Ο διευθυντής εμπορικών δραστηριοτήτων της ΕΠΑ στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία και γνωστός φίλος και υποστηρικτής του Άρη, Λεωνίδας Μπακούρας, μίλησε για την μεγάλη του ποδοσφαιρική αγάπη, αλλά και ποια οδό θα πρέπει να ακολουθηθεί από τεχνοκρατικής άποψης για να βγει από το αδιέξοδο.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μπακούρας στο “Αθλητικό Μετρόπολις”:
«Ο Άρης την εποχή που έπαιζε στην Ευρώπη ήταν σαν το πανηγύρι που κάποιος ξοδεύει 100 ευρώ το βράδυ και την άλλη μέρα χρωστάει 1.000. Η κρίση δεν ήρθε το 2010 και το 2011, αλλά οι προβλέψεις γίνονταν από το 2008. Όταν ακούς κουβέντες από όσους διοικούσαν τότε ότι το 2011 ήρθε η κρίση και δεν ήξεραν πώς να την αντιμετωπίσουν, σημαίνει απλά ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να διοικούν ανώνυμες εταιρίες όπως οι ΠΑΕ, που είναι ιδιαίτερες, διότι έχουν κόσμο και έσοδα που δεν έχουν άλλες εταιρίες. Άρα πρέπει να διοικούν άνθρωποι ειδικοί».
Για την προσπάθεια ένταξης της ΠΑΕ Άρης στο άρθρο 99 ο κ. Μπακούρας ήταν κατηγορηματικός:
«Όταν ξεκινάς με χρέη από 4 εκ. ευρώ και τα φτάνεις στα 32 εκ. και περιμένεις να έχεις αποτέλεσμα, θα έχεις μόνο προβλήματα. Το μέλλον είναι ξεκάθαρο: Πρέπει να μπούμε στο άρθρο 99, θα είναι καταστροφικό για τον Άρη να μην μπει και να μην μένει στη Σούπερ Λιγκ. Για τον Άρη δεν υπάρχει η λέξη Γ’ Εθνική. Δεύτερον, θα πρέπει να υπάρξει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και προσέλκυση επενδυτή. Για να έρθει, πρέπει κάποιος να του επεξηγήσει τα υπέρ και τα κατά. Εμείς τα προηγούμενα χρόνια αντί για να κάνουμε παραγωγή παικτών παράγαμε παράγοντες.
Όποιος ήθελε γινόταν παράγοντας, γινόταν γνωστός σε όλη την Ελλάδα μέσω του Άρη και δεν μπορέσαμε να έχουμε αξιοπρέπεια. Τα υπέρ είναι το γήπεδο που έχει ο ΑΣ και που έχει μεγάλη αξία και φυσικά υπέρ είναι ο κόσμος που διψά για επιτυχίες και που θέλει να βλέπει την ομάδα να βελτιώνεται. Για να γίνει σεβαστός και στην Αθήνα ο Άρης, πρέπει κάποιος άνθρωπος να εκεί. Ο κ. Ηλιάδης είναι άξιος για αυτό που έκανε με το άρθρο 99, αλλά δεν ξέρω ποιοι είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται στην Αθήνα και ποιοι στηρίζουν με διπλωματία τα συμφέροντα του Άρη».
Για το θέμα κατασκευής νέου γηπέδου για τον Άρη και αν είναι… ταμπού τόνισε:
«Γιατί είναι ταμπού; Θα μείνεις στη δεκαετία του ’50; Θα υπάρχει μιζέρια; Μπορεί στο Χαριλάου να μείνει ο ερασιτέχνης, το κολυμβητήριο, να φύγει εκτός το γήπεδο του Άρη όπου θα μπορεί να παρκάρει ο κόσμος, να υπάρχει εμπορικό κέντρο και να ξέρει κάποιος που θα έρθει ότι μπορεί να επενδύσει. Αν κάποιοι δεν το θέλουν σημαίνει ότι θέλουν όλη μέρα να βρίσκονται στο γήπεδο, να προβάλλονται και δεν ξέρω εγώ τι άλλα συμφέροντα έχουν».
Για το αν ποτέ μετέφερε τις απόψεις του στις διοικήσεις του Άρη:
«Με τον κ. Ηλιάδη συναντηθήκαμε μετά την ανάληψη της προεδρίας του. Όσον αφορά τη διαχείριση της ΠΑΕ έχει αυτά στο νου του. Όσο για το αγωνιστικό, έγιναν λάθη, αλλά στο ξέρει τι πρέπει να γίνει. Χωρίς επενδυτή μέχρι Δεκέμβριο ή Ιανουάριο δε γίνεται. Δε θα πλησιάσει κανένας αν δεν τελεσιδικήσει η απόφαση, να μπει η ομάδα στο άρθρο 99 και μετά να δούμε ποιος θα μπει και θα επενδύσει στον Άρη».
Για τη στάση των φιλάθλων του Άρη:
«Κι αυτοί κουράστηκαν. Πας στο γήπεδο και μετά νομίζεις ότι έσκαβες δέκα μέρες. Όλοι αγαπάμε την ομάδα, αλλά θέλει ο κόσμος να βλέπει και μια επιτυχία, να ξεκουράζεται το μυαλό του. Ο φίλος του Άρη συζητάει πιο πολύ για τα οικονομικά, παρά για τα αγωνιστικά. Ας ελπίσουμε ότι θα αλλάξουν τα πράγματα διότι νομίζω ότι η επιλογή του Σέρβου προπονητή ήταν καλή και πρέπει να στηριχθεί μέχρι τέλος της χρονιάς. Πρέπει όλοι να στηρίξουν τον προπονητή και θα έρθουν τα αποτελέσματα. Μέχρι να δούμε τι θα γίνει και με το 99. Αλλά χρειάζεται ψυχραιμία και να μη ρίχνουμε λάσπη ο ένας στον άλλον. Να μη σκέφτεται κανείς ότι ο Άρης πρέπει να πάει στη Γ’ Εθνική. Αν πάει, καταστράφηκε. Δε με πειράζει που ο ΠΑΟΚ θα γίνει δυνατός, θα γίνει και ο Άρης δυνατός, όπως είχε και στο μπάσκετ. Με νοιάζει οι ομάδες της Θεσσαλονίκης να είναι ψηλά».