ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

TOP-5: Οι χειρότερες μεταγραφές του 2015

Πολλές φορές η απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή προκαλεί τεράστιο «θόρυβο». Συνήθως λόγω των χρημάτων που δαπανά μία ομάδα, ώστε να κάνει δικό της έναν παίκτη, είτε ως μεταγραφή, είτε ως δανεικό. Αυτό φυσικά συνεπάγεται και με το όνομα του ποδοσφαιριστή. Είτε γιατί πηγαίνει από μία μεγαλύτερη ομάδα σε μία μικρότερη, ώστε να την ανεβάσει επίπεδο, είτε το αντίθετο, ώστε ο ίδιος να εξελίξει το ταλέντο του.

Κάποιοι ποδοσφαιριστές βγάζουν… τα λεφτά τους με το «καλημέρα», κάποιοι άλλοι, όμως, είτε αργούν να προσαρμοστούν στο νέο τους περιβάλλον, είτε δεν τα καταφέρνουν ποτέ. Λίγες ώρες πριν εκπνεύσει το 2015, το FourFourTwo του gazzetta.gr συγκέντρωσε πέντε περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, που μετακινήθηκαν «μετά βαΐων και κλάδων» σε κάποια ομάδα μέσα στη χρονιά, όμως για διάφορους λόγους δεν κατάφεραν να αποδώσουν τα αναμενόμενα.

Χουάν Κουαδράδο (Φιορεντίνα-Τσέλσι)
Ολόκληρο ντόρο δημιούργησε στην αρχή του 2015 ο Ζοσέ Μουρίνιο, προκειμένου να αποκτήσει από την Φιορεντίνα τον Κολομβιανό ακραίο μέσο. Τελικά, τα κατάφερε, αφού όμως πρώτα χρειάστηκε να παραχωρήσει τον Αντρέ Σούρλε στη Βόλφσμπουργκ για να εξοικονομήσει χρήματα, αλλά και να δώσει δανεικό στους «βιόλα» τον Μοχάμεντ Σαλάχ. Εκτός φυσικά από τα 32 εκατομμύρια ευρώ που βγήκαν από τα ταμεία της Τσέλσι. Τι έκανε ο Κουδράδο με τη φανέλα των «μπλε»; Μόλις 15 εμφανίσεις (στις τρεις μόνο ήταν βασικός) σε όλες τις διοργανώσεις, χωρίς να πετύχει κάποιο τέρμα. Από το προηγούμενο καλοκαίρι έχει δοθεί δανεικός στη Γιουβέντους.

Τζάκσον Μαρτίνες (Πόρτο-Ατλέτικο Μαδρίτης)

Ένα ακόμη super deal για τους «δράκους» το καλοκαίρι του 2015, καθώς η Ατλέτικο Μαδρίτης έβγαλε από τα ταμεία της 35 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να αποκτήσει μία… μηχανή των γκολ. 92 τέρματα είχε πετύχει με τη φανέλα της Πόρτο μέσα σε τρία χρόνια ο Κολομβιανός και στο πρόσωπό του οι άνθρωποι των «ροχιμπλάνκος» είδαν τον επιθετικό, που θα έλυνε για χρόνια οποιοδήποτε επιθετικό πρόβλημα. Μέχρι τώρα ο Τζάκσον Μαρτίνες δεν έχει καταφέρει να αποδώσει τα αναμενόμενα, αφού σε 16 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις έχει πετύχει μόλις τρία γκολ. Σχεδόν όλο τον Δεκέμβρη ήταν στα «πιτς» λόγω τραυματισμού και μέσα στο 2016 η Ατλέτικο ελπίζει να δει ξανά τον παλιό καλό (και περσινό) Μαρτίνες.

Πέδρο (Μπαρτσελόνα-Τσέλσι)

Αφού όλο το καλοκαίρι ο Μουρίνιο διατυμπάνιζε ότι η Τσέλσι δεν είχε ανάγκη από μεταγραφές, τελικά μετά τις πρώτες «σφαλιάρες» άλλαξε γνώμη και απέκτησε από την Μπαρτσελόνα τον Πέδρο. 27 εκατομμύρια ευρώ έδωσαν οι «μπλε» για έναν παίκτη που αφίχθη στο Στάμφορντ Μπριτζ για να κάνει τη διαφορά, όμως μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει. Στο πρωτάθλημα τα νούμερα του είναι απογοητευτικά (όπως και της Τσέλσι), αφού σε 15 συμμετοχές μετρά μόλις δύο γκολ, ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει βρεθεί στην αρχική ενδεκάδα μόνο σε έναν αγώνα.

Λάζαρ Μάρκοβιτς (Λίβερπουλ-Φενερμπαχτσέ)

Έχει γίνει πολύς λόγος τα τελευταία χρόνια για τις ποδοσφαιρικές του Σέρβου ακραίου μέσου. Η Λίβερπουλ το 2014 έδωσε 23 εκατομμύρια ευρώ στην Μπενφίκα για να τον αποκτήσει, όμως μετά από ένα χρόνο παραμονής στο Άνφιλντ, αποφάσισε να τον παραχωρήσει δανεικό στη Φενερμπαχτσέ. Υποτίθεται ότι με το ταλέντο του, ο Μάρκοβιτς θα έκανε τη διαφορά στην τουρκική ομάδα, όμως κάθε άλλο παρά αυτό γίνεται. Στο πρωτάθλημα μετρά μόλις 11 συμμετοχές (οι περισσότερες ως αλλαγή), χωρίς να έχει πετύχει καν γκολ.

Ρανταμέλ Φαλκάο (Μονακό-Τσέλσι)

Μετά από μια καταστροφική σεζόν στο Ολντ Τράφορντ, ο άλλοτε κορυφαίος επιθετικός του πλανήτη διπλασίασε τους αποτυχημένους δανεισμούς του σε αγγλικές ομάδες. Το καλοκαίρι του 2014 η Μονακό τον έδωσε δανεικό στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ένα χρόνο αργότερα η Τσέλσι έδωσε οκτώ εκατομμύρια ευρώ στους Μονεγάσκους, ώστε να αποκτήσει τα δικαιώματα του Κολομβιανού επιθετικού για ένα χρόνο. Μέχρι στιγμής, ο Φαλκάο δεν κάνει ούτε… για τον πάγκο των «μπλε». Έχει σημειώσει μόλις ένα τέρμα και πλέον οι εποχές που τρόμαζε τις αντίπαλες άμυνες μοιάζουν τόσο μακρινές.

gazzetta.gr

To Top