Ο νομικός Χρήστος Γρόλιος, ένας εκ των τεσσάρων που πέτυχαν την αίτηση ανάκλησης, που είχε ως αποτέλεσμα τη συμμετοχή του Άρη στο πρωτάθλημα της Γ΄εθνικής, μίλησε στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Focus Fm 103,6 :
Σχετικά με το πώς πέτυχαν την ανάκληση της αρχικής απόφασης;
Αμφισβητήσαμε την ορθότητα της αρχικής απόφασης, μετά από κλήση που δεχτήκαμε από τον ΑΣ Άρη. Αυτό που καταδείξαμε εγώ, ο κύριος Χατζηιωάννου, ο κύριος Σιμόπουλος, όπως και ο κύριος Οικονόμου, ήταν μια ουσιαστική διαφοροποίηση της κατάστασης, από την ώρα έκδοσης της αρχικής απόφασης.
Ήταν φανερό πως δεν υπήρχε προοπτική με την πρώτη απόφαση, η οποία προκάλεσε την ουσιαστική αντίδραση όλου του κόσμου του Άρη αλλά και της πλειοψηφίας των μετόχων που εκπροσωπείται από τον Ερασιτέχνη Άρη, την Κοινωνία Μελών, αλλά και από διάφορους μικρομετόχους, ποσοστό που άγγιζε το 67% του συνόλου των μετόχων. Αυτό φυσικά δε σημαίνει πως όλοι οι υπόλοιποι ήταν με την πλευρά του κυρίου Σκόρδα.
Η πρωτόδικη λοιπόν απόφαση, αφενός δε μπορούσε να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του συλλόγου, αφού αυτή θα αγωνιζόταν στη Football League 2, αφετέρου το δικαστήριο είχε εκφραστεί ήδη από πέρυσι, όσον αφορά την υπαγωγή της ομάδας στο άρθρο 99, λέγοντας πως η Π.Α.Ε. δε θα μπορούσε να είναι βιώσιμη ούτε καν με τα έσοδα της Super League, ώστε να δικαιολογήσει την υπαγωγή της στο συγκεκριμένο άρθρο.
Επιπλέον υπήρξε και μία γενικευμένη αντίδραση στα πρόσωπα των τριών που είχαν επιλεγεί να διοικήσουν μετά την πρωτόδικη απόφαση, γεγονός που δε μπορούσε να εξασφαλίσει τα εχέγγυα για να προχωρήσει σωστά η Π.Α.Ε., αφού αυτή η επιλογή θα έφερνε διχασμό.
Όλοι μας γνωρίζουμε πως μετά από αυτή την απόφαση, είχαν σταματήσει οι προπονήσεις, ο νυν προπονητής είχε υποβάλλει την παραίτησή του και γενικότερα το κλίμα ήταν νοσηρό.
Επίσης, θέλω να συμπληρώσω πως η αίτηση ανάκλησης εκδόθηκε υπέρ μας, αν και οι πιθανότητες ήταν λίγες εξ’αρχής και σε βάρος της προσπάθειάς μας. Ήταν μία διεξοδικότατη διαδικασία με 53 σελίδες πρακτικά που στο τέλος μας δικαίωσε, αφού διαπιστώθηκε πως ήταν αδύνατη η συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα της Football League.
Σχετικά με το αν χάθηκε πολύτιμος χρόνος:
Αν είχαμε τη σημερινή γνώση, θα γνωρίζαμε από τέλη Απριλίου τι ακριβώς χρειάζεται και η ομάδα θα μπορούσε το Μάιο να είχε φτιάξει ήδη ένα φθηνό ρόστερ, αφού οι ποδοσφαιριστές είναι πολύ πιο φθηνοί περίοδο Μαΐου και Ιουνίου, ενώ θα είχε καλύτερη οργάνωση και θα ήταν σαφώς πιο ήρεμη.
Από την άλλη θα υπήρχε πάντα στο μυαλό μας η σκέψη για συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Football League 2. Αν είχαμε ξεκινήσει από τότε την προσπάθεια, δε θα ξέραμε εξ’αρχής πως η ομάδα δε θα μπορούσε με τίποτα να είναι βιώσιμη στο πρωτάθλημα της Football League. Σήμερα όμως γνωρίζουμε πως, δυστυχώς για τον Άρη, ο μόνος τρόπος για να ανακάμψει είναι η συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Football League 2.
Χαρακτηριστικά τα παραδείγματα των Ντίνου Κούη και Γιάννη Ψηφίδη, οι οποίοι ενώ αρχικά ήταν υπέρμαχοι της συμμετοχής του Άρη στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας, διαπίστωσαν μόλις είδαν από μέσα τα πράγματα, πως ήταν αδύνατο η ομάδα να ανταπεξέλθει και πως ο μόνος δρόμος σωτηρίας είναι η συμμετοχή στο πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας.
Ο κύριος Ψηφίδης μάλιστα θίγεται και προσωπικά μέσα από αυτή τη διαδικασία, καθώς είχε μια περίοδο το δικαίωμα υπογραφής, γεγονός πολύ λυπηρό, αφού η παρουσία του ήταν ανιδιοτελής. Ελπίζουμε να βρεθεί κάποια πρόνοια για να βρεθεί λύση στα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν από εδώ και στο εξής όσοι είχαν δικαίωμα υπογραφής όλα αυτά τα χρόνια.
Τώρα για τον Άρη, είναι προφανές πως δεν υπήρχε άλλη λύση. Η συμμετοχή στο πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας είναι μονόδρομος, γεγονός που μπορεί να είναι λυπηρό, αλλά ικανό να συσπειρώσει ξανά τον κόσμο της ομάδας, ώστε να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος. Αυτό δεν αποτελεί απλά προσωπική μου ευχή αλλά επιταγή.
Σχετικά με το πόσο άσχημο είναι που χάνονται δεδουλευμένα:
Σίγουρα είναι πολύ άσχημο το συγκεκριμένο γεγονός. Πολύς κόσμος θα χάσει δεδουλευμένα, αφού η εταιρεία θα κηρύξει πτώχευση. Από την άλλη όμως και ο Άρης θα χάσει περουσιακά στοιχεία μετά τη λύση εκκαθάρισης της εταιρείας, ως αντικείμενο της εκκαθάρισης. Μένει να δούμε ποιοι θα είναι αυτοί που θα ικανοποιηθούν οικονομικά.
Σχετικά με το τι σημαίνει εκκαθάριση:
Εκκαθάριση σημαίνει πως αναλαμβάνουν οι εκκαθαριστές, οι οποίοι κοιτάζουν το υπάρχον ενεργητικό και το διανέμουν ώστε να καλυφθεί μέρος του παθητικού. Στη συνέχεια η νέα Π.Α.Ε. που θα συσταθεί όταν με το καλό ο Άρης προβιβαστεί στη Football League, θα πληρώσει αυτά που μπορεί, όπως συνέβη και με την Α.Ε.Κ., τη Λάρισα, τον Αγροτικό Αστέρα και άλλες ομάδες.
Σχετικά για το λόγο που παρουσιάζουν τέτοια σπουδή και τέτοιο ζόρι αυτοί που δεν ήθελαν λύση εκκαθάρισης μέσω της τρίτης κατηγορίας:
Για τον απλούστατο λόγο ότι υπάρχουν μέτρα διασφάλισης για προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους. Κάτι που σημαίνει πως θα έχουν προσωπικό κόστος, τώρα που ο Άρης διάλεξε το δρόμο της τρίτης κατηγορίας. Όπως πάντως προείπα, ευχή μου αποτελεί να βρεθεί κάποιος τρόπος για να μην πληγούνε όσο φαίνεται πως θα πληγούνε αυτοί που είχαν δικαίωμα υπογραφής το διάστημα που δημιουργήθηκαν αυτά τα χρέη.
Σχετικά με το αν ο ‘κοινός εχθρός’ ένωσε τον κόσμο του Άρη:
Δε θεωρώ πως είναι θέμα κοινού εχθρού, όσο η συγκεκριμένη λύση αποτελούσε μονόδρομο. Ακόμη και η θέση των πολιτικών ήταν σύμφωνη με αυτή των ψηφοφόρων τους και δεν αποτελούσε προσωπική τους θέση. Αφουγκράστηκαν το αισθητήριο και τη βούληση του κόσμου του Άρη.
Σχετικά με τις ημερομηνίες που πιέζουν:
Αυτό είναι ένα θέμα. Σίγουρα έχει παρέλθει η περίοδος μεταγραφών και ο Άρης μπορεί να αποκτήσει μόνο ελεύθερους ποδοσφαιριστές. Δυστυχώς η ομάδα φέτος ξεκινά από διαφορετική αφετηρία και πρέπει να δούμε τι μπορεί να προβλεφθεί σε κάθε περίπτωση. Αύριο είναι προγραμματισμένη και η κλήρωση του πρωταθλήματος.
Σχετικά με το αν το έδαφος μοιάζει πλέον πρόσφορο για κάποιον επενδυτή:
Σαφέστατα. Και προς αυτή τη λύση θα κινηθεί και η νέα διοίκηση, ο επενδυτής όμως, αν τελικά έρθει κάποτε, θα πρέπει να μπορεί να διασφαλίσει το μέλλον του Άρη.