Ένα από τα πλέον σημαντικά τμήματα στους κόλπους του Ερασιτέχνη Άρη είναι αυτό του χόκεϊ, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι λειτουργεί από το 1986 και φέρει τέσσερα πρωταθλήματα Ελλάδας (1989, 1990, 1991, 2011) στον πάγο, ένα πρωτάθλημα Ελλάδας (2009), τρία κύπελλα Ελλάδας (2007, 2008, 2009) και ένα βαλκανικό κύπελλο (2009) στα ρόλερ και ένα ακόμα πρωτάθλημα Ελλάδας (2009) στο ball χόκεϊ!
Και αν το τμήμα δεν διάγει τις καλύτερές του μέρες, εξαιτίας και των αρκετών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελληνική Ομοσπονδία Παγοδρομιών, όπου υπάγεται, η ιδέα της δημιουργίας ενός παγοδρομίου στο «Κλ. Βικελίδης», έχει φέρει έναν άνεμο αισιοδοξίας στους «κιτρινόμαυρους» χοκεΐστες.
Τη δεδομένη χρονική στιγμή, λοιπόν, ο Άρης διαθέτει μία ανδρική και μία γυναικεία ομάδα, παρά τις απώλειες αθλητών που υπήρξαν το καλοκαίρι, ωστόσο, επικρατεί η πεποίθηση πως θα υπάρξει εισροή νέων αθλητών στον «κιτρινόμαυρο» σύλλογο από την στιγμή που θα πάρει «σάρκα και οστά» το σχέδιο της κατασκευής ενός παγοδρομίου στο ‘σπίτι’ του συλλόγου.
Όσον αφορά τις φετινές αγωνιστικές υποχρεώσεις του Άρη, αυτές περιορίζονται μέχρι στιγμής στη διεξαγωγή ενός πανελλήνιου τουρνουά ρόλερ χόκεϊ, η αυλαία του οποίου ανοίγει την προσεχή Δευτέρα (18/11), με τον Άρη ν΄ αντιμετωπίζει τον Ηρακλή την επομένη.
Για το χόκεϊ επί πάγου, από την άλλη, τα νέα δεν είναι ευχάριστα, καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ομοσπονδία αναζητούν ακόμα τη λύση τους και ως εκ τούτου δεν έχει προκηρυχθεί ακόμα η έναρξη του φετινού πρωταθλήματος. Για τον λόγο αυτόν, οι «κίτρινοι» αποφάσισαν να συμμετάσχουν σε μία Μικτή Ομάδα με αθλητές από τη Βόρεια Ελλάδα και να συμμετάσχουν σε αγώνες στη γειτονική Βουλγαρία. Όπως έγινε δηλαδή, το διήμερο 26-27 Οκτωβρίου και όπως θα γίνει και το τρέχουν.
Η ιδέα κατασκευής ενός παγοδρομίου στο «Κλ. Βικελίδης» ανήκει σ΄ έναν από τους «πατέρες» του τμήματος χόκεϊ του συλλόγου, τον Μπάμπη Σιδηρόπουλο, ο οποίος από τη δεκαετία του ΄80 μέχρι σήμερα προσφέρει αδιάκοπα τις υπηρεσίες του. Ο ίδιος, λοιπόν, συζήτησε την σκέψη του αυτή με τον Γιώργο Κάρλα το περασμένο καλοκαίρι και εφόσον άρεσε και στον γενικό γραμματέα του Ερασιτέχνη, συμφώνησαν να την προχωρήσουν.
Ο κύριος Κάρλας τη μετέφερε στο διοικητικό συμβούλιο, του οποίου είχε τη σύμφωνη γνώμη και κάπως έτσι ξεκίνησαν οι κινήσεις για την υλοποίησή της. Μάλιστα, όπως έχει τονιστεί στο πρόσφατο παρελθόν, το παγοδρόμιο θα είναι έτοιμο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, ενώ υπάρχει προγραμματισμένη και μία σημαντική συνάντηση για την ερχόμενη Δευτέρα, όπου το πλάνο θα μπει στην τελική ευθεία.
«Τα οφέλη θα είναι πολλαπλά από την κατασκευή ενός δικού μας παγοδρομίου. Καταρχήν, θα συσπειρωθεί η ομάδα, καθώς θα έρθουν νέα άτομα και ως εκ τούτου θ΄ αποτελέσει πόλο έλξης για νέα παιδιά, που θα θελήσουν να γνωρίσουν το άθλημά μας από κοντά», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο έφορος του τμήματος χόκεϊ του Άρη, Μπάμπης Σιδηρόπουλος, για να προσθέσει: «Επιπλέον, στα άμεσα σχέδιά μας είναι η δημιουργία μιας ακαδημίας για τα να παιδιά του Άρη και παράλληλα η δημιουργία ακαδημίας για το καλλιτεχνικό πατινάζ».
Φυσικά, στο παγοδρόμιο θα υπάρχουν και ώρες κοινού, όπου ο καθένας μεμονωμένα θα μπορεί να το επισκέπτεται και υπό την καθοδήγηση έμπειρων δασκάλων, να μαθαίνει τα μυστικά του.
Ο Μπάμπης Σιδηρόπουλος, πάντως, στάθηκε και στην έξαρση, που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη, με τα παγοδρόμια: «Είναι αλήθεια πως την περίοδο των Χριστουγέννων στη Θεσσαλονίκη βλέπουμε να δημιουργούνται πολλά παγοδρόμια και σίγουρα είναι ενθαρρυντικό αυτό. Μόνο πέρυσι υπήρχαν 4-5 συνολικά, που έτυχαν και της μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού».
Όσο για το ποια είναι η δική του εξήγηση για το γεγονός ότι όλες οι χώρες στην Ευρώπη διαθέτουν τέτοιου είδους χώρους και μόνο η Ελλάδα έχει μείνει πίσω σε αυτόν τον τομέα, ήταν αφοπλιστικός: «Αναμφισβήτητα, οφείλεται στην έλλειψη παιδείας και το κακό ιστορικό που έχει η Ελληνική Ομοσπονδία. Αν το δει κάποιος σοβαρά, το παγοδρόμιο αποτελεί μία σημαντική επένδυση και θεωρώ ότι, τρώγοντας, θα μας έρθει και η όρεξη».