Για τον Αλκέτα Παναγούλια, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στην Εθνική ομάδα αλλά και στον Ηρακλή, μίλησε ο Σάββας Κωφίδης, χαρακτηρίζοντας τον εκλιπόντα ως μεγάλη ποδοσφαιρική μορφή.
Ο πρώην παίκτης του Άρη είπε χαρακτηριστικά, στο «Αθλητικό Μετρόπολις»: «Με τον Αλκέτα Παναγούλια είχα τη τύχη να συνεργαστώ στην Εθνική ομάδα το 1994 στα τελικά του Μουντιάλ αλλά και το 1996 όταν τον είχα προπονητή στον Ηρακλή. Το κενό που άφησε είναι μεγάλο. Ήταν μια μεγάλη ποδοσφαιρική μορφή. Χάσαμε έναν από τους ανθρώπους που πρόσφεραν πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Το απέδειξε με την παρουσία μας στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και στο παγκόσμιο κύπελλο. Ο Αλκέτας Παναγούλιας είχε την ικανότητα να ενισχύει ψυχολογικά όλους όσους ήταν στην ομάδα. Ως άνθρωπος, ήταν ήρεμος, ήπιων τόνων, με εκρήξεις που μάλλον ήταν κομμάτι τακτικής για το κομμάτι της ψυχολογίας που ανέφερα παραπάνω. Ήταν ένας άνθρωπος πολύ κοινωνικός».
Παράλληλα, ο Σάββας Κωφίδης αναφέρθηκε και στη πορεία της Εθνικής ομάδας στο Euro 2012 αλλά και στο επικείμενο παιχνίδι με τη Γερμανία: «Αν εξαιρέσουμε τα δύο πρώτα παιχνίδια που η Εθνική παρουσιάστηκε με φόβο απέναντι σε δύο ομάδες όχι τόσο πολύ δυνατές, στο τρίτο παιχνίδι ήταν καλύτερη. Βέβαια μπορούσαμε να καθαρίσουμε από πιο νωρίς την πρόκριση γιατί ο όμιλος μας ήταν ο πιο αδύνατος.
Η παρουσία μας στο τελευταίο παιχνίδι ήταν πιο ευχάριστη. Χωρίς να πιάσουμε τη μεγάλη εμφάνιση καταφέραμε και αποκλείσαμε την Ρωσία και πήραμε την πρόκριση. Στην εθνική ομάδα ταιριάζει αυτό το συντηρητικό, αμυντικό παιχνίδι με αντεπιθέσεις. Προσπάθησε στα δύο πρώτα παιχνίδια να παίξει διαφορετικά αλλά είχε κενά. Θέλει περισσότερο χρόνο και άλλο υλικό για να φτάσουμε σε ένα παιχνίδι πιο ολοκληρωμένο».
Για το προσεχές ματς με τους Γερμανούς, τόνισε: «Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει μεγάλη βελτίωση στο στιλ παιχνιδιού. Ωστόσο η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι σε τέτοιου είδους παιχνίδια είναι εφτάψυχη».
Τέλος, σχολίασε και την πολιτική διάσταση του παιχνιδιού: «Αν και το αποφεύγω αυτή τη φορά θέλω να το πολιτικοποιήσω αυτό το γεγονός. Εκτός από το ποδόσφαιρο υπάρχει και πολιτική ζωή. Το ποδόσφαιρο είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο άρα περνάει και πολλά μηνύματα. Θέλουμε οι Έλληνες έστω και μέσα από αυτή τη διαδικασία να φωνάξουμε είμαστε εδώ Ο Ελληνικός λαός μπορεί να καταφέρει πολλά πράγματα. Η Γερμανία δεν σεβάστηκε την Ελλάδα, μια χώρα που της έδωσε πολιτισμό».