Ο λόγος, δεν είναι άλλος από τη συμμετοχή του γιου του, στην κοινοπραξία που απέκτησε τον ΟΠΑΠ. Και για όσους αναρωτιούνται που βασίστηκε η ΕΕΑ για να πάρει μια τέτοια απόφαση, σας παραθέτουμε παρακάτω τους ισχύοντες νόμους και μια υπουργική απόφαση.
EEA, λοιπόν, βασίστηκε στα παρακάτω άρθρα:
1) Το Άρθρο 3 του νόμου 2725/99 με τίτλο “Κωλύματα εγγραφής περιορισμοί”, το οποίο αναφέρεται σε πρόσωπα πρώτου βαθμού.
2) Το Άρθρο 69 του νόμου 3027/2002 με τίτλο “Περιορισμοί στην απόκτηση μετοχών” που λέει ότι : “…μέχρι δεύτερου βαθμού συγγενείς ή σύζυγοι απαγορεύεται με ποινή απόλυτης ακυρότητας να αποκτούν μετοχές Αθλητικής Ανώνυμης Εταιρίας”.
Υπουργική απόφαση για Κοκκαλη
Επίσης σε υπουργική απόφαση το 2006, που αφορούσε τον Σωκράτη Κόκκαλη, όταν είχε τεθεί παρόμοιο θέμα για αγορά μετοχών του ΟΠΑΠ από την INTRALOT της οποίας ήταν ιδιοκτήτης και παράλληλα ήταν ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού.
Τότε η απόφαση έλεγε ότι υπάρχει ασυμβίβαστο και πάνω σε αυτήν την απόφαση πάτησαν τα μέλη της επιτροπής και αρνήθηκαν στον Δημήτρη Μελισσανίδη την άμεση εμπλοκή του στα διοικητικά της ΑΕΚ.
Αυτός είναι ο λόγος που ο Δημήτρης Μελισσανίδης αυτή τη στιγμή θα διοικήσει την ΑΕΚ μέσω της ερασιτεχνικής και χωρίς ο ίδιος να έχει κάποιο πόστο, αλλά επιλέγοντας πρόσωπα που δεν βρίσκονται στο συγγενικό του περιβάλλον ώστε να λειτουργούν “αν’ αυτού”.
Παράλληλα ψάχνει τρόπο δημιουργίας εταιρίας, η ιποία αρχικά θα αναλάβει την κατασκευή του γηπέδου και όταν η ΑΕΚ δημιουργηθεί εκ νέου ως ΠΑΕ, να αναλάβει και την ανώνυμη εταιρία ως μεγαλομέτοχος.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι λύση θα βρεθεί. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης εξάλλου, γνώριζε το κώλυμα και ζήτησε ο ίδιος μέσω του Γ. Ιωαννίδη τη γνωμοδότηση της ΕΕΑ, για να ξέρει ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του.
Πηγή: soccerplus.gr