Ο Στάθης Τσομίδης, μέλος της νομικής ομάδας η οποία έχει αναλάβει να προχωρήσει την διαδικασία για το άρθρο 99, μίλησε για μια ακόμη φορά θέλοντας να εξηγήσει γιατί ο Άρης είναι μία βιώσιμη εταιρεία, η οποία θα βγει αλώβητη παρά τα προβλήματα.
Αναλυτικά τα όσα είπε στο “Αθλητικό Μετρόπολις”:
Αρχικά ο κ. Τσομίδης ρωτήθηκε για τις έριδες που υπάρχουν και ταλαιπωρούν το σύλλογο λέγοντας: «Όταν βουλιάζει ένα καράβι, πρώτα φεύγουν οι ποντικοί. Ο καπετάνιος φεύγει τελευταίος. Οι έριδες προέρχονται από το γεγονός ότι θέλουν να μπουκάρουν σε ένα άδειο… κουβάρι όπως είναι ο Άρης, τον οποίο δεν τον θεωρώ έτσι, να τον απαξιώσουν περισσότερο.
Στην περίπτωση του Άρη υπάρχει ένα χειρότερο, αν η έρευνα των αρμοδίων οργάνων αποδείξουν και άλλα πράγματα που ακούγονται ως κοινό μυστικό, ότι υπάρχουν ευθύνες των διατελεσάντων μελών του διοικητικού συμβουλίου είτε υπό θεσμική ιδιότητα είτε ως παράγοντες, τότε τα πράγματα έχουν και προσωπικό χαρακτήρα, θα διωχτούν.
Όποιος μετέχει των κοινών, πρέπει να σέβεται το κοινό ταμείο, δεν είναι για να το λεηλατούν. Για να το γενικεύσουμε και λίγο αν θέλουμε να σώσουμε την χώρα μας από αυτή την λαίλαπα, θα πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να διαφυλάξουμε τα ελάχιστα που έχουν εναπομείνει και όλοι στον τομέα μας αν δουλέψουμε συστηματικά το γενικό καλό θα είναι τέτοιο που θα οδηγήσει την χώρα στην ανάκαμψη».
Ο ίδιος απάντησε για το κατά πόσο… λεηλατήθηκε ο Άρης: «Δεν μπορώ να πω κάτι όσον αφορά αν λεηλατήθηκε ο Άρης, δεν μου επιτρέπεται με βάση τα στοιχεία που έχω. Υποψιάζομαι ότι έγιναν πράγματα μη νόμιμα, όχι απαραίτητα παράνομα.
Δεν γνωρίζω αν έχουν γίνει έλεγχοι από το ΣΔΟΕ, υποθέτω ότι έγιναν. Υπάρχει μία έκθεση από Ορκωτό λογιστή η οποία θα μου παραδοθεί και φυσικά υπάρχει μία συνεργασία άριστη με τον εξωτερικό συνεργάτη που παρακολουθεί την ΠΑΕ. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω, δεν είμαι παράγοντας. Δεν γνωρίζω».
Αναφερόμενος στο άρθρο 99 και στην προσπάθεια να το εξηγήσει κυρίως προς τους φιλάθλους της ομάδας είπε: «Το άρθρο 99 είναι ένα του πτωχευτικού κώδικα, δεν είναι σαν το 44 που έχει να κάνει με φορολόγηση και χρέη προς το Δημόσιο. Το άρθρο 99 είναι η προ-πτωχευτική διαδικασία. Ο ίδιος ο πτωχευτικός κώδικος, που είναι πρόσφατος πέντε ετών, τροποποιήθηκε δύο φορές, το 2011 και το 2012 σε πολύ κρίσιμα σημεία.
Το άρθρο 99 δίνει μία δυνατότητα σε οποιαδήποτε ΑΕ να μπορέσει ενδεχομένως να διασωθεί, ακολουθώντας συγκεκριμένα πράγματα που απαιτεί ο νόμος. Και αυτά είναι. Να έρθουν να συναινέσουν οι πιστωτές, να τακτοποιήσει τα θέματα με το Δημόσιο που είναι προνομιακός δανειστής και άλλες εκκρεμότητες με Τράπεζες ή με άλλους που έχουν εμπράγματες ασφάλειες σε εμπορεύματα. Αν το τηρήσει τότε διασώνεται η εταιρεία. Αν δεν το κάνει σωστά τότε πτωχεύει» και πρόσθεσε:
«Υπάρχει δρόμος ακόμα. Λέμε ότι πρέπει να υπάρχει διαπραγματευτής. Εμπλέκονται πολλοί άνθρωποι. Η προσωρινή διαταγή είναι μία μεγάλη ανάσα για την ομάδα, για την εταιρεία. Από κι και πέρα αρχίζει το δύσκολο. Πρέπει να πεισθούν άνθρωποι και δεν είναι επιχείρημα αν δεν πάρεις τόσα θα τα χάσεις όλα. Αν είναι το μοναδικό τότε όλοι θα συμφωνούσαν.
Υπάρχουν απέναντι μας προμηθευτές που ενδεχομένως να είναι Α.Ε., οπότε αυτές που υπόκεινται ένα τέτοιο κούρεμα θα έχουν λογιστικά προβλήματα. Θα πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία όχι μόνο με τον νομικό εκπρόσωπο της Α.Ε. αλλά και με το λογιστικό».