οι πρώτοι που φταίμε είμαστε εμείς. Όταν δε διασφαλίζουμε οι ίδιοι τα συμφέροντα του συλλόγου, τουλάχιστον όταν βλέπουμε ότι κάποια παιδιά έχουν καλά στοιχεία και μπορούν να αποτελέσουν μελλοντικά παίκτες της επαγγελματικής, είναι δική μας ευθύνη. Τους αφήνουμε χωρίς δελτία και μπορούν να μας τους πάρουν όποτε θέλουν. Πρώτα λοιπόν φταίμε εμείς και μετά αυτοί που τους παίρνουν.
Για το που αποδίδει το γεγονός ότι η ομάδα δεν έχει κινηθεί ως προς τη διασφάλιση αυτών των περιουσιακών της στοιχείων, ανέφερε: «Είναι καθαρά θέμα οργάνωσης, αυτό βέβαια έγκειται και στη φιλοσοφία των εκάστοτε υπεύθυνων των ακαδημιών. Επειδή έχω δώσει τον καλύτερό μου εαυτό εδώ και μια επταετία σε αυτό το τμήμα, πριν από λίγο καιρό είχα προειδοποιήσει τους υπεύθυνους, αλά δεν εισακούστηκα. Δυστυχώς δε με άκουσαν και επιβεβαιώθηκα. Υπάρχουν και άλλοι παίκτες που έχουν φύγει. Ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας και ας προσπαθήσουμε να μη χάσουμε άλλα παιδιά στο μέλλον».
Για το ποσό που απαιτείται για να βγει ένα δελτίο σε ποδοσφαιριστή, είπε: «Το ποσό είναι αστείο. Μέχρι την ηλικία των 15 ετών, μπορούμε να βγάλουμε στα παιδιά ένα δελτίο στην ΕΠΣΜ, το οποίο κοστίζει γύρω στα 30 ευρώ. Δε γίνεται να χάνουμε παίκτες για τέτοια ποσά. Από εκεί και πέρα, όταν περάσουν οι παίκτες την ηλικία των 15 ετών και βλέπουμε ότι τα παιδιά ξεχωρίζουν, μπορούμε να τα βγάλουμε το δελτίο του εκπαιδευόμενου ποδοσφαιριστή, για να διασφαλίσουμε την παραμονή τους στην ομάδα μέχρι την ηλικία των 21. Αυτό έχει σχέση και με τα τροφεία, όπως έγινε με Κατίδη και Γιαννιώτα».
Για το τι συμβαίνει με τα παιδιά που δεν έχουν δελτίο, τόνισε: «Υπάρχουν κάποια δελτία της ΕΠΣΜ που δεν εξασφαλίζουν καθόλου τον σύλλογο. Μπορεί οποιοσδήποτε γονιός να πάρει το παιδί και να φύγει. Δε τους δεσμεύει. Απλώς, μπορούν να συμμετέχουν στις υποχρεώσεις της ομάδας. Υπάρχει παιδί που δεν πήγε σε τουρνουά της Εθνικής στην Ισπανία, μόνο και μόνο γιατί δεν είχε δελτίο».
Για το αν έχει συμβεί στο παρελθόν στον Άρη μαζική αποχώρηση παικτών αυτών των ηλικιών, με προορισμό άλλες ομάδες, σημείωσε: «Πριν από κάποια χρόνια, ένας γονιός αρνήθηκε να βγάλουμε δελτίο στον γιο του, πήγε το παιδί στον ΠΑΟΚ, συμπαρέσυρε και άλλους έξι και αυτή τη στιγμή η ομάδα Κ-17 του ΠΑΟΚ αποτελείται από επτά πρώην παίκτες του Άρη. Ο οποίος ΠΑΟΚ έχει εξαιρετική ομάδα. Τι να πω;»
Για το πώς μπορεί να σταματήσει όλη αυτή η κατάσταση, υπογράμμισε: «Πρέπει να υπάρξει καλύτερη οργάνωση. Πρέπει να αλλάξει η φιλοσοφία. Ο κ. Οικονομίδης γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις και ξέρει τι πρέπει να κάνει για να διασφαλίσει τα συμφέροντα της ομάδας. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν τον σύλλογο και μάλιστα με ανιδιοτέλεια. Προσωπικά δεν έχω παράπονο από τον κ. Ηλιάδη που μου ζήτησε να βοηθήσω, αλλά δε μπόρεσα. Άνθρωποι όπως ο κ. Τσομπανίδης μπορούν να βοηθήσουν. Θέλοντας και μη, πρέπει να στηριχθούμε στα παιδιά από τις ακαδημίες».