Ο πρόεδρος του Α.Σ. Άρης Θωμάς Γιώτας έκανε νέες ραδιοφωνικές δηλώσεις επί όλων των θεμάτων που προέκυψαν τις τελευταίες μέρες.
Αναλυτικά τα όσα είπε στα “ΑΝ 98,7”:
Στην αρχική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στην… προειδοποίηση από την Π.Α.Ε. περί δημοσιοποίησης των «έργων και ημερών του ιδίου»: «Επ’ αυτού, στη συνάντηση που είχα προηγουμένως με τον Δημήτρη Ηλιάδη, του δήλωσα ότι θα απαντήσω στην πράξη σε διάστημα μίας έως 30 ημερών και θα το μάθει τόσο ο Άρης όσο και όλη η Ελλάδα».
Σε θεσμικό επίπεδο, επεσήμανε: «Όταν έγινε η γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη στις 11 Σεπτεμβρίου, ήταν παρών και ο κ. Ηλιάδης. Υπήρχαν δύο υποψηφιότητες, του κ. Παπαδόπουλου και η δική μου. Ο πρώτος απέσυρε την υποψηφιότητά του. Θα μπορούσα να κάνω κι εγώ το ίδιο και να εκλεγώ. Η συγκεκριμένη έκτακτη Γ.Σ. είχε περισσότερο κόσμο από κάθε άλλη φορά, πλέον των 150 ατόμων. Επέλεξα συνειδητά να μην πάμε σε εκλογές και να προχωρήσουμε με μια διοικούσα επιτροπή η οποία θα έχει τη σφραγίδα του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης.
Ο λόγος ήταν ότι είχα βάσιμες υποψίες ότι τα τελευταία χρόνια δεν έγινε η καλύτερη διαχείριση στον Α.Σ. και ως εκ τούτου δεν ήθελα να υπάρχει συνέχεια των προηγούμενων διοικήσεων. Από τις 2 Οκτωβρίου που γίναμε διοίκηση προσπαθούσε να πετύχουμε το καλύτερο και να συμμαζέψουμε λάθη του παρελθόντος. Η σημερινή διοίκηση της Π.Α.Ε. εκλέχθηκε από τον κόσμο του Άρη, από γενική συνέλευση. Ο λαός είναι αυτός που κρίνει το καθένα και όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος».
Για το άρθρο 99, σημείωσε: «Δεν υπαχθήκαμε στο άρθρο 99, ο Α.Σ. συναίνεσε στην προσπάθεια, στείλαμε εκπρόσωπο του Δ.Σ., τον γραμματέα μας, να εκεί και σαν μάρτυρας αν χρειαστεί, ως συνοδοιπόρος των νομικών της Π.Α.Ε.. Συμπαρασταθήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις και ήμασταν αρωγοί στην προσπάθειά τους. Ήταν λάθος να μεταφερθεί στον κόσμο υπεραισιοδοξία περί θετικής κατάληξης της υπόθεσης. Αυτήν κάποιοι την καλλιέργησαν και σίγουρα όχι ο Α.Σ. Άρης».
Για το πόρισμα και τους λόγους που ήθελε ο Ερασιτέχνης να το παραλάβει, επεσήμανε: «Η θέση μας ήταν να παραληφθεί το πόρισμα και να δοθεί άπλετο φως για να γνωρίζει ο κόσμος του Άρη ποιοι έφταιξαν, ωστόσο αυτό δε βγήκε στο φως. Ο λόγος της επιθυμίας μας αυτής ήταν ότι μέσα από το πόρισμα φαίνονται πόσες δοσοληψίες έγιναν μεταξύ Π.Α.Ε., Α.Σ. και Κ.Μ.Α., οι οποίες ξεπερνούν τις κανονικές ροές των συναλλαγών»!
Για τον εορτασμό των 100 χρόνων και την αναφορά της Π.Α.Ε. περί πραξικοπηματικής ενέργειας από τον Ερασιτέχνη, δήλωσε: «Είμαστε ο Αθλητικός Σύλλογος Άρης, που είναι κι αυτός ο οποίος γιορτάζει τα 100 χρόνια. Κανείς δε νομιμοποιείται να καπηλεύεται το συγκεκριμένο γεγονός. Αν μπορούμε όλοι μαζί, θα το προσπαθήσουμε και θέλουμε να το πετύχουμε. Από εκεί και πέρα, αν δε συμφωνούμε, ο Α.Σ. θα προχωρήσει. Είχε πέσει στο τραπέζι το όνομα του Νίκου Γκάλη, κι από μέρους μου του κ. Ζορπίδη. Δεν προχώρησε το πρώτο, πλέον θα προσπαθήσω να λύσω την παρεξήγηση μεταξύ του τελευταίου και του κ. Ηλιάδη. Πιστεύω ότι αυτό θα διευθετηθεί εντός της εβδομάδας. Δε μπορεί να υποχωρήσει ο Α.Σ., ο οποίος αυτός είναι που έχει την ιστορία των 100 χρόνων. Ας μην προτρέχουμε, όμως, πιστεύω ότι μέσα από τη συνάντηση θα λυθούν οι διαφορές».
Στην κατηγορία της Π.Α.Ε. ότι ο Α.Σ. «νοιάζεται μόνο για την ικανοποίηση του δημοσίου αισθήματος και προχωράει σε ανακοινώσεις με κύριο στόχο να αποκομίσει επικοινωνιακά οφέλη», απάντησε: «Έχω δηλώσει ότι μετά το Μάιο, που λήγει η θητεία μας, δεν έχω διάθεση να ξανακαθίσω σ’ αυτήν την καρέκλα. Αυτά τα οποία γνώριζα ήταν λίγα μπροστά σ’ αυτά τα οποία βρήκα. Δεν έχω καμία διάθεση να πεθάνω στα 57 μου στην καρέκλα του προέδρου του Άρη! Ούτε είχα και έχω διάθεση να είμαι πρόεδρος εσαεί. Ξέρω πολύ καλά ότι η θέση μου είναι προσωρινή κι εγώ περαστικός».
Για την αναφορά της Λέσχης και της Π.Α.Ε. ότι ο Α.Σ. οφείλει χρήματα στο φορέα, ανέφερε: «Από παρέμβαση του πρώην προέδρου του Ερασιτέχνη, κ. Παπαδόπουλου, ενημερώθηκα ότι δε χρωστάμε χρήματα στην Κ.Μ.Α. Απλώς επρόκειτο να αποδώσει χρήματα η Π.Α.Ε. στον Α.Σ., κάτι που δεν έπραξε διότι δε μπορούσε λόγω δεσμεύσεως λογαριασμών κ.λπ., και τελικά αυτά ήρθαν από την Κ.Μ.Α.».
Για την τοποθέτηση της Π.Α.Ε. ότι ο Α.Σ. «προσπερνά το γεγονός ότι θεσμικά η Κ.Μ.Α είναι ο φορέας που δικαιούται να εποπτεύει τα διοικητικά πεπραγμένα και να ελέγχει τη διοίκηση σε πρώτο χρόνο», σημείωσε:«Όταν ο Α.Σ. έχει το 30% και πλέον των μετοχών της Π.Α.Ε., δεν τον αφορά τι συμβαίνει σ’ αυτήν; Εγώ πιστεύω ότι τον αφορά. Ανεξαρτήτως αυτού, δε θεωρώ ότι θα έπρεπε ο Α.Σ. να έχει αυτό το ποσοστό και κακώς πήρε μετοχές πλέον του 10% που κατείχε».
Για την ευθεία ερώτηση της Π.Α.Ε. προς τον κ. Γιώτα και το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη, αν σκοπεύουν να ανοίξουν «και πάλι την «κερκόπορτα» σε μία νέα γενιά «σωτήρων» της ΠΑΕ Άρης», τόνισε: «Σε καμία των περιπτώσεων δεν έχουμε το δικαίωμα, κανένας από τον Α.Σ., μια διοίκηση που εκλέχθηκε από Γ.Σ., όπως του κ. Ηλιάδη να θέσουμε οποιαδήποτε μομφή, τόσο συνειδητά όσο και συνειδησιακά. Αν η ίδια η διοίκηση της Π.Α.Ε. έχει κάποιο στοιχείο ότι εμείς σαν Δ.Σ. του Α.Σ. και εγώ σαν πρόεδρος έπραξα κάτι μεμπτό απέναντί της, δεν έχει παρά να μας το πει».
Όσον αφορά, δε, για το ζήτημα του υποψηφίου… ιδιοκτήτη της Π.Α.Ε. και την ενημέρωση που έχει ο Ερασιτέχνης για το ζήτημα, κατέληξε: «Δε μας ενδιαφέρει ποιος θα ενημερωθεί πρώτος. Μας ενδιαφέρει και ευχόμαστε, έχοντας και έννομο συμφέρον, να υπάρξει στην Π.Α.Ε. ένας οικονομικά εύρωστος μεγαλομέτοχος. Όποιος κι αν είναι, όμως, ο επενδυτής, με μαθηματική ακρίβεια θα χτυπήσει την «πόρτα» του Α.Σ.. Πλην όμως, αυτό που περίμενα ήταν όταν εξέπνευσε η ημερομηνία της Α.Μ.Κ. να έλεγε ευθέως η Π.Α.Ε. ότι παρά τις προσπάθειες που έκανε, αυτές δεν ευοδώθηκαν, κάτι που δεν ειπώθηκε».