Το ματς με την Λαμία πέρασε, ο Άρης πέταξε δύο βαθμούς, τους οποίους και δεν θα καλύψει από πουθενά. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα…
Όμως, μπορεί να κερδίσει άλλα πράγματα από εδώ και στο εξής και του δίνεται άμεσα η δυνατότητα αυτή. Μπορεί να ανακτήσει και πάλι την ψυχολογία του, να επαναφέρει την εμπιστοσύνη του κόσμου την οποία φροντίζει συνεχώς φέτος με τα σκαμπανεβάσματά του να “απορρίπτει” και φυσικά να μην παρεκκλίνει των στόχων του.
Στο πρώτο διάστημα της παρουσίας του Μίχαελ Ένινγκ στον πάγκο του Άρη, οι “κιτρινόμαυροι” αντιμετώπισαν τέσσερις ομάδες που ήταν κάτω από τον ίδιο στην βαθμολογία και που θεωρητικά δεν έχουν τον ίδιο στόχο, δηλαδή την έξοδο στην Ευρώπη. Μόνο Ξάνθη και ΑΕΚ ήταν υψηλότερα βαθμολογικά…
Δηλαδή, έπαιξαν κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης, Παναιτωλικό, Πανιώνιο και Λαμία. Δύο νίκες και δύο ισοπαλίες ο απολογισμός. Τέσσερις χαμένοι βαθμοί, οι οποίοι δεν θα έρθουν πίσω από πουθενά. Σε αυτό το πρωτάθλημα, όπου έχουν παιχθεί 12 αγωνιστικές και απομένουν ακόμα 14 για να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια, απαγορεύονται οι γκέλες απέναντι σε αντιπάλους που -θεωρητικά πάντα- οι ανταγωνιστές σου θα πάρουν τους βαθμούς, ειδικά στην έδρα τους.
Πριν ορισμένοι… κατασταλάξουν οριστικά, γιατί την μία Κυριακή (κόντρα σε ΑΕΚ) αποθεώνουν και την άλλη αφορίζουν τους πάντες (και δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται φέτος), στο τι μπορεί να πετύχει και τι όχι αυτή η ομάδα, ας κάνουν λίγο υπομονή, μέχρι τα Χριστούγεννα. Εντάξει, είναι γνωστό το… ταμπεραμέντο και η λεπτή κλωστή που χωρίζει την αποθέωση από τον αφορισμό, αλλά εδώ υπάρχει ένα στόχος που πρέπει να επιτευχθεί και ο δρόμος είναι δύσβατος.
Διότι ακολουθούν τέσσερα ματς, εκ των οποίων τα τρία μακριά από το “Κλεάνθης Βικελίδης”. Αν μπορεί το βήμα παραπάνω ο φετινός Άρης θα φανεί τώρα, με αποδείξεις, με αποτελέσματα και όχι πλέον με λόγια και πρόχειρες εκτιμήσεις.
Σε Περιστέρι, Ηράκλειο και ΟΑΚΑ κρίνονται πολλά και πολλοί εντός της ομάδας. Αν ο Άρης δεν συγκεντρώσει τους βαθμούς που πρέπει είναι πολύ πιθανό να βρεθεί σε τόσο δύσκολη θέση, που να μην αρκεί ότι έκανε στον πρώτο γύρο, μετά το ματς με τον Ολυμπιακό για να καλύψει το χαμένο έδαφος.
Έπειτα από αυτά τα ματς θα είμαστε εδώ για να συζητήσουμε τι μπορεί και τι όχι αυτή η ομάδα να πετύχει φέτος στο πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει κανένα νόημα, να πιστεύει κάποιος πως με πρακτικές του τύπου… “να πάρει κεφάλια ο πρόεδρος” και άλλα συναφή θα βελτιωθεί η κατάσταση. Τίποτα απολύτως δεν θα αλλάξει ως προς το καλύτερο.
Ο Άρης υποτίμησε αγωνιστικά την Λαμία. Πιάστηκε… αδιάβαστος στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του Άκη Μάντζιου στο πρώτο ημίχρονο. Η Λαμία έκανε ότι ακριβώς ο ΟΦΗ, την πρώτη αγωνιστική. Έπαιξε ανοιχτά και αφού έπιασε στον ύπνο τον Άρη και σκόραρε, μετά… ταμπούρι. Όλοι περίμεναν να δουν από την αρχή την Λαμία του δεύτερου ημιχρόνου. Κακή εκτίμηση από το τεχνικό τιμ!
Όπως κακή και η επιλογή του Ένινγκ να περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου τον Γιάννη Φετφατζίδη, από την στιγμή που δεν υπήρχε θέμα κόπωσης ή τραυματισμού. Ο Μαρτίνες δεν προσέφερε πράγματα και ο Άρης έχασε την δεξιά του πλευρά, γι αυτό και έγειρε στα αριστερά και τον δραστήριο Μαντσίνι.
Η επιλογή του Σάσα, ως δεξιού μπακ δεν ήταν κακή σαν επιλογή, απλά δεν την εκμεταλλεύτηκε ο Άρης. Ο Βραζιλιάνος είχε αντοχές, αλλά η μπάλα δεν έφτανε όπως θα έπρεπε στα πόδια του, όταν περνούσε τη μεσαία γραμμή.
Σε αντίθεση με τον προηγούμενο αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ, αυτή τη φορά ο Ένινγκ δεν ήταν καθόλου καλά διαβασμένος. Καλά κάνει και ρίχνει το βάρος στην ομάδα του, όμως πρέπει να υπάρχει εναλλακτικό πλάνο. Το είχε στην Αθήνα κόντρα στην ΑΕΚ όταν η ομάδα έμεινε με 10 παίκτες, δεν το είχε με την Λαμία έτσι όπως εμφανίστηκε, ίσως γιατί ποτέ δεν πίστεψε πως η ομάδα του θα βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο εντός έδρας. Να που συνέβη όμως.
Υ.Γ. Από τη στιγμή που στο ρόστερ του Άρη υπάρχει επιθετικός περιοχής, απόντος του Ιντέγε θα έπρεπε να ήταν στην 18άδα και να αγωνιστεί. Κι όταν κλήθηκε πέρσι να βοηθήσει ο Διαμαντόπουλος, παροπλισμένος δεν ήταν; Δεν βοήθησε; Δεν έδωσε την ψυχή του; Άρα; Να ‘χαμε να λέγαμε, από ορισμένους…
Υ.Γ.1. Ο Λάρσον μπορεί να βοηθήσει στην κορυφή της επίθεσης. Ειδικά σε ματς όπου ο αντίπαλος δεν πρόκειται να κλειστεί στην άμυνά του από την αρχή -όπως ο Ατρόμητος την Κυριακή- θα είναι υπερπολύτιμος με την ταχύτητα και την εμπειρία του.
Υ.Γ.2. Με τις γνωστές αδυναμίες που κουβαλά από το καλοκαίρι το ρόστερ του Άρη, απαιτούνται άψογα συντονισμένες κινήσεις από πλευράς Χαριστέα-Καρυπίδη στις μεταγραφές τον Γενάρη. Χαμηλό ρίσκο στις επιλογές, όχι ανοίγματα οικονομικά που δεν μπορούν να καλυφθούν και φυσικά, όσο πιο νωρίς γίνεται οι προσθήκες, καθώς ο Γενάρης είναι απαιτητικός ιδιαίτερα. Εκτός από τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό έχει και Κύπελλο…