ΜΠΑΣΚΕΤ

Μονόδρομος η νίκη για τον Άρη κόντρα στον Πανιώνιο (17:00, PRESSARIS LIVE)

O Άρης υποδέχεται σήμερα (08/02, 17:00) τον Πανιώνιο, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Stoiximan GBL (PRESSARIS LIVE ) με στόχο τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα, μετά το «διπλό» του περασμένου Σαββάτου στο Μαρούσι.

Η προετοιμασία της ομάδας ολοκληρώθηκε με μία απογευματινή προπόνηση, στην οποία ο Νίκος Βετούλας είχε όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Ο Άρης (10ος, 6-11) πήρε βαθιά «ανάσα» με την εκτός έδρας νίκη του περασμένου Σαββάτου στο Μαρούσι. Ήταν η δεύτερη που σημείωσε φέτος στο Πρωτάθλημα παρότι είχε αρνητικό συντελεστή στο σύστημα αξιολόγησης (89-82). Ήταν κάτι που έγινε και στην εντός έδρας νίκη του επί του Περιστερίου Domino’s, ματς στο οποίο είχε 67 ranking έναντι του 77 του αντιπάλου του. Οι «κιτρινόμαυροι» πάντως έχουν τον καλύτερο, εντός έδρας απολογισμό (4-4) μεταξύ των ομάδων που βρίσκονται στις πέντε τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Ο άμεσος συνεργάτης του Νίκου Βετούλα, Θωμάς Νίκου μίλησε για τον αγώνα με τον Πανιώνιο…

Όπως υπογράμμισε: «Έχουμε μπροστά μας έναν κρίσιμο αγώνα με τον Πανιώνιο. Ο αντίπαλός μας είναι μία πολύ καλή και ποιοτική ομάδα, όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα και η βαθμολογική θέση του. Εμείς θέλουμε τη νίκη για να αναρριχηθούμε στη βαθμολογία και για να την κατακτήσουμε πρέπει να μείνουμε πιστοί στο πλάνο μας, να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και να βγάλουμε την απαιτούμενη ενέργεια. Σ’ αυτήν την προσπάθεια, θέλουμε δίπλα μας τον κόσμο του Άρη, ώστε να δώσει τη γνωστή του ώθηση στην ομάδα για να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει».

Ο Πανιώνιος (4ος, 9-8) προέρχεται από δύο διαδοχικές νίκες –εντός έδρας κόντρα στο Λαύριο DHI και την Καρδίτσα Ιαπωνική- σερί που έκανε για τρίτη φορά στη σεζόν. Τα προηγούμενα δύο ωστόσο (3η-4η και 13η-14η αγωνιστική) ακολουθήθηκαν από ήττα. Οι «κυανέρυθροι» σημείωσαν επτά από τις εννιά νίκες τους ως γηπεδούχοι, αφού μακριά από τη Γλυφάδα έχουν απολογισμό 2-6, περνώντας από τις έδρες του Προμηθέα Πάτρας Βίκος Cola και του ΠΑΟΚ mateco.

Η τριάδα Πιτσίλκας, Τσιμπούρης, Χριστινάκης ορίστηκε να διευθύνει την εντός έδρας αναμέτρηση του Άρη με τον Πανιώνιο.

ΜΠΑΣΚΕΤ

Μονόδρομος η νίκη για τον Άρη κόντρα στην ΑΕΚ στην πρεμιέρα! (17:00, PRESSARIS LIVE)

Μονόδρομος η νίκη για τον Άρη κόντρα στην ΑΕΚ στην πρεμιέρα! (17:00, PRESSARIS LIVE).

O καλύτερος τρόπος για να ανοίξει η αυλαία του to πρωτάθλημα, είναι ένα από τα παραδοσιακά ντέρμπι του και έτσι η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη θέλει α αφήσει πίσω τις τέσσερις ήττες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Άρης είναι μία από τις ομάδες της νέας Stoiximan GBL που «χτίστηκαν» ουσιαστικά από την αρχή αφού διατήρησε τον ίδιο προπονητή (Καστρίτης) και δύο παίκτες από την περασμένη σεζόν (Τολιόπουλος, Μποχωρίδης). Μέσα στα 12 νέα πρόσωπα του είναι και ο Μάνος Χατζηδάκης που φόρεσε στην προηγούμενη περίοδο τη φανέλα της «Ένωσης».

Οι κιτρινόμαυροι δεν βρίσκονται ακόμη στο επίπεδο ετοιμότητας, που θέλουν, έχουν σημαντικές απουσίες (Λαζέφσκι, Χοτζ), αλλά θα πρέπει να εστιάσουν στο πως θα μπουν με το… δεξί στο νέο πρωτάθλημα, κατακτώντας την πρώτη τους φετινή νίκη σε επίσημο αγώνα. Όπως τόνισε μετά τον αγώνα με την Τουρκ ο Γιάννης Καστρίτης: “Ειλικρινά τα παιδιά προσπάθησαν πάρα πολύ. Ήταν αρκετά στεναχωρημένοι και απογοητευμένοι με το τέλος του παιχνιδιού. Είναι το σημείο ακριβώς που δεν πρέπει να νιώθουμε στεναχώρια, πρέπει να έχουμε ψηλά το κεφάλι  και να αξιολογούμε τις καταστάσεις. Να εμφανιστούμε στην επόμενη προπόνηση και στο επόμενο παιχνίδι ακόμα πιο αποφασισμένοι για να διεκδικήσουμε την νίκη”.

Το θετικό είναι ότι φώναξε “παρών” ο Άλκινς, ο οποίος θα πάρει μέρος για πρώτη φορά με τη φανέλα του Άρη.

Η επιστροφή του Ντράγκαν Σάκοτα για μία τέταρτη θητεία στον πάγκο της, ήταν το γεγονός του καλοκαιριού για την ΑΕΚ. Η αθηναϊκή μάδα. Κρατήρησε έναν ισχυρό, ελληνικό κορμό με την παρουσία των Φλιώνη, Καράμπελα, Νετζήπογλου, Κουζέλογλου και Πιλάβιου ενώ ανανέωσε για δύο χρόνια τη συνεργασία την με τον Κουζμίνσκας. Έφτασε όμως σε διψήφιο αριθμό (10) νέων προσώπων, μέσα στα οποία και ο 1ος σκόρερ του περσινού Πρωταθλήματος, Χάντερ Χέιλ.

Διαιτητές: Αλεξάνδρειο 17.00 Άρης–ΑΕΚ Παπαπέτρου-Τηγάνης-Χριστινάκης (Λαζαρίδης)

 

 

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μονόδρομος η νίκη για τον Άρη κόντρα στον ΟΦΗ στο… άδειο “Κλεάνθης Βικελίδης” (15:00 – PRESSARIS LIVE)

Μονόδρομο αποτελεί η νίκη σήμερα για τον Άρη κόντρα στον ΟΦΗ στο… άδειο “Κλεάνθης Βικελίδης” (15:00 – PRESSARIS LIVE) στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Super League.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου ξεκινάει τον δεύτερο γύρο θέλοντας να μπει με το… δεξί για ουσιαστικούς (βαθμοί), αλλά και ψυχολογικούς λόγους. Ήδη έχει χάσει πολύτιμους βαθμούς, αλλά γνωρίζει ότι μόνο με νίκη σήμερα, αλλά και την Τετάρτη με την Λαμία στο γήπεδό της θα καταφέρει να διατηρήσει επαφή με την πρώτη τετράδα.

“Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, έτσι κι αλλιώς. Αυτό που είναι σημαντικό είναι κάθε παιχνίδι να το προσεγγίζεις αναλόγως των δυνατοτήτων που έχεις ως ομάδα. Πράγματι, στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ η προσέγγισή μας θα είναι διαφορετική σε σχέση με τα δύο ντέρμπι που προηγήθηκαν. Όπως και να έχει, πάντως, στο μυαλό μας είναι μόνο η νίκη” όπως σχολίασε χαρακτηριστικά για τον αγώνα ο προπονητής του Άρη…

Οι κιτρινόμαυροι θα στερηθούν τις υπηρεσίες των Παναγίδη και Φεράρι, πέρα από τις γνωστές απουσίες (Μάνου Γκαρθία, Ματαρίτα, Βέλεθ, Πάβιτσιτς, Δεληζήση) ενώ για πρώτη φορά μετά από τρεις μήνες είναι στην αποστολή ο Ρουπ.

Στην αποστολή του Άρη είναι οι:

Κουέστα, Χουτεσιώτης, Οντουμπάτζιο, Μοντόγια, Φατόρε, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Νταρίντα, Βερστράτε, Ζουλ, Ρουπ, Τζούρασεκ, Ντουκουρέ, Πάρντο, Μενέντες, Κάρλσον, Σουλεϊμάνοφ, Σαμόρα, Σαβέριο, Μορόν, Χριστοδουλόπουλος.

Χωρίς θεατές!

Το σημερινό παιχνίδι θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο για πρώτη φορά, με αφορμή τα άδικα μέτρα που οριζόντια τιμώρησαν όλες τις ομάδες. Όπως είναι γνωστό, με κυβερνητική απόφαση όλοι οι αγώνες της Super League θα διεξάγονται μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου χωρίς φιλάθλους! “Κατ’ αρχάς, είναι λυπηρά όλα αυτά τα γεγονότα (σ.σ. επεισόδια και σοβαρός τραυματισμός του αστυνομικού στου Ρέντη). Από εκεί και πέρα, πάρθηκε (σ.σ. από την Κυβέρνηση) μια απόφαση, που είναι 100% λάθος. Με αυτήν τιμωρούνται οι πραγματικοί πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου” όπως σχολίασε ο  Άκης Μάντζιος συμπληρώνοντας: “Όλα τα χρόνια, όποτε είχαμε σοβαρά επεισόδια οπαδικής βίας, δεν πάρθηκε κάποιο μέτρο, που να εξαλείψει από τη ρίζα του το κακό. Συμφωνώ ότι υπάρχει έξαρση στην οπαδική βία σε όλον τον κόσμο, αλλά σε κανένα προηγμένο πρωτάθλημα δεν έχει παρθεί απόφαση για ποδοσφαιρικούς αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Με αυτή την απόφαση, τιμωρείς το ίδιο το ποδόσφαιρο και τους πρωταγωνιστές του. Τιμωρείς ομάδες, οι οποίες δεν έχουν εμπλοκή σε επεισόδια. Είναι μια λάθος απόφαση. Ειδικά εμείς, ως ομάδα, στερούμαστε τον κόσμο μας σε τρία μεγάλα παιχνίδια στις αρχές του νέου έτους. Αυτό είναι ζημιά, καθώς όλοι γνωρίζουν τη δυναμική που έχει το “Κλεάνθης Βικελίδης” με τον κόσμο στις εξέδρες. Για εμάς είναι μια σημαντική απώλεια η μη παρουσία των οπαδών μας”.

Με νέο προπονητή ο ΟΦΗ

Με νέο προπονητή είναι στη Θεσσαλονίκη ο ΟΦΗ . Ο Πέπε Μελ θα κάνει σήμερα ντεμπούτο κόντρα στους κιτρινόμαυρους, αντικαθιστώντας τον Βάλντας Νταμπράουσκας.

Ο Αντρέας Καρώ αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον προσαγωγό και έμεινε εκτός αποστολής, όπως ο τιμωρημένος, Μεγιάδο, o τραυματίας, Γιάννης Θεοδοσουλάκης και οι Μάνουελ. Kαλαφάτης, Τίτος Κουτεντάκης και Ηλίας Σημαντηράκης.

Την 21μελή αποστολή, στην οποία επέστρεψε ο Μπάκιτς, απαρτίζουν οι: Μπάουμαν, Σωτηρίου, Χριστογεώργος, Λάρσον, Πασαλίδης, Μαρινάκης,  Αμπάντα, Θοράρινσον, Λαμπρόπουλος, Γιαννούλης, Βούρος, Γκαγιέγος, Γκλέιζερ, Αποστολάκης, Μπάκιτς, Τοράλ, Νιέρια, Μοσκέρα, Φελίπε, Ντίκο.

Οι διαιτητές

O Ανδρέα Γκάμαρης θα σφυρίξει το σημερινό παιχνίδι. Δημήτρης Σαμοΐλης (Αθηνών) και Ηλίας Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας) θα είναι οι βοηθοί του, με τον Βάτσιο (Δυτικής Αττικής) 4ο διαιτητή. Στο VAR θα είναι ο Πολυχρόνης Φώτιος (Πιερίας) και AVAR ο Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών).

To Top