PRESSARIS Ανάλυση: Άμυνα φτιαγμένη από… άμμο, 53 γκολ σε 34 αγώνες με 17 διαφορετικούς παίκτες!

Ο Άρης υποβιβάστηκε για τρίτη φορά στην ιστορία του. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μεγαλύτερο μέρος των ευθυνών για τον συγκεκριμένο υποβιβασμό έπαιξαν οι διοικήσεις των τελευταίων 10 ετών, όμως επίσης δεν μπορεί να μην υπάρχουν ευθύνες στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, στην απόδοση και τις επιδόσεις των παικτών του συγκεκριμένου ρόστερ. Το PRESSARIS επιχειρεί μια ανάλυση των αγωνιστικών πεπραγμένων ανά “γραμμή” και δυστυχώς το αποτέλεσμα μόνο ευχάριστο δεν είναι.

Του Π. ΚΥΜΠΡΙΧΤΣΗ

Ξεκινώντας την ανάλυση από την αμυντική γραμμή της ομάδας, πρέπει να επισημανθεί ο τραγικός σχεδιασμός του καλοκαιριού. Ο Άρης ξεκίνησε με 10 αμυντικούς, εκ των οποίων πολλοί χρησιμοποιήθηκαν και στο χώρο του κέντρου, ενώ ουκ ολίγα “πειράματα” έλαβαν χώρα. Συνολικά 17 διαφορετικοί παίκτες χρησιμοποιήθηκαν στην αμυντική γραμμή με τα 53 γκολ παθητικό να μην αφήνουν και πολλά περιθώρια για… εξηγήσεις.

ΡΟΥΜΠΕΝ ΠΟΥΛΙΔΟ

Του δόθηκε ο ρόλος του ηγέτη από το προηγούμενο καλοκαίρι. Έχοντας στις πλάτες του μια σταθερή χρονιά, το κάθε (ένα από τα τρία) τεχνικό τιμ την φετινή χρονιά ευελπιστούσε σε μια εξίσου καλή και φέτος. Δυστυχώς αυτό δεν επαληθεύτηκε. Αβίαστα λάθη, τραγική αγωνιστική συμπεριφορά και πολλοί χαμένοι βαθμοί εξαιτίας των λαθών του. Πολλές φορές έγινε το… κόκκινο πανί για τον κόσμο, που προσδοκούσε περισσότερα από τον ίδιο για φέτος.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΥΡΓΙΑΣ

Ήρθε από μέτρια χρονιά στην Φούτμπολ Λιγκ με την φανέλα του Απόλλωνα και απέκτησε αμέσως φανέλα βασικού στον Άρη. Ήταν πάντοτε φιλότιμος, έχοντας αδυναμία κυρίως στο χαμηλό παιχνίδι. Υπήρξαν παιχνίδια που ήταν πολύ καλός και σωστός στις τοποθετήσεις του και αν αναλογιστούμε το νεαρό της ηλικίας του, έχει περιθώρια βελτίωσης που θα τον ολοκληρώσουν ως κεντρικό αμυντικό.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ

Έπειτα από τον πολύμηνο τραυματισμό του επέστρεψε στην αγωνιστική δράση καλύτερος από κάθε άλλη φορά. Έμοιαζε αναγεννημένος, και ήταν μια μικρή έκπληξη για το τεχνικό επιτελείο η απόδοση του. Έχει πράγματα να μάθει, και ίσως θα έρθει η στιγμή που θα δικαιολογεί αμέριστα την φανέλα βασικού.

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΜΠΟΥΓΑΪΔΗΣ

Μια από τις πολύ καλές κινήσεις που έγιναν την χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Αν και νεαρός, με περισσότερες παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο, έδεσε (όσο αγωνίστηκε) την αμυντική γραμμή. Αν βεβαίως δεν ερχόταν η άδικη τιμωρία από το ματς με τον Πλατανιά, που τον άφησε εκτός γηπέδων για τέσσερις αγωνιστικές, ο Άρης θα ήταν σαφώς πιο βελτιωμένος στα αμυντικά του καθήκοντα.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ

Για 900 λεπτά φόρεσε την φανέλα του Άρη, χωρίς ωστόσο να εντυπωσιάσει. Σε γενικές γραμμές μέτρια η συνολική του παρουσία. Αποκτήθηκε δανεικός από τον Ολυμπιακό. Λίγα πράγματα για τον νεαρό που αποδείχθηκε άπειρος.

ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ

Παιχνίδι με παιχνίδι ανέβαζε την απόδοσή του. Μπορούσε να παίξει με σχετική ευχέρεια όλη την αριστερή πλευρά. Αν και αριστερό μπακ πέτυχε ένα γκολ με τον Πανθρακικό. Κορυφαία στιγμή του ήταν η ντρίμπλα στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο όπου ο ξεκίνησε και το νικητήριο γκολ. Στα θετικά του ήταν το πάθος και η αγωνιστικότητα που έδινε σε κάθε παιχνίδι. Δεν του έλειπαν παρά ταύτα τα λάθη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

Αγωνίστηκε στην αρχή της χρονιάς, ενώ με την πάροδο των παιχνιδιών έμεινε στο πάγκο. Φιλότιμος αμυντικά, χωρίς επιθετικές αρετές, έχασε την ευκαιρία για μια θέση στην βασική ενδεκάδα.

ΚΡΙΣΤΙ ΒΑΓΓΕΛΗ

Μεταγραφή έκπληξη για τον χειμώνα στον Άρη. Προερχόταν από μακροχρόνιο τραυματισμό, και μεγάλη περίοδο αδράνειας. Προσαρμόστηκε εύκολα στα… γνωστά του λημέρια, ενώ η μαχητικότητα που έδινε συμπαρασύροντας και τους συμπαίκτες του ήταν κάτι που έλειπε από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου. Έδειχνε ανέτοιμος αγωνιστικά, αλλά αναμφίβολα ήταν ένα κλικ καλύτερος από τους υπόλοιπους στην θέση του.

ΝΙΚΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Είναι να απορεί κανείς για την απραξία του μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Σούλη Παπαδοπούλου. Κατά γενική ομολογία, ο καλύτερος αμυντικογενής παίκτης του Άρη κατά το ήμισυ της σεζόν. Έδινε το 110% των δυνατοτήτων του στο κάθε ματς και σίγουρα δεν άξιζε τέτοια αντιμετώπιση. Θετική κρίνεται η παρουσία του, στα παιχνίδια που αγωνίστηκε.

ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Άλλος ένας αμυντικός που αποκτήθηκε μεσούσης της χρονιάς. Μέτριος στα περισσότερα ματς, προσηλωμένος κυρίως στα αμυντικά του καθήκοντα, χωρίς να δώσει το κάτι παραπάνω στην ομάδα. Ίσως ο ίδιος μπορούσε να προσφέρει και περισσότερα, αλλά δεν του βγήκαν τα παιχνίδια.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΡΑΣΑΛΙΔΗΣ

Έφυγε, χωρίς να αγωνιστεί σχεδόν καθόλου. Αποκτήθηκε με καλές περγαμηνές, αλλά δεν μπορεί να αξιολογηθεί η παρουσία του, λόγω της μη αγωνιστικής του δράσης. Απορίας άξιο, σύμφωνα με λεγόμενα των συμπαικτών του, πως ενώ ήταν από τους πιο σταθερούς στις προπονήσεις δεν του δόθηκε η ευκαιρία να αποδείξει τι μπορεί να προσφέρει.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΙΟΥΔΗΣ

Αγωνίστηκε σε 32 αγώνες. Ήταν ο καλύτερος εκ των τριών γκολκίπερ που χρησιμοποιήθηκαν φέτος στον Άρη. Εννοείται ότι πρόκειται για έναν από τους πιο ταλαντούχους παίκτες στην θέση του, άλλωστε είναι διεθνής, αλλά δεν απέφυγε τα λάθη. Πολλές φορές ήταν, όμως, αυτός που κράτησε την άμυνα του Άρη όρθια. Αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι 21 ετών και έκανε τόσο γεμάτη χρονιά, αντιλαμβάνεται ότι είναι ίσως το πιο αξιόλογο περιουσιακό στοιχείο των κίτρινων από αυτό το ρόστερ.

ΝΤΙΝ ΜΠΟΥΖΑΝΗΣ

Ήρθε με… δάφνες Λίβερπουλ και το αγγλικό πρωτάθλημα, αλλά δεν μπόρεσε να βρει χώρο να παίξει, γιατί έκανε ένα λάθος στο ματς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Βόλου που στοίχισε και εν συνεχεία ο Διούδης ήταν… αναντικατάστατος.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΟΥΝΑΡΙΔΗΣ

Ο Στέφανος Γουναρίδης έπαιξε μόνο στο τραγικό ματς της Λιβαδειάς, ήταν εξαιρετικός έως το 83’ και από εκεί και πέρα φέρει ευθύνη σε όλα τα γκολ που δέχθηκε ο Άρης.

 

To Top