Θεσσαλονίκη: Από το 1999 έξι υπάλληλοι έκλεβαν από τς θυρίδες της Εθνικής!

Εξιχνιάσθηκε έπειτα από πολύμηνη και ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση υπεξαίρεσης αντικειμένων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και χρηματικών ποσών από τις θυρίδες του υποκαταστήματος Εθνικής Τράπεζας στην οδό Ίωνος Δραγούμη, όπως μετέδωσε η Voria.gr.

Stoiximan.gr: Τα Virtual Sports είναι ΕΔΩ με συνεχή δράση & πληθώρα αθλημάτων!

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα από την παραπάνω Υπηρεσία και ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον κ. Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς σε βάρος έξι Ελλήνων ηλικίας 61 έως 64 ετών για υπεξαίρεση στην υπηρεσία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση. Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, της Voria.gr για υπαλλήλους, που ήταν υπεύθυνοι της φύλαξης των θυρίδων στο συγκεκριμένο υποκατάστημα της τράπεζας.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι, εργαζόμενοι σε τραπεζικό υποκατάστημα στη Θεσσαλονίκη και εκμεταλλευόμενοι την πρόσβασή τους σε τραπεζικές θυρίδες, κατά τα έτη 1999 έως 2016, αφαίρεσαν χωρίς ίχνη παραβίασης της κλειδαριάς, από το εσωτερικό εννέα τραπεζικών θυρίδων, τις οποίες είχαν μισθώσει συνολικά 13 άτομα, πλήθος από χρυσές λίρες Αγγλίας, ρολόγια και χρυσαφικά συνολικής αξίας 2.676.500 ευρώ, το συνολικό χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ και των 3.196 δολαρίων Η.Π.Α.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Η υπόθεση ξεκίνησε στο τέλος του 2013, όταν υποβλήθηκαν μηνύσεις σε διαφορετικά αστυνομικά τμήματα από ανθρώπους που διαπίστωσαν ότι έλειπαν τιμαλφή, χρυσαφικά, χρήματα, κ.α. από τις θυρίδες που διατηρούσαν στο ίδιο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, επί της οδού Ι. Δραγούμη, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.  Η προκαταρκτική εξέταση ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2014.

Ύστερα από σχεδόν δύο χρόνια έρευνας της αστυνομίας η δικογραφία με το προανακριτικό υλικό διαβιβάστηκε τον Μάιο του 2016 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ζήτησε να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου.

Τον Μάρτιο του 2018 με παραγγελία του Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς Θεσσαλονίκης ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε ειδικό ανακριτή διαφθοράς. Ανάμεσα στους κατηγορούμενος ήταν ο διευθυντής, ο προϊστάμενος και υπάλληλοι αρμόδιοι για τη φύλαξη των κλειδιών στις θυρίδες θησαυροφυλακίου στο υποκατάστημα της Ίωνος Δραγούμη.

Σημειώνεται ότι με την υπ’ αριθμόν 4211/2016 απόφαση του, το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης δικαίωσε τους ιδιοκτήτες θυρίδας υποχρεώνοντας την τράπεζα να πληρώσει συνολικό χρηματικό ποσό 121.000 ευρώ που ισούται με την αξία περισσότερων από 118 κοσμημάτων, χρυσών νομισμάτων και άλλων πολύτιμων αντικειμένων.

 

To Top