Ο γνωστός δικηγόρος, Παναγιώτης Μαστροθύμιος, μίλησε για τις αντιδράσεις των αρμόδιων φορέων, την έκφραση “η Ελλάδα στα δύο”, και θυμήθηκε το πως όλοι είχαν κλείσει τα μάτια σε άλλες περιπτώσεις.
Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio…
Αρχικά ανέφερε:
Κατά καιρούς η καπηλεία της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας συμβαίνει. Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση όλων να καταδικάζουμε τέτοιες συμπεριφορές. Συμπεριφορές όσων παίρνουν την σημαία του Μακεδονικάρχη. Θυμάμαι ήμουν ακόμη 21 χρονών τότε με τα δελτία του Μακεδονικού. Θυμάμαι ακόμη και τα ονόματα, ποιοι είχαν απαρτίσει την επιτροπή εκείνη και που έπιασαν δουλειά μετά.
Μας είχε σημαδέψει σε μια ηλικία που το αίμα ακόμη έβραζε. Τέτοια ζητήματα εγείρουν πάθη, αλλά σε τέτοια ζητήματα πρέπει να είμαστε πάντα προσεκτικοί όταν μιλάμε δημόσια. Προσωπικά καταδικάζω τέτοιες εκφράσεις που θέλουν να χωρίσουν, να στρατοπεδεύσουν, να ξεσηκώσουν.
Για όσους τοποθετούνται δημόσια σχετικά με “διαχωρισμό της χώρας στα δύο”:
Θα πρέπει να κάνουμε έναν διαχωρισμό για το ποιος λέει τι. Ο ανώνυμος οπαδός πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι επηρεάζεται, στην ψυχολογία, την καθημερινότητα και τον τρόπο σκέψης. Είναι άλλο πράγμα όμως ο απλός οπαδός και άλλο δημόσια και επώνυμα και να μιλάς. Δεν μπορεί επώνυμα και δημόσια να καλείς σε ακρότητες, να γενικεύεις και να τσουβαλιάζεις.
Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Είναι φαινόμενα που υπάρχουν διαχρονικά. Κάποια στιγμή πρέπει να καθίσουν όλοι μαζί και να αποφασίσουν αν θέλουν να αλλάξουν το ποδόσφαιρο και να το κάνουν αξιόπιστο.
Για το αν πρέπει να υπάρξουν δυνατοί άνθρωποι που θέλουν να αλλάξουν το ποδόσφαιρο:
Το ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από επενδυτές και ανθρώπους που παίρνουν χρήματα. Αλλά για κάθε έναν που έρχεται, φεύγουν άλλοι τρεις. Επρόκειτο για έναν πολύ αξιοπρεπή άνθρωπο ο οποίος… έφυγε τρέχοντας. Τελικά στο ποδόσφαιρο μένουν αυτοί που αποφασίζουν να μεταλλαχθούν, να αφεθούν σε αυτούς τους υπόγειους διαδρόμους.
Για τις δηλώσεις της κ.Μαρούπα ότι παρά το ότι υπάρχει παράβαση δεν πρέπει να υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ για να μην υπάρχουν αντιδράσεις:
Αυτό δεν είναι νομική τοποθέτηση, αυτό μου ακούγεται περισσότερο σαν πολιτική τοποθέτηση.
Για την υπόθεση:
Είναι μια υπόθεση που εκδικάζεται. Αυτή η ιστορία έχει ακόμη πορεία. Σίγουρα μπορεί να σχολιαστεί η απόφαση, αλλά δεν έχω το σκεπτικό. Δεν μπορούμε αυτήν την στιγμή να κάνουμε κάποια σχόλιο για το πως θα εξελιχθεί η υπόθεση χωρίς να υπάρχει το σκεπτικό. Σήμερα χαρακτηριστικά σε πηγαδάκια με συναδέλφους ο ένας υποστήριζε ότι υπάρχει δεδικασμένο, ενώ άλλος συνάδελφος θεωρεί ότι πρέπει να εξεταστεί η υπόθεση στην ουσία της.
Για το ότι και ο Ηρακλής έχει αδικηθεί και επίσης κανένας θεσμός δεν είχε ασχοληθεί:
Και ο Ηρακλής έχει αδικηθεί βάναυσα. Υπήρχαν περιπτώσεις που έσφαλε, αλλά υπήρχαν περιπτώσεις που υποβιβάστηκε ο Ηρακλής για να σωθεί μια άλλη ομάδα. Εκεί που τα πράγματα είναι δίκαια πρέπει να το λέμε, εκεί όμως που δεν είναι πρέπει να το λέμε επίσης. Και σε καμία περίπτωση να μην υπάρχουν ακρότητες.