Η επόμενη Ένωση Ποδοσφαιρικών σωματείων που έχει εκλογές είναι η ΕΠΣ Ηρακλείου, η οποία τις έχει προκηρύξει για τις 15 Μαϊου.
Ωστόσο, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα “soccerplus” η διοίκηση της ΕΠΣ επιθυμεί στις εκλογές να ψηφίσει το σύνολο των ερασιτεχνικών σωματείων και όχι μόνον αυτά που έχουν εγγραφεί στο “μητρώο της ΓΓΑ” και βάσει του “νόμου Αυγενάκη” έχουν δικαίωμα ψήφου, αφού θα περιληφθούν στον εκλογικό κατάλογο που θα στείλει η ΓΓΑ στην ΕΠΣ Ηρακλείου.
Κι αυτό επειδή από τη μία τα εγγεγραμένα στο μητρώο της ΓΓΑ σωματεία αποτελούν την μειοψηφία επί του συνόλου των ενεργών σωματείων, που έχει στη δύναμή της η Ένωση, από την άλλη η άποψη που επικρατεί στη διοίκησή της είναι ότι συνιστά αδικία και ανισονομία προς τα ενεργά σωματεία, που συντηρούν ποδοσφαιρικά τμήματα και σηκώνουν όλα τα βάρη, οικονομικά και όχι μόνο, να μην έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της Ένωσης, επειδή δε έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ.
Η ΕΠΣ Ηρακλείου μελετά της επόμενες κινήσεις της που θα οδηγήσουν την ίδια ή σωματεία της σε προσφυγή κατά του νόμου Αυγενάκη στο αρμόδιο δικαστήριο, κατά τo πρότυπο των σωματείων της ΕΠΣ Δωδεκανήσου.
Το περασμένο καλοκαίρι τρία σωματεία της ΕΠΣ Δωδεακνήσου, που είχαν αποκλειστεί από το δικαίωμα συμμετοχής στην γενική συνέλευση, που, όμως, δεν ήταν εκλογική, προσέφυγαν στο αποτελούμενο κατά πλειοψηφία από τακτικούς δικαστές, Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, το οποίο, με την υπ’ αριθ. 141/2021 απόφασή του τα δικαίωσε, με αποτέλεσμα η γενική συνέλευση να διεξαχθεί με τη συμμετοχή όλων των ενεργών σωματείων, ακόμη κι αν δεν είχαν εγγραφεί στο μητρώο σωματείων της ΓΓΑ.
Ωστόσο στις εκλογές της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, που έγιναν τον περασμένο Φεβρούαριο δεν ακολουθήθηκε η ίδια τακτική και η διοίκηση της ΕΠΣ, προκειμένου να μην έχει τις συνέπειες του νόμου, που προβλέπουν την ποινή της έκπτωσης ακολούθησε “το γράμμα του νόμου”.