Ο Βαγγέλης Αγγέλου ήταν εκ των ομιλητών σε «Σεμινάριο Ηγεσίας» του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ και μεταξύ άλλων μίλησε και για τη φετινή προσπάθειά του στον Άρη.
Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη
Ο πρώην προπονητής των «κίτρινων» στάθηκε στη μεθοδολογία της δημιουργίας ομάδας και κυρίως στον τομέα των σχέσεων μεταξύ των προπονητών. «Έρχομαι από ένα διάστημα που τελείωσα από πλευράς αποτελέσματος μια ανεπιτυχή προσπάθεια κατά τη γνώμη κάποιων», είπε αρχικά σε ότι αφορά τη φετινή χρονιά στους «κίτρινους». «Θέλω να πω τι σημαίνει ηγεσία. Μετά από μια διαδρομή 45 χρόνων στον χώρο του μπάσκετ, θέλω να πω ότι, ο ηγέτης όταν τελειώνει το έργο του, κάθε φορά, σ’ αυτούς που απευθύνεται θα πρέπει να νιώθουν ότι αυτοί το έκαναν. Αυτό είναι σημαντικό στοιχείο στην κουλτούρα του προπονητή. Έμαθα επίσης ένα τρίπτυχο που άκουσα από τον Μάικ Σιζέφσκι. Όταν μιλάς σε παίκτες να θυμάσαι ότι όταν ακούει κάτι το ξεχνάει, όταν το βλέπει το καταλαβαίνει και όταν κάνει το μαθαίνει».
Ο Βαγγέλης Αγγέλου σύγκρινε καταστάσεις που βίωσε στην επαγγελματική καριέρα του. Για την ακρίβεια, μίλησε για την πυραμίδα των δεδομένων. «Έχω δύο παραδείγματα. Προσωπικά, αυτήν την πυραμίδα, την ονομάζω λειτουργική πυραμίδα σχέσεων. Ένα πετυχημένο κι ένα αποτυχημένο. Θα έλεγα ότι απέτυχα φέτος και στην ομάδα μπάσκετ του Άρη, δεν κατάφερα να εμπνεύσω», είπε.
Η πετυχημένη πυραμίδα της διετίας στον Ολυμπιακού εμπεριείχε α) εμπιστοσύνη, β) σύγκρουση, γ) σύγκρουση, δ) δέσμευση και ε) αποτέλεσμα. Η δεύτερη πυραμίδα αφορούσε τη διετία στην Αναντολού Εφές και τον Άρη. «Στην Αναντολού Εφές με εξαπλάσιο μπάτζετ και δυνατότητες ενός κολοσσού οικονομικού, αυτή η πυραμίδα ήταν δυσλειτουργική. Είχαμε απουσία εμπιστοσύνης, φόβος σύγκρουσης, έλλειψη δέσμευσης, αποφυγή ευθύνης και όλοι κοιτούσαν το αποτέλεσμα. Κάτι ανάλογο έγινε και στον Άρη», είπε.