Σε νομικό επίπεδο, την πλευρά Γαλανού εκπροσώπησε ο δικηγόρος Θόδωρος Σιμόπουλος, ο οποίος έδωσε τη δική του άποψη για το άρθρο 106ια.
Αναλυτικά:
«Δεν αποκλείουμε κάτι, αλλά επιλέγεται η πιο κατάλληλη λύση για τον Άρη. Έχουν τρελάνει τον κόσμο με τα δικαστήρια! Δεν τον νοιάζει στην τελική τον οποιοδήποτε οπαδό! Κάνουν κουμάντο οι νομικοί εκεί μέσα. Πρέπει να κάνουμε καινούρια αρχή…
Μια επισήμανση αφορά τον διαχωρισμό της ΠΑΕ από την ομάδα του Άρη. Η λύση του άρθρου 106ια σκοπό έχει την προστασία της ΠΑΕ και όχι της ομάδας αυτής καθαυτής. Μια δεύτερη επισήμανση είναι ότι οι προϋποθέσεις και οι όροι ένταξης μιας επιχείρησης στο άρθρο αυτό είναι πολλές και δύσκολες να συντρέξουν στην ΠΑΕ. Η διάταξη αυτή όσο μου δόθηκε η δυνατότητα να ψάξω, δεν έχει νομολογειακό προηγούμενο. Δεν βρήκα μία επιχείρηση να έχει μπει σε αυτό το άρθρο. Μια είδηση που είδα πρόσφατα, μια μεγάλη φαρμακοβιομηχανία της οποίας η αίτηση απορρίφθηκε.
Σκοπός τους είναι κάποια αντίθετα συμφέροντα, των πιστωτών. Ο Άρης οφείλει και στους ιδιώτες και στο δημόσιο. Οι προϋποθέσεις είναι και πολλές και αυστηρές και δεν θα συντρέξουν στο σύνολό τους. Άκουσα και την άλλη πλευρά.
Το μίνιμουμ που ακούγεται είναι ότι θα χρειαστεί 1,5 εκατ. ευρώ. Γνωρίζει κανείς που θα δαπανηθεί αυτό το ποσό; Μιλούμε για την αγορά του ενεργητικού της ΠΑΕ. Το ακίνητο που έχει (Ρύσιο), είναι απαιτήσεις που έχει η ΠΑΕ, ενδεχομένως το όνομα…
Να τα κάνει τι αυτά ο υποψήφιος επενδυτής; Δεν θα πάνε στην ΠΑΕ αυτά τα λεφτά. Δεν θα πάνε στην ομάδα, θα μοιραστούν από τον εκκαθαριστή σε πιστωτές. Θα έχουν δοθεί χρήματα για την προστασία των πρώην και νυν διοικούντων, αλλά όχι για να βελτιωθεί η ομάδα. Να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας.
Η ομάδα θα είναι όμηρος δικαστικών εξελίξεων και θα έχουμε μια χρονιά που ο Άρης θα παλεύει στην Β’ Εθνική με τι στόχο; Να ανέβει στην Σουπερλίγκα; Για να μπει στο άρθρο 106ια; Για ποιο σκοπό; Τα θαύματα μια φορά γίνονται… Το άρθρο 44 ήταν τέτοιο… Αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε η εταιρεία. Ούτε βρίσκονται από μηχανής θεοί».