Στον «Άρης FM 92,8» φιλοξενήθηκε ο προπονητής της εφηβικής ομάδας μπάσκετ του Άρη, Νίκος Δημητρίου με αφορμή την επικράτηση επί του ΠΑΟΚ με 59-58, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής.
«Ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος καθιστά αυτά τα παιχνίδια διαδικαστικού χαρακτήρα. Το θετικό είναι ότι εστιάζουμε στην βελτίωση των παιδιών και όχι στο κυνήγι του πρωταθλήματος. Βέβαια ένα παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ έχει τη δική του αίγλη και σημασία.Το ότι ο αντίπαλος παρουσιάστηκε βελτιωμένος σε σχέση με πέρυσι, έχοντας κάνει και κάποιες προσθήκες, σε συνδυασμό με ότι αυτά τα τμήματα παρουσιάζονται κάθε χρόνο διαφορετικά λόγω του συγκεκριμένου ηλικιακού ορίου, δίνει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στη νίκη. Η επικράτηση ήταν για εμάς σημαντική για λόγους ψυχολογίας. Στη διάρκεια του πρωταθλήματος η ψυχολογία είναι αυτή που θα παίξει καθοριστικό ρόλο σε σχέση με τυχόν απώλειες. Στο τέλος της σεζόν, από τον όμιλο των ισχυρών όπου θα βρισκόμαστε θα δώσουμε τις τελικές μάχες. Στο φάιναλ φορ, αν ηττηθείς, χάνεις αυτόματα και το πρωτάθλημα», είπε αρχικά ο προπονητής των «κίτρινων».
Για τους παίκτες που αγωνίζονται στην ανδρική ομάδα αλλά παράλληλα ενισχύουν και την αντίστοιχη εφηβική, δήλωσε: «Το γεγονός ότι οι Μποχωρίδης, Βεζένκοφ και Βασιλειάδης, προπονούνται με την ανδρική ομάδα, με ό,τι θετικό ή αρνητικό απορρέει από αυτό, αποτελεί για εμάς ένα ευχάριστο πρόβλημα. Τα παιδιά αυτά αποκτούν διαφορετικές εμπειρίες, άλλες παραστάσεις, γίνονται παίκτες με στάτους άλλης κατηγορίας. Με τη συμμετοχή τους στο ανδρικό τμήμα, προσδίδουν άλλη αξία και στην εφηβική ομάδα».
Στη συνέχεια ο κ. Δημητρίου, αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας μια ενδιάμεσης κατηγορίας που να ‘στρώνει’ το έδαφος για τη μετάβαση από την εφηβική στην ανδρική ομάδα: «Με πολύ μεγάλη ευκολία θα αντάλλασσα τα πρωταθλήματα που έχω κατακτήσει με τη συμμετοχή αθλητών μου στην ανδρική ομάδα, με το να τους βλέπω να αγωνίζονται στην Α1.Κατά τη γνώμη μου υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν παιδιά που μπορούν να επανδρώσουν τις πρώτες ομάδες. Αυτό που πρέπει πρώτα να γίνει είναι οι ίδιες οι ομάδες να λάβουν τις αποφάσεις και εν συνεχεία να εκφράσουν το στόχο τους να δημιουργήσουν ομάδες με ισχυρές βάσεις, εκμεταλλευόμενες τα νέα παιδιά που είναι έτοιμα να γίνουν επαγγελματίες. Αν γίνει αυτό πιστεύω πως ο κόσμος είναι πρόθυμος να δώσει το απαραίτητο περιθώριο χρόνου. Από την άλλη όσες ομάδες προσπάθησαν να το κάνουν αυτό πράξη, έμειναν στη μέση της προσπάθειας. Το συναίσθημα της νίκης είναι ισχυρό και στην συγκεκριμένη εφαρμογή χρειάζεται υπομονή και στα αποτελέσματα. Είχε γίνει παλαιότερα η πρόταση να γίνει ένα δεύτερο πρωτάθλημα, που να προετοιμάζει τους νέους καλαθοσφαιριστές. Είχε γίνει μια επίσημη προσπάθεια σε τοπικό επίπεδο, με κοινή συμφωνία μεταξύ των ομάδων. Απλά δεν υπήρξε στήριξη από κανέναν θεσμικό φορέα.Πρόκειται για κάτι εξαιρετικά απλό σαν λειτουργία, ενώ αποτελεί ένα σκαλοπάτι απαραίτητο για τη μετάβαση των αθλητών από την εφηβική ομάδα, στην ανδρική. Δεν μπορούμε να ζητάμε από τα παιδιά να σηκώσουν αυτό το βάρος απότομα. Ένα ενδιάμεσο πρωτάθλημα θα είναι πολύ χρήσιμο».
Εξάλλου, για τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν το ελληνικό μπάσκετ, είπε: «Τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τις ομάδες, ακόμη και τις δύο μεγαλύτερες βάσει μπάτζετ, είναι πολύ σοβαρά. Δεδομένων των συνθηκών προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να παίζουν τα παιδιά όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια και να εκπαιδεύονται με τον καλύτερο τρόπο για να επανδρώσουν την ανδρική ομάδα».
Τέλος, σχετικά με το επόμενο παιχνίδι της ομάδας, είπε: «Το επόμενο παιχνίδι μας έχει οριστεί για το προσεχές Σάββατο στις 21:00, στο γήπεδο της ΜΕΝΤ. Ωστόσο, λόγω της συμμετοχής τριών αθλητών στην ανδρική ομάδα, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβολής της αγωνιστικής».