Το ευρωπαϊκό εισιτήριο στο βόλεϊ δεν φέρνει στον Άρη μόνο τιμή, αλλά και δυσβάσταχτα έξοδα ενόψει της επόμενης χρονιάς. Αυτή η ομάδα, όμως, αξίζει κάθε στήριξης, αφού ξέρει να ανταποδίδει όσα παίρνει… Ο πρόεδρος του ΤΑΠ Άρης, Νίκος Παπαδόπουλος μίλησε στο PRESSARIS για τα «προαπαιτούμενα» της προσεχούς σεζόν, αποκαλύπτοντας παράλληλα την επιθυμία του να συνεχίσουν στους «κίτρινους» ο Γιώργος Γιάτσης και ο ίδιος «κορμός» παικτών.
Το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ δεν έδωσαν φέτος χαρές στους φιλάθλους του Άρη, αλλά η ομάδα βόλεϊ κράτησε ψηλά το γόητρο του συλλόγου και μάλιστα με τρόπο απρόσμενο: Κόντρα σ’ όλα τα προγνωστικά, μέσα από τα δικά της μεγάλα προβλήματα, σκαρφάλωσε τελικά στην 4η θέση και κέρδισε πανάξια το εισιτήριο για το Κύπελλο Συνομοσπονδίας της επόμενης σεζόν.
Η Ευρώπη είναι όμως… ακριβή υπόθεση, για ένα τμήμα που στηρίζεται στην οικονομική αρωγή των επιφανών φίλων του Άρη. Να γιατί ο Νίκος Παπαδόπουλος κάνει λόγο για ανάγκη «συστράτευσης δυνάμεων», για να επιβραβευθεί και να επιβιώσει μία ομάδα που ξέρει να βρίσκει το δρόμο της…
Ο πρόεδρος του ΤΑΠ Άρης έκανε αρχικά στο PRESSARIS έναν απολογισμό της χρονιάς που τελείωσε, βάζοντας φυσικά θετικό πρόσημο: «Ασφαλώς είμαστε ικανοποιημένοι από την 4η θέση, που ήρθε μέσα από μια απίστευτη προσπάθεια. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες, στον προπονητή και στους συνεργάτες του, γι’ αυτό που πέτυχαν. Η φετινή χρονιά σημαδεύτηκε από πολλές ανακατατάξεις στο ελληνικό βόλεϊ λόγω της οικονομικής κρίσης, τα μπάτζετ ήταν χαμηλότερα και οι ξένοι παίκτες λιγότεροι. Μέσα σε δύσκολες συνθήκες, σ’ ένα τοπίο που αλλάζει, ο Άρης στάθηκε όρθιος και τερμάτισε ψηλά, χάρη στην πολύτιμη βοήθεια κάποιων ανθρώπων, αλλά και του κόσμου του».
Η προοπτική μιας ευρωπαϊκής συμμετοχής είναι τιμητική, αλλά φέρνει και αυξημένες δαπάνες ενόψει της νέας σεζόν. Γι’ αυτό, απαιτείται «συστράτευση δυνάμεων», όπως είπε χαρακτηριστικά: «Το βόλεϊ έδωσε στους φιλάθλους του Άρη μια ικανοποίηση, που δυστυχώς δεν ήρθε και σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Είναι το μοναδικό τμήμα που εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Θα χρειαστεί όμως μία συστράτευση δυνάμεων, προκειμένου να συμμετάσχει στο Κύπελλο Συνομοσπονδίας χωρίς να δημιουργηθεί άνοιγμα.
Για να μπορέσει η ομάδα να σταθεί την ερχόμενη χρονιά, είναι προαπαιτούμενο το να την ενισχύσουν οικονομικά κάποιοι άνθρωποι. Ευελπιστώ λοιπόν ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε στο πλευρό μας παράγοντες όπως ο Γιώργος Μαρμούρης, ο Μιχάλης Ζορπίδης, αλλά και ότι θα προσελκύσουμε κι άλλους επιφανείς Αρειανούς. Αυτή η ομάδα έχει ανάγκη τη βοήθεια όλων και απέδειξε ότι την αξίζει».
Όσο για τον αγωνιστικό σχεδιασμό της νέας σεζόν, ο Νίκος Παπαδόπουλος εξέφρασε δημόσια την επιθυμία του να παραμείνει στον πάγκο ο Γιώργος Γιάτσης: «Ο Γιώργος Γιάτσης ήταν μια καθαρά δική μας επιλογή, ένας νέος προπονητής στην Α1 ανδρών. Τον εμπιστευθήκαμε, πιστέψαμε ότι μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα και μας δικαίωσε. Δεν έχουμε ακόμα προχωρήσει στις συζητήσεις για τη νέα σεζόν, αλλά πρόθεση και επιθυμία μας είναι να μείνει στον Άρη και του χρόνου».
Ανάλογη είναι και η βούληση να διατηρηθεί ο ίδιος «κορμός» παικτών, αφού μάλιστα η ελληνική «συνταγή» αποδείχθηκε επιτυχημένη στα πλέι οφ: «Το ρόστερ της ομάδας θα εξαρτηθεί από τον προπονητή, ώστε να καλύπτει τον σχεδιασμό του και τις επιθυμίες του για τη νέα σεζόν, σύμφωνα πάντοτε με τα οικονομικά μέσα που θα διαθέτει ο σύλλογος. Θα θέλαμε πάντως να συνεχίσουμε με το υπάρχον έμψυχο δυναμικό σε γενικές γραμμές, κάνοντας μια – δυο προσθήκες. Αυτή είναι η σκέψη μας».
Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος τοποθετήθηκε για τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα, που είχαν ωθήσει τους παίκτες σε πολυήμερη αποχή πριν το Πάσχα. Πλέον, γίνεται προσπάθεια για τακτοποίηση των οφειλών, όπως εξήγησε: «Προσπαθούμε να ανταποκριθούμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, μέσα σε πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να φανούμε συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις που έχουμε απέναντι στα μέλη της ομάδας και στους προμηθευτές. Σεβόμαστε τις ανάγκες τους και την υπομονή που έχουν δείξει».
Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΤΑΠ Άρης αλλά και πρώην επικεφαλής της ΕΣΑΠ, υπογράμμισε την ανάγκη για θέσπιση αυστηρότερων κανόνων, που θα υποχρεώνουν όλες τις ομάδες να έχουν ισοσκελισμένα έσοδα – έξοδα: «Στο βόλεϊ δεν υπάρχουν τόσο αυστηροί κανόνες όσον αφορά τον διαχειριστικό έλεγχο των ομάδων και τις τυχόν οφειλές τους. Δεν πρόκειται για ανώνυμες εταιρείες, άλλωστε. Θα πρέπει όμως να θεσπιστεί ένα αυστηρότερο πλαίσιο, για να σταματήσουμε να βλέπουμε τον αθέμιτο ανταγωνισμό που πιστεύω ότι υπάρχει σήμερα. Όλες οι ομάδες θα πρέπει να περάσουν από ένα μεταβατικό στάδιο εξυγίανσης, ώστε να προστατεύσουμε το προϊόν μας. Και όσοι δημιουργούν επανειλημμένα πρόβλημα με τις οφειλές τους, να υποχρεωθούν να συμμορφωθούν».