Ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα 8,20 μ. ήταν ο μεγάλος νικητής του μήκους -όπως αναμενόταν-, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου.
Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους στο Τόκιο, Μίλτος Τεντόγλου, ολοκλήρωσε τον αγώνα του στις τέσσερις προσπάθειες και εξήγησε ότι αν ήταν καλός ο αγωνιστικός χώρος του ΣΕΦ θα μπορούσε να δείξει κάτι περισσότερο, αλλά και να ρισκάρει με επιπλέον άλματα για μια ακόμη καλύτερη επίδοση.
Ο αθλητής του ΓΣ Κηφισιάς άρχισε με ένα μικρό -για τις δυνατότητές του- άλμα στα 7,74μ. και στη δεύτερη προσπάθεια του πέρασε τα 8 μέτρα. Προσγειώθηκε στα 8,13μ. Είχε συμφωνήσει με τον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι να επιχειρήσει τρία άλματα, όμως το τρίτο ήταν άκυρο και ως εκ τούτου ξαναστήθηκε στο διάδρομο των αλμάτων. Το 8,20 μ. ήταν αρκετά ικανοποιητικό και δύο εκατοστά κάτω από το φετινό ατομικό ρεκόρ του.
“Είναι καλή επίδοση. Μου αρέσει. Ένιωσα σαν να μην μπορώ να το ελέγξω. Αν ήταν καλό το στάδιο θα δοκίμαζα κάτι παραπάνω. Το στάδιο δεν είναι καλό ούτε για επιδόσεις, ούτε για τίποτε”, δήλωσε ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο μετά τον αγώνα του και τόνισε ότι θα βρεθεί νωρίτερα στο Βελιγράδι για να προσαρμοστεί στον υπερυψωμένο διάδρομο του μήκους όπου θα αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του κλειστού.
Δεύτερος πίσω από τον Τεντόγλου κατετάγη ο Βασίλης Μαρτινάκης (ΓΣ Σέρρες) με 7,37 μ. και τρίτος ο Αντώνης Στυλιανίδης (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) 7,32 μ..
Η 2η και τελευταία ημέρα του Πρωταθλήματος είχε δύο πανελλήνια ρεκόρ, αμφότερα στην κατηγορία Κ20 γυναικών. Αρχικά, στα 3.000μ., όπου η Μαρία Κάσσου τερμάτισε δεύτερη με 9:31.16 και κατέρριψε το 9:32.33 που ανήκε στην Αναστασία Καρακατσάνη από τις 20/2/2011. Με την επίδοση αυτή, η Κάσσου έπιασε παράλληλα και το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 ανοιχτού στίβου, που θα γίνει στο Κάλι της Κολομβίας. Νικήτρια του αγώνα με 9:26.43 αναδείχθηκε η Αναστασία Μαρινάκου του Παναθηναϊκού, η οποία χθες είχε επικρατήσει και στα 1.500μ. κι έτσι πέτυχε για δεύτερη σερί χρονιά το νταμπλ στα συγκεκριμένα αγωνίσματα (έχει κάνει στο παρελθόν άλλο ένα νταμπλ, σε 800μ. και 1.500μ.) Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε η Ντενίσα Μπάλλα του Πανελληνίου με 9:57.79.
«Μπήκαμε στον αγώνα για να κάνουμε το ρεκόρ. Τρόμαξα λίγο στην αρχή, γιατί τα περάσματα πήγαν λίγο πιο αργά απ΄ ό,τι υπολόγιζα. Με βοήθησε πολύ ο συναγωνισμός με την Αναστασία (σ.σ. Μαρινάκου), με την οποία είχαμε συζητήσει νωρίτερα για την κούρσα. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα ότι έπιασα το όριο για το Παγκόσμιο σε διοργάνωση κλειστού. Είναι ένας δείκτης πως μπορώ να τρέξω ακόμη γρηγορότερα στον ανοιχτό. Το καλοκαίρι θα κυνηγήσω το όριο και στα 5.000 μέτρα”, δήλωσε η Κάσσου.
Στο φινάλε του προγράμματος, η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου κατέρριψε ένα ρεκόρ 24 χρόνων στα 200μ. Η αθλήτρια του ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας τερμάτισε δεύτερη με 24.42, «σβήνοντας» το 24.50 της Ολγας Καϊδαντζή, που «άντεχε» από τις 15 Φεβρουαρίου 1998! Νικήτρια του αγωνίσματος ήταν η Αρτεμις Αναστασίου του Παναθηναϊκού με 23.96.
Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε στο ύψος ο Γρηγόρης Χάσος, ο οποίος πήρε την πρώτη θέση με 2,19μ., σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ και πιάνοντας το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου της κατηγορίας Κ20, που θα γίνει στο Κάλι της Κολομβίας. Μάλιστα, η επίδοση του νεαρού αθλητή της ΓΕ Φλώρινας είναι η κορυφαία στον κόσμο φέτος για την ηλικία του.
Την 11η πανελλήνια νίκη του στα 60μ. εμπόδια σημείωσε ο Κώστας Δουβαλίδης, ο οποίος τερμάτισε σε 7.79 και έδειξε ότι σιγά-σιγά βρίσκει τον καλό του εαυτό. «Ερχόμενος στην Αθήνα αντιμετώπισα αρκετά προβληματάκια, καθώς ξαφνικά μπήκα σε δυνατότερη προπόνηση απ΄ ό,τι έκανα στη Δράμα. Σταδιακά τα ξεπερνάμε και αυτό φάνηκε και στο σημερινό μου αγώνα. Δεν ξέρω αν θα καταφέρω να φτάσω στο Παγκόσμιο στην κατάσταση που θέλω, σίγουρα όμως κάθε ημέρα είμαι και καλύτερα», είπε ο αθλητής του ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος, που σχολίασε και την ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ: «Πραγματικά το συναίσθημα είναι μοναδικό. Σήμερα ήταν τέλεια στο στάδιο. Ο κόσμος έδωσε το “παρών” και πρόσφερε απλόχερα το χειροκρότημά του. Ήταν όλα πολύ όμορφα».
Διατήρηση του status quo είχαμε και στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, όπου η Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΑΟ Κάλλιστος) αναδείχθηκε πανελληνιονίκης για ένατη φορά, πετυχαίνοντας την καλύτερη φετινή της επίδοση με 8.21. Πρώτη στον τελικό, πάντως, τερμάτισε η Κύπρια Ναταλία Χριστοφή με 8.19. «Με την προπόνηση που έχω κάνει φέτος, δεν θα μπορούσα να μην είμαι ικανοποιημένη με αυτή την επίδοση. Με βοήθησε ο συναγωνισμός, ωστόσο θα μπορούσα να έχω τρέξει γρηγορότερα αν δεν είχα “κοιμηθεί” στην εκκίνηση. Θα κάνω έναν ακόμη αγώνα κι έπειτα θα στρέψω την προσοχή μου στον ανοιχτό. Πολύ όμορφο το συναίσθημα με τον κόσμο. Μπήκα στον αγωνιστικό χώρο και αιφνιδιάστηκα από το χειροκρότημα, σπάνια είναι έτσι το Στάδιο», είπε η Πεσιρίδου.
Στο επί κοντώ γυναικών, το γεγονός που ξεχώρισε ήταν η ακύρωση της Ελένη Πόλακ, η οποία ξεκίνησε τον αγώνα της από τα 4,15μ. και είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες. Κατόπιν αυτού, νικήτρια αναδείχθηκε η Αλίνα-Αμαλία Φλώρου-Δημητριάδου του ΓΣ Κηφισιάς με 3,95μ.
Ο Μάρκος Γκούρλιας επικράτησε άνετα στα 3.000μ. με 8:14.57. «Ηταν μια σχετικά εύκολη κούρσα, στην οποία δεν είχα συναγωνισμό. Είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνιση, αφού προέρχομαι και από τον ανώμαλο, ενώ η προετοιμασία μου είναι προγραμματισμένη για τον ημιμαραθώνιο της Βαρκελώνης στις 3 Απριλίου», είπε ο αθλητής του Πανναξιακού.
Η Μαρία Μαγκούλια (Ενωση Καζώνης-Κάλυμνος 2000) πήρε το χρυσό μετάλλιο στη σφαιροβολία με ατομικό ρεκόρ 15,83μ., βελτιώνοντας το 15,74μ. που είχε σημειώσει στην ημερίδα της 13ης Φεβρουαρίου. Η περσινή νικήτρια, Σοφία Καϊσίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), περιορίστηκε αυτή τη φορά στη δεύτερη θέση με 14,92μ., με τρίτη την Αναστασία Ντραγκομίροβα (ΑΣ Κένταυρος) με 14,42μ.
Στα σύνθετα, ο Άγγελος-Τζανής Ανδρέογλου (ΣΚΑ Δράμας) διατήρησε τον τίτλο του στο έπταθλο ανδρών, κατακτώντας την πρώτη θέση με 5.348 βαθμούς, ενώ στο πένταθλο γυναικών πρώτευσε η Πασχαλίνα Παπαδοπούλου του ΓΣ Λαγκαδά με 3.738β.