Στο Yellow Radio 92.8 φιλοξενήθηκε ο γενικός αρχηγός των ακαδημιών του Άρη, Πάνος Αλεξιάδης.
Ο γενικός αρχηγός των «κιτρινόμαυρων» ακαδημιών μίλησε για αυτό το εγχείρημα και για το ενδιαφέρον που δείχνουν οι Άγγελος Χαριστέας, Μίχαελ Ένινγκ και Τόλης Τερζής.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
Έχετε γυρίσει όλη την Ελλάδα με την Κ-19 και Κ-17;
Ναι και είναι κάτι που μου αρέσει πολύ, είναι ό,τι καλύτερο.
Έχετε δεθεί πολύ με τα παιδιά και αυτό φαίνεται. Τα παιδιά νιώθουν Άρη.
Έτσι ακριβώς είναι. Καταρχήν το 70-80% των παιδιών μας είναι από μικρά εδώ στον Άρη οπότε όλα τα παιδιά έχουν δεθεί μεταξύ τους, με την ομάδα και τον κόσμο. Είναι πλέον το όνειρο τους να παίξουν με την μεγάλη ομάδα.
Είχαμε την πληροφορία ότι η μεγάλη ομάδα έχει φτάσει σε σημείο να κάνει προπόνηση ακόμη και με εννιά παιδιά των νέων..
Σωστά, γίνεται εδώ και καιρό αυτό, υπάρχει αυτή η συνεργασία. Αρχικά θέλω να πω ότι σε όλο αυτό βοηθούν φυσικά και ο Άγγελος Χαριστέας που τον ενδιαφέρουν πάρα πολύ οι νεαροί παίκτες και ο κόουτς και ο κύριος Τερζής. Ασχολούνται πάρα πολύ με τα παιδιά αυτά, θέλουν να φέρουν παίκτες στην μεγάλη ομάδα, σκανάρουν συνεχώς παιδιά, έρχονται στους αγώνες της ομάδας οπότε έχουν και καλύτερη άποψη. Κάθε εβδομάδα πηγαίνουν εννιά περίπου διαφορετικοί παίκτες και προπονούνται με τους μεγάλους.
Συμβαίνει σε άλλη ομάδα αυτό;
Δεν το γνωρίζω αυτό, πάντως αυτό που γίνεται σε εμάς αυτή την στιγμή είναι ό,τι καλύτερο για τον σύλλογο.
Πότε ξεκίνησε αυτό το εγχείρημα;
Δεν γινόταν τα τελευταία χρόνια, τώρα ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια. Είμαστε σε καλό δρόμο και πιστεύω ότι θα συνεχιστεί αυτό που γίνεται. Φυσικά θέλω να πω ότι σε αυτό το κομμάτι που σχετίζεται με το επίπεδο των παιδιών μας, μερίδιο έχουν και οι προπονητές μας, οι κύριοι Κώστας Καζάνας και Δημήτρης Ηλιόπουλος οι οποίοι με τις γνώσεις τους βοηθούν πάρα πολύ τα παιδιά, όπως και η πρώτη ομάδα που τους βοηθά να έρθουν πιο κοντά και να δουν πως είναι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Όταν κάνεις π.χ προπόνηση με παίκτες όπως είναι ο Γκάμα και οι υπόλοιποι, ανεβαίνει πάρα πολύ η απόδοση σου και είναι ευχής έργον φυσικά κάποια από τα παιδιά μας να παίξουν κάποια στιγμή στην μεγάλη ομάδα.
Υπάρχουν κάποια παιδιά σωστά;
Ναι και μάλιστα κάνουν προπόνηση με την μεγάλη ομάδα εδώ και έναν χρόνο περίπου. Νομίζω είναι έτοιμοι και θεωρώ πως κάποια στιγμή και ο κόουτς θέλει και θα τους χρησιμοποιήσει.
Ο Ένινγκ ανέφερε πως για ένα παιδί που παρακολουθεί και προπονείται με την μεγάλη ομάδα, είναι μαθήματα υψηλού επιπέδου..
Έτσι ακριβώς είναι, συμφωνώ απολύτως. Ήδη από την Πέμπτη βλέπουν και ένα παιδί από την Κ-17 το οποίο στο τέλος του αγώνα πήρε και αυτόγραφο από έναν παίκτη. Κάθε εβδομάδα θα πηγαίνει ένα διαφορετικό παιδί προκειμένου να αποκτούν εμπειρίες, να βιώνουν τα αποδυτήρια της ομάδος. Νομίζω ότι πηγαίνει πολύ καλά αυτό το εγχείρημα.
Ένα από τα παιδιά της Κ-19 ήταν και ο Σενγκέργκης και ο Ένινγκ τον υπολόγιζε..
Ναι απλώς δυστυχώς έγιναν τα όσα έγιναν στην ΕΠΟ και δεν μπόρεσε να τον χρησιμοποιήσει τον αγώνα.
Στην κοπή της πίτας των ακαδημιών βρέθηκε και ο Μίχαελ Ένινγκ σωστά;
Βέβαια. Ήταν ο κόουτς, ο κύριος Τερζής, ο Δεληζήσης, ο Κόρχουτ αλλά και άλλοι παίκτες. Οι μικροί και μόνο που τους έβλεπαν, ένιωθαν ακριβώς πως ανήκουν σε μια μεγάλη οικογένεια. Μάλιστα τους μίλησε και ο κύριος Τερζής.
Ποιο ήταν το πνεύμα της ομιλίας;
Πως είμαστε όλοι μια οικογένεια. Από την Κ-15 μέχρι την μεγάλη ομάδα, αυτό θέλουμε να περάσουμε σε όλους. Όλη η ΠΑΕ και το τεχνικό τιμ ενδιαφέρονται πραγματικά και γι’αυτό μάλιστα έγινε και η συγκεκριμένη εκδήλωση, προκειμένου να φανεί αυτό και έμπρακτα. Όταν είσαι 14-16 ετών, δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από το να σου μιλάει ο προπονητής της μεγάλης ομάδας ή ο Άγγελος Χαριστέας ή ο αρχηγός του Άρη. Είναι ό,τι καλύτερο για έναν ποδοσφαιριστή που ξεκινά σιγά σιγά την ποδοσφαιρική του καριέρα.
Το έχει δηλώσει και ο Άγγελος Χαριστέας ως στόχο κάθε χρόνο να έρχονται παιδιά από τις ακαδημίες στην μεγάλη ομάδα..
Ο Άγγελος, ο προπονητής και ο κύριος Τερζής ενδιαφέρονται πραγματικά γι’αυτό, δεν είναι μόνο στα λόγια. Και βοηθούν και οι τρεις έτσι ώστε να πάει καλά αυτό το εγχείρημα και αυτό βλέπουμε μέχρι στιγμής.