Η φετινή σεζόν μπορεί να μην έχει ολοκληρωθεί επίσημα, όμως ο Άρης ξεκίνησε δειλά-δειλά τον προγραμματισμό για τη νέα χρονιά που έρχεται…
Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!
Μια νέα χρονιά που με τα υπάρχοντα δεδομένα διαμηνύεται (και αυτή) εξαιρετικά δύσκολη. Πόσω μάλλον από την στιγμή που η παγκόσμια οικονομία έχει πληγεί εξαιτίας του κορωνοϊού και εξαίρεση δε θα μπορούσε να αποτελέσει ο αθλητισμός και δη το ελληνικό μπάσκετ, το οποίο ούτως ή άλλως βρισκόταν υπό κρίση.
Εν αναμονή της οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος, με ομάδες, ομοσπονδίες και κυβερνητικούς φορείς να συνηγορούν στο να μην υπάρξει υποβιβασμός ομάδων, ο Άρης προσπαθεί να κοιτάξει και την επόμενη μέρα, έχοντας ωστόσο σημαντικά προβλήματα, με μεγαλύτερο όλων το ban (εφτά στον αριθμό) να τον βαραίνει.
Πρωτίστως, οι άνθρωποι του Άρη θέλουν να ξεκαθαρίσουν το οικονομικό υπόλοιπο με το φετινό ρόστερ. Οι παίκτες έχουν λαμβάνειν ένα υπόλοιπο μισθού (κάτι που συμβαίνει σχεδόν σε όλες της ομάδες της Basket League), όμως θα πρέπει να διευκρινιστεί και ποιο θα είναι το ακριβές ποσό που θα τους δοθεί, καθώς η σεζόν δε θα ολοκληρωθεί και έτσι οι ΚΑΕ αναμένεται να γλυτώσουν ένα μικρό, είναι η αλήθεια, μέρος των συμβολαίων.
Αγωνιστικά ο Σάββας Καμπερίδης, ο οποίος θα βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, έχει τονίσει πως στόχος του είναι όχι μόνο να αυξηθεί το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ, αλλά και να πρωταγωνιστεί μέσα στα παιχνίδια. Αυτό το σκεπτικό βρίσκει σύμφωνη και τη διοίκηση της ΚΑΕ, κάτι που εξυπηρετεί ως ένα βαθμό τη διατήρηση του απαγορευτικού μεταγραφών. Όχι πως δε θα γίνει προσπάθεια άρσης του. Το αντίθετο.
Όσον αφορά το υπάρχον υλικό, ο Άρης θα ήθελε να κρατήσει τον ελληνικό του κορμό, ενώ επίσης υπάρχει επικοινωνία και με τους Ντραγκίτσεβιτς, Μιλόσεβιτς και Μπράουν. Από τους Έλληνες του βασικού ροτέισον φέτος, συμβόλαιο και για τη νέα σεζόν έχει μόνο ο Σλαφτσάκης. Με τον Φλιώνη υπάρχει εκατέρωθεν διάθεση ανανέωσης, ενώ με τον Μποχωρίδη η υπόθεση παραμονής του φαντάζει δύσκολη τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Επιπλέον, το μπάτζετ αναμένεται για τη νέα σεζόν να είναι μειωμένο, άγνωστο ακόμα σε ποιον βαθμό. Οι οικονομικές απώλειες (χορηγοί, εισιτήρια κ.α.) είναι πολλές για κάθε ομάδα, ενώ το σενάριο πως η νέα σεζόν μπορεί να ξεκινήσει κεκλεισμένων των θυρών «τρομάζει» τους ανθρώπους του Άρη, καθώς τα εισιτήρια είναι μια κύρια πηγή εσόδων για το τμήμα.
Καταλήγοντας, η συζήτηση για τη νέα χρονιά και το πώς θα παρουσιαστεί ο Άρης μπορεί να τραβήξει πολύ και βασίζεται κυρίως σε θεωρητικό επίπεδο, αφού πολλά καθορίζονται από τις (οικονομικές) επιπτώσεις που έχει φέρει και θα… φέρει ο κορωνοϊός.