Ο Φαίδων Ματθαίου γεννήθηκε μέσα στον Άρη, μεγάλωσε μέσα στον Άρη και η οικογένειά του είχε άμεση σχέση με το γήπεδο “Κλεάνθης Βικελίδης”, όπως ο ίδιος έγραψε στην αυτοβιογραφία του “Φαίδων Ματθαίου: Εξήντα χρόνια στο ελληνικό μπάσκετ”!
Σε απόσπασμα της αυτοβιογραφίας του ο “πατριάρχης” του ελληνικού μπάσκετ διηγείται την ιστορία για το πως ο Άρης έκανε δική του την έκταση που βρίσκεται σήμερα το γήπεδο “Κλεάνθης Βικελίδης”.
“Μου είπαν ότι γεννήθηκα στις 12 Ιουλίου του 1924 στην Θεσσαλονίκη… Είμαι μοναχογιός του Μάνθου Ματθαίου και της Ανθής Δημητρίου. Έξι χρόνια μετά την γέννηση μου, η κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος μπάσκετ από τον Άρη βρήκε εμένα τακτικότατο θαμώνα όλων των αθλητικών εκδηλώσεων και τον πατέρα μου στην προεδρία του Άρη, θέση από την οποία είχε πετύχει να πάρει την έκταση στην οποία οικοδομήθηκε το ποδοσφαιρικό γήπεδο στου Χαριλάου.
Η έκταση ανήκε στον Χαρίλαο, ο οποίος στον δέκατο ένατο χρόνο της χρήσης της από τον Άρη, προέβη σε δικαστική ενέργεια για να αποτρέψει την χρησικτησία, που θα προέκυπτε μετά την πάροδο της εικοσαετίας. Ο πατέρας μου όμως, το είχε πάρει προσωπικά το θέμα και ήταν αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα, θεμιτά και αθέμιτα για να κρατήσει ο Άρης το γήπεδο του. Τι έκανε λοιπόν; Φώναξε τον Διοικητή Μακεδονίας που ήταν φίλος του και τον έπεισε να ψευδομαρτυρήσει ότι τάχα ο Άρης χρησιμοποιούσε τον χώρο 20 κι όχι 19 χρόνια. Χάρη σε αυτή την ενέργεια σώθηκε το γήπεδο και ο Άρης δεν έμεινε στον δρόμο. Για αυτό κι ο μετέπειτα πρόεδρος του συλλόγου, Νίκος Καμπάνης, αναγνωρίζοντας την προσφορά του πατέρα μου, έδωσε το όνομα του σε μια οδό δίπλα στο γήπεδο Χαριλάου'”, ανέφερε ο θρυλικός Φαίδων Ματθαίου!