Στον Άρη έχουν γίνει κι έχουν γίνει πράγματα περίεργα, οξύμωρα κτλ. Ένα από αυτά έχει να κάνει με την υπόθεση του Σπύρου Χριστοφορίδη, η οποία απασχόλησε εκτενώς την σύσκεψη θρίλερ της περασμένης βδομάδας.
Όπως είναι γνωστό, για τον νομικό και παράγοντα του Άρη ασκήθηκε βέτο από το ερασιτέχνη, στη συμμετοχή του να συμμετέχει σε μια διοίκηση Πρωτοδικείου, από τη στιγμή που αξιώνει από τον Άρη δικαστικά 4.500 ευρώ, κάνοντας διαταγή πληρωμής.
Το επιβεβαίωσε κι ο ίδιος, άλλωστε με δηλώσεις του και πριν μερικές μέρες και σήμερα. Την ίδια ώρα, κι ενώ απαιτεί από τον Άρη να πληρωθεί, ο ίδιος παράγοντας ζητάει με την ιδιότητα του νομικού συμβούλου, από τους πιστωτές του συλλόγου να κάνουν «κούρεμα» του χρέους! Αυτό κι αν είναι οξύμωρο.
Ο Χριστοφορίδης μίλησε στο «Αθλητικό Μετρόπολις» σχετικά με όλα αυτά.
Για το αν θα παραμείνει στην Κοινωνία Μελών είπε:
«Όταν τέθηκε το θέμα με τη συμμετοχή μου ή όχι στο συμβούλιο προσωρινής διοίκησης έθεσα εαυτόν στη διάθεση της Κοινωνίας Μελών. Εάν υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία στο πρόσωπό μου και στις υπηρεσίες που παρέχω να αποσυρθώ πριν πάρει διαστάσεις το θέμα. Δεν μου διατυπώθηκε κάποια ένσταση οπότε συνεχίζω. Σε διοίκηση πρωτοδικείου θα ήμουν ιδιαίτερα επιφυλακτικός να μπω σήμερα, μετά από όσα διαδραματίστηκαν γύρω από το όνομα μου. Αρχικά μου είχε προταθεί να μπω και δέχτηκα όχι για να διοικήσω τον Άρη. Το βέτο αφορούσε τη συμμέτοχη μου σε διοίκηση πρωτοδικείου. Στο 99 δεν τέθηκε κάποιο βέτο από την ενημέρωση που έχω από την Κοινωνία Μελών.»
Για τις οφειλές που απαιτεί από τον Άρη τόνισε ότι:
«Δεν κατέθεσα αγωγή στην ΠΑΕ. Απλώς δεν εισέπραξα ποτέ τα χρήματα διαταγής πληρωμής των συνεργατών μου και έθεσα αυτό το ζήτημα. Ήταν χρήματα που αναγκάστηκα να δώσω εξ ιδίων στους συνεργάτες μου που «έτρεξαν» δουλειές του Άρη. Έθεσα θέμα διαταγής πληρωμής, ούτε κατάσχεση έκανα ούτε αγωγή, ούτε εξώδικο. Δεν πληρώθηκα αυτά τα λεφτά, μου οφείλονται περίπου 4.500 χιλιάρικα. Θλίβομαι διότι αυτή τη διαταγή πληρωμής της κοινοποίησα στον εκπρόσωπο της ΠΑΕ Άρης. Στην υπόθεση του άρθρου 99 συμμετέχω αφιλοκερδώς. Εγώ είμαι στη διάθεση της Κοινωνίας Μελών αν θα συνεχίσει να με τιμά με την εντολή της ή αν υπάρχει περαιτέρω θέμα για να μην εμπλακώ. Εγώ διευκρίνισα με τον πρόεδρο της Κοινωνίας Μελών την επόμενη μέρα του θέματος αν συνεχίζω να κάνω τη δουλειά, μου είπε συνεχίζω και αυτό κάνω. Προσπαθώντας να κάνω έναν πίνακα για το άρθρο 99 είδα συμβόλαια ποδοσφαιριστών και αποφάσεις εκατομμυρίων. Τώρα πως μπορεί ολόκληρος ο Άρης να ασχολείται με τα δικά μου 4μιση χιλιάρικα τα οποία από την τσέπη μου πλήρωσα σε άλλους ανθρώπους που φορολογήθηκαν, είναι λίγο ασύμμετρο.»
Για τα σενάρια εμπλοκής στην ΠΑΕ επιχειρηματιών είπε:
«Για τον Κωνσταντίνο Παναναγιωτίδη έχω να πω ότι δεν γνωρίζω τον άνθρωπο, δημοσιογραφική είναι και η δικιά μου ενημέρωση. Ευχάριστα μου ακούγονται όλα αυτά. Καλώς να ορίσει. Αυτό είναι και ένα από τα νοήματα του άρθρου 99, να μπορέσει να υπάρξει μια συμφωνία εξυγίανσης με τους πιστωτές έτσι ώστε ο οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος επενδυτής να ξέρει ότι έχει να πληρώνει κάποια χρήματα το μήνα και να υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλάνο στο οποίο και ο ίδιος να μπορεί να θέσει συγκεκριμένους όρους ως ποιο βαθμό μπορεί να ανταποκριθεί. Αυτό ήταν και ένα ζητούμενο που είχαμε εγώ και οι συνεργάτες μου που ασχολούμαστε με το άρθρο 99. Να γίνει ένας εξορθολογισμός του χρέους ώστε να μπορεί να ασχοληθεί κάποιος επενδυτής. Το «μπραντ νέιμ» του Άρη είναι πάντα ελκυστικό, αυτό το γνωρίζω από όσες φορές εκπροσώπησα το σύλλογο στην Αθήνα και οπουδήποτε άλλου. Σίγουρα μια ένταξη στο 99 θα τον κάνει ελκυστικότερο από την άποψη του ότι και κούρεμα του χρέους θα επέλθει αν καταφέρουμε και πετύχουμε τις διαπραγματεύσεις, αλλά και το δημόσιο, που αποτελεί τον μεγαλύτερο βραχνά μας, θα είναι καλυμμένο.»
Για το αν υπάρχει φόβος για κάποιον που θέλει να μπει στη διοίκηση του Άρη να χρεωθεί τα χρέη των προηγούμενων διοικήσεων:
«Όποιος μπει στη διοίκηση του Άρη σήμερα δεν έχει ευθύνες για τα παλιά χρέη. Υπάρχει νόμος που λέει πως τα μέλη διοίκησης πρωτοδικείου ευθύνονται μόνο για τα χρέη που δημιουργούν οι ίδιοι. Τα χρέη ανάγονται στην περίοδο την οποία δημιουργήθηκαν. Αν η ρύθμιση αφορά προηγούμενες κρίσεις ανάγονται σε αυτούς που διοικούσαν τις προηγούμενες κρίσεις. Η ευθύνη ανάγεται στο χρόνο γέννησης του χρέους ο χρόνος γέννησης δεν είναι ο χρόνος της ρύθμισης. Εάν ήταν διαφορετικά και εγώ θα ήμουν ιδιαίτερα επιφυλακτικός να έμπαινα. Όλοι αυτοί που θέλουν να μπουν και σκέφτονται αυτό το ενδεχόμενο ας συμβουλευτούν καλύτερα έναν από τους 7 χιλιάδες δικηγόρους της Θεσσαλονίκης.»