ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μποτζώρης: “Οργή για την αδιαφορία της πολιτείας στην στοχοποίηση του Άρη! Αρχίζει ο… μαραθώνιος για το νέο γήπεδο”

Ο Γιώργος Μποτζώρης, μέλος του Δ.Σ. για τον ερασιτέχνη Άρη, τόνισε στο Yellow Radio 101,7, την σημασία της δημιουργίας του νέου γηπέδου, ενώ μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος σύλλογος.

Αναλυτικά:

Για την επέτειο του Κλεάνθης Βικελίδης: Σήμερα μπήκαμε στον 70ο χρόνο λειτουργίας, κάποια στιγμή θα υπάρξει το ανάλογο αφιέρωμα για το γήπεδο και όλη την διαδρομή στον χρόνο, τις στιγμές που ζήσαμε, τις σημαντικές που περάσαμε στο γήπεδο και εύχομαι τα επόμενα χρόνια, η επιδημιολογική κατάσταση να μας επιτρέψει μία πιο ανοιχτή εκδήλωση, την 25η Μαρτίου, που εκεί θα έχει και το γήπεδο τον χώρο και τον χρόνο που του αξίζει.

Ο συμβολισμός που κρύβεται πίσω από την δημιουργία του Κλεάνθης Βικελίδης: Ο καθένας έχει αναμνήσεις, τόσο μυστικές, συμβάντων τα οποία προέκυψαν, καλές και άσχημες στιγμές. Αλλά, ο καθένας έχει διάφορες στιγμές στο μυαλό του, τις οποίες έχει συνδέσει με αγαπημένους ανθρώπους στο μυαλό του, που κάποιοι είναι στην ζωή σήμερα, άλλοι όχι, φιλίες, συγγενικές σχέσεις. Εγώ στο παρελθόν ανέφερα και την Τρίτη γενιά αρειανών και είχα την χαρά να βρεθώ στο γήπεδο με τον παππού μου, τον πατέρα μου και αργότερα και με τον γιο μου. Ήταν το παιχνίδι με τον Πανιώνιο που είχε λήξει με 0-0.

Οι διαφορές του νέου με του υφιστάμενου γηπέδου για τον Άρη: Σίγουρα, το γήπεδο εκεί που είναι τοποθετημένο σήμερα, εμποδίζει σίγουρα την εμπορική δραστηριοποίηση, τόσο της ΠΑΕ, όσο και του ΑΣ. Είναι ένα γήπεδο που αρχίζει να εμφανίζει τα σημάδια του χρόνου σε διάφορα σημεία του, κάποια που τα αντιλαμβάνεται ο θεατής που προσέρχεται και κάποια που δεν τα αντιλαμβάνεται. Κάθε χρόνο γίνεται μία τεράστια προσπάθεια να βελτιώνουμε τις υποδομές, να επεμβαίνουμε σημειακά για να βελτιώσουμε την κατάσταση και να παλέψουμε τα συμπτώματα από τα σημάδια του χρόνου, όσο αυτό είναι εφικτό. Ωστόσο, αυτό δεν γίνεται πάντα με αυτές του επεμβατικού χαρακτήρα ενέργειες, να αντιστρέψεις την φθορά, τέτοιου οικοδομήματος. Θα γίνει μία πρώτη συνάντηση, ας είμαστε λίγο εγκρατείς, είναι η πρώτη ουσιαστική και σοβαρή συνάντηση που θα γίνει, η οποία θα δρομολογήσει σειρά άλλων συναντήσεων, είναι η αρχή ενός μαραθωνίου, ο οποίος θα ακολουθήσει, στον οποίο θα υπάρξουν προβλήματα, θα υπάρξουν σίγουρα θέματα που θα πρέπει να επιβληθούν, άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα.

Σε ένα τέτοιο έργο, μπορούμε να κολλήσουμε σε θέματα τα οποία δεν μπορούμε να τα αντιληφθούμε, μπορεί να προκύψουν στην πορεία. Ωστόσο, καλό είναι να αποτυπωθεί στην αντίληψη όλων των φορέων, όσον αφορά την κατασκευή του νέου γηπέδου και ο λόγος μετά δίνεται στο εσωτερικό του για να αποφασίσει αν αυτό είναι επωφελές για τον σύλλογο και την λειτουργία της ανώνυμης εταιρείας, όπου χωρίς αυτήν, δεν θα υφίσταται νέο γήπεδο. Δεν θα υπάρχουν οι προοπτικές και τα οφέλη τα οποία προσδωκούμε.

Υπάρχει συναισθηματικό δέσιμο με το Κλεάνθης Βικελίδης; Πάντα θα υπάρχουν συναισθηματικοί δεσμοί με τον παλιό χώρο, αισθανόμαστε περισσότερη ασφάλεια στο παραδοσιακό γήπεδο, το νιώθουμε κοντά μας. Αισθανόμαστε, δηλαδή, ότι είναι ένα κομμάτι εντός του αστικού ιστού, το οποίο συνδέει τον Άρη με την πόλη του και ο καθένας αισθάνεται άβολα ότι ενδέχεται να έρθει η στιγμή που ο χώρος που θα φιλοξενεί τις ομάδες θα είναι εξωτερικό αστικό ιστό της περιοχής.

Ωστόσο, αν δούμε φωτογραφίες του γηπέδου στον χρόνο, θα παρατηρήσουμε πως όταν το γήπεδο κατασκευάστηκε πρώτη φορά, δεν ήταν στο κέντρο της πόλης, ήταν αρκετά έξω από αυτό. Μάλιστα, εκεί που αναπτύσσονται τα έργα υποδομής, τα σημαντικά, το ενδεχόμενο της νέας χωροθέτησης του γηπέδου – θεωρείται ακόμη ενδεχόμενο – βοηθάει στην ανάπτυξη της πόλης.

Όταν είσαι στην Θεσσαλονίκη που έχει αποκτήσει τον ρόλο που της πρέπει και στον πολιτικό χώρο της βαλκανικής, προφανώς θα αναπτυχθούν διάφορες δραστηριότητες. Μιλάμε για το κομμάτι της πόλης που έχει αξία. Είναι κοντά στο αεροδρόμιο, θα είναι πολύ κοντά στην επέκταση του μετρό στο αεροδρόμιο, που όταν κάποια στιγμή θα λειτουργήσει, θα λειτουργήσουν και οι επεκτάσεις του. Θα πρέπει να αναπτυχθούν και άλλες εμπορικές προσπάθειες. Αν πιάσετε τον υφιστάμενο χώρο όπου υπάρχει το γήπεδο, προς τον μελλοντικό που ενδεχομένως να αναπτυχθεί, είναι πολύ περιορισμένος ο χώρος του υφιστάμενου γηπέδου. Καταλαβαίνετε τις δυνατότητες που έχει.

Για το αν ο Άρης στοχοποιείται: Με θυμώνει όχι τόσο αυτό που κάνουν οι αντίπαλες ομάδες ή οι διοικήσεις τους, με τις οποίες ο Άρης ανταγωνίζεται στα πρωταθλήματα. Αυτό που με εξοργίζει, είναι ότι η πολιτεία δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, δεν έχει δημιουργήσει το πλαίσιο μέσα στο οποίο, θα εξαλειφθούν όλα αυτά τα φαινόμενα. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι μία πολιτεία που έχει την τοποθέτηση ενός προσώπου, όσο και να συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος, αναφέρομαι στον κύριο Ζαγοράκη, ο οποίος δεν άντεξε 4 ή 5 μήνες και μόλις μίλησε για το δίκαιο του Άρη, αμέσως την επόμενη μέρα βρέθηκε εκτός της ΕΠΟ. Αυτό το πράγμα βλέπουμε πως γίνεται ανεκτό.

Είναι ουτοπικό να περιμένουμε τους υπόλοιπους των τεσσάρων ομάδων, που αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται μεγάλοι, να αλλάξουν ξαφνικά και να επιδιώξουν το ευ αγωνίζεσθαι και την ισότητα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Η πολιτεία είναι εκείνη που πρέπει να λειτουργεί θεσμικά και να απαντάει θετικά ή αρνητικά, ακόμα και αν δεν συμφωνεί. Δεν περιμένω από αυτές τις ομάδες κάτι καλύτερο, δεν έκαναν κάτι όλα αυτά τα χρόνια, άλλωστε αυτή η συνθήκη βολεύει. Είναι βέβαιο αυτό. Εκείνο που θα έπρεπε να εξοργίζει τον καθένα από εμάς, είναι ότι η πολιτεία δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες που της αναλογούν και δεν δεν δημιουργεί προοπτικές να διορθωθεί αυτός ο χώρος επιτέλος και να εκφράζει ουσιαστικά τον ρόλο για τον οποίο υπάρχει ο αθλητισμός.

Συνέβησαν όλα αυτά που συνέβησαν στο ΟΑΚΑ και σκεφτόμαστε ότι αυτά είναι μόνο εκείνα που βλέπουμε. Όταν βλέπεις έναν διαιτητή να παίρνει κακές αποφάσεις, είναι μόνο ότι βλέπεις. Ταυτόχρονα αναλογίζεσαι, τι υπάρχει κάτω από αυτό, πρέπει να το σκεφτούμε. Να σκεφτούμε τι αγώνα δίνει ο Θοδωρής Καρυπίδης για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα εμπόδια που του βάζουν.

To Top