ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κατηγορούν τον Μέσι ότι στηρίζει τον δικτάτορα της Γκαμπόν!

Το Ίδρυμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατηγορεί τον σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα για στήριξη στο δικτατορικό καθεστώς της αφρικανικής χώρας.

Ο Λιονέλ Μέσι επισκέφθηκε στις 17 Ιουλίου την Γκαμπόν και φωτογραφήθηκε με το δικτάτορα της χώρας, Αλί Μπόνγκο, στα εγκαίνια γηπέδου στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, την Port Gentil.

Ο διεθνής επιθετικός της Μπαρτσελόνα έθεσε το θεμέλιο λίθο για την κατασκευή ενός γηπέδου χωρητικότητας 40.000 ατόμων, που θα φιλοξενήσει τους αγώνες για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής το 2017.

Όμως, η εμφάνιση του ποδοσφαιριστή στην Γκαμπόν ερμηνεύθηκε ως στήριξη στο καθεστώς της χώρας και στο δικτάτορα Αλί Μπόνγκο, καθώς και ως υπονόμευση των δικαιωμάτων των παιδιών, αφού, παρόλο που ο Μέσι είναι πρεσβευτής της Unicef για την προώθηση της εκπαίδευσης των νέων, επισκέφθηκε μια χώρα, που αρνείται να διερευνήσει τους τελετουργικούς φόνους παιδιών, από τα οποία αφαιρούν τα χείλη, τη γλώσσα και τα γεννητικά όργανα για τις υποτιθέμενες υπερφυσικές δυνάμεις τους!

Τις σχετικές κατηγορίες εξαπέλυσε εναντίον του ποδοσφαιριστή το Ίδρυμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Foundation), που έχει την έδρα του στις ΗΠΑ.

Το ίδρυμα κατηγόρησε τον Μέσι ότι προσφέρει υποστήριξη στον Αλί Μπόνγκο, που εξελέγη πρόεδρος στην Γκαμπόν το 2009 εν μέσω ταραχών και διαμαρτυριών από την αντιπολίτευση για απάτη.

Ο Αλί Μπόνγκο διαδέχθηκε στην εξουσία τον πατέρα του Ομάρ, που κυβερνούσε το πλούσιο σε πετρέλαιο κράτος από το 1967 και επί 42 χρόνια μέχρι τον θάνατό του.

Ο Thor Halvorssen, επικεφαλής του Human Rights Foundation, δήλωσε για τον Μέσι και την επίσκεψή του στη Γκαμπόν: «Με την παροχή βοήθειας στις δημόσιες σχέσεις της οικογένειας Μπόνγκο στην Γκαμπόν, ο Λιονέλ Μέσι έχει υπονομεύσει σοβαρά το δικό του φιλανθρωπικό ίδρυμα».

Η κυβέρνηση της Γκαμπόν και ο 28χρονος ποδοσφαιριστής έχουν διαψεύσει τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Μέσι έλαβε το ποσόν των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ από την οικογένεια Μπόνγκο για να εμφανιστεί στην κρατική τηλεόραση και να χρησιμοποιηθεί από το καθεστώς για «εσωτερική προπαγάνδα».

Πηγή: protothema.gr

To Top