Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Βίκτωρας Μητρόπουλος, μίλησε για τον Άρη και αν μπορεί να σωθεί μετά τη χθεσινή ήττα από τη Βέροια, αλλά και για τις μεγάλες ζημίες των ομάδων της Σούπερ λίγκας.
Αναλυτικά τα όσα είπε στο “Αθλητικό Μετρόπολις”:
Για το αν έχει περιθώρια ο Άρης να σώσει την παρτίδα:
«Ο Άρης έχει τρία παιχνίδια στην έδρα του και κατά τη γνώμη μου μπορεί να τα πάρει και τα τρία και να πάει στους 31 βαθμούς αλλά να πάρει και στα εκτός έδρας παιχνίδια κάποιους βαθμούς.
Το πεδίο θολώνει μετά το ντου που κάνανε οι οπαδοί στον αγωνιστικό χώρο, τις πέντε διακοπές που σημειώθηκαν καθώς είναι ορατή η τιμωρία της ομάδας. Είναι απαράδεκτο να θέλει ένα λεπτό να τελειώσει το παιχνίδι και κάποιοι να μπουκάρουν μέσα.
Ο διαιτητής έκανε παραχώρηση που ξανά βγήκε στο γήπεδο, για να μην φτάσει σε πειθαρχικό παράπτωμα. Δεν μπορεί να γίνονται πέντε διακοπές και να ξεκινάει μισή ώρα αργότερα το παιχνίδι.
Αυτό που κάνουν στο Χαριλάου και ενισχύουν την ομάδα είναι φανταστικό και πραγματικά τους παραδέχομαι αλλά κατακρίνω αυτούς που βάζουν την ομάδα σε περιπέτειες. Ο Άρης δεν πρόκειται να χαθεί είναι μεγάλη ομάδα, έχει κόσμο και όπου και να βρίσκεται να θα βρει το δρόμο του».
Για την έρευνα που έκανε η «Direction Business Reports» στην οποία κατέγραψε ζημίες ύψους 44,78 εκατ. ευρώ στις 14 από τις 16 ομάδες της Σούπερ Λίγκας της αγωνιστική περίοδο 2011-2012. Ενώ τα συνολικά χρέη φτάνουν 262,7 εκατ. ευρώ:
«Δε με παραξενεύουν καθόλου αυτά τα νούμερα γιατί από τις πρώτες μέρες που είχα ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο κατάλαβα πόσα κενά έχει η οργάνωση και η λειτουργία του αθλήματος αυτού σε επαγγελματικό επίπεδο.
Στο θέμα των πηγών χρηματοδότησης, δε γνωρίζω καν αν η Σούπερ Λίγκα έχει τμήμα μάρκετινγκ. Μετέχει στο Κύπελλο Ελλάδος και δεν κάνει τίποτα όταν η ΕΠΟ δε δίνει τίποτα στις ομάδες οι οποίες συμμετέχουν, άρα χάνει έσοδα και από εκεί.
Όταν δεν έχεις χορηγούς και η διοργανώτρια αρχή δεν έχει τμήμα μάρκετινγκ να ασχοληθεί με αυτό το θέμα. Έχει μόνο τον ΟΠΑΠ και δεν μπορείς να βρεις αξιόλογους χορηγούς. Είναι μοιραίο ότι θα αποτύχεις. Όταν κοπούν και οι χορηγίες του ΟΠΑΠ τότε να δούμε τι θα γίνει. Δεν υπάρχει καμία απολύτως οργάνωση».
Για το πώς θα λυθεί το θέμα των μεγάλων ζημιών στις ομάδες:
«Δεν μπορούν να το λύσουν με τα μεγέθη τα σημερινά και τότε θα κάνουμε τους νόμους λάστιχο. Θα δίνουμε φορολογική ενημερότητα με την υπόσχεση ότι στο μέλλον μπορεί να εξασφαλιστεί η φορολογική ενημερότητα, ενώ αυτό είναι παράνομο. Θα κλείνουν όλοι τα μάτια για να μπορεί να γίνει το Πρωτάθλημα, να δουλεύει το ΠΡΟΠΟ, να δουλεύει το στοίχημα. Είναι μια ιστορία που θέλει ρεαλισμό και αλλαγή πλεύσης, πρώτα από το κράτος».
Για το τι θα μπορούσε να κάνει το κράτος για να εξυγιάνει τις ΠΑΕ από τις τεράστιες συσσωρευμένες ζημίες που έχουν:
«Σας υπενθυμίζω ότι υπήρχε μια απαγόρευση μεταγραφών στις ομάδες που χρωστούν. Ο Άρης και η ΑΕΚ το τόλμησαν, έβαλαν νέα παιδιά και κινδυνεύουν και οι δύο να υποβιβαστούν. Οι άλλοι το κάνανε αυτό;
Για πιο λόγο το κράτος να μην θεσπίσει μια διάταξη η οποία να λέει ότι το 50% από τα τηλεοπτικά έσοδα θα κρατείται και θα δίνεται για όσα χρόνια θα χρειαστεί να εξοφλήσει μια ομάδα. Αυτό θα μπορούσε να γίνει και με νομοθετική διάταξη.
Ο Άρης και η ΑΕΚ φέτος δεν παίζουν με τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά που παίζουν οι άλλες ομάδες. Δεν πήραν ποδοσφαιριστές, βγάλανε νέους. Φέτος ο Άρης και η ΑΕΚ είχαν περισσότερο κόσμο από πέρσι, ο κόσμος ενίσχυσε αυτή την προσπάθεια».