Oι… “ξεχασμένοι” του κιτρινόμαυρου ρόστερ!

Αρκετός λόγος έχει γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα για τους ποδοσφαιριστές του Άρη, που έχουν μηδενικό ή ελάχιστο χρόνο συμμετοχής και παρά την κακή πορεία της ομάδας, δεν τυγχάνουν την εμπιστοσύνης του Ζόραν Μιλίνκοβιτς.

Ο Σέρβος προπονητής, έδωσε μεν ευκαιρίες σε ορισμένους εξ αυτών στο φιλικό απέναντι στον Μακεδονικό της Τετάρτης, έμεινε όμως απογοητευμένος από την εμφάνιση και θα σκεφτεί πολύ σοβαρά για να τους χρησιμοποιήσει ξανά.

Θεωρείται δεδομένο πως το αυριανό φιλικό κόντρα στη Λιούμπιμετς 2007 θα αποτελέσει κριτήριο για πολλούς, δεδομένων και των απουσιών που αντιμετωπίζει ο Άρης τη δεδομένη χρονική στιγμή. Το «Μ» όμως, έψαξε τις φετινές στατιστικές και παρουσιάζει έναν προς έναν ποιοι είναι οι ποδοσφαιριστές που μπορούν να θεωρούν εαυτούς «ξεχασμένους» και ζητούν μια ευκαιρία να δείξουν την αξία τους, ούτως ώστε ο καθένας να μπορέσει να βγάλει τα συμπεράσματα του.

Προτού γίνει αναφορά στους ποδοσφαιριστές όμως, πρέπει να σημειωθεί πως το ρόστερ του Άρη, μπορεί να κριθεί αν μη τι άλλο υπεράριθμο καθώς στη διάθεση του Μιλίνκοβιτς βρίσκονται 34 (!) παίκτες και όπως συμβαίνει σε όλες τις ομάδες του πλανήτη, έτσι και στους «κίτρινους» δεν γίνεται να υπολογίζονται όλοι. Ας δούμε όμως ποιοι είναι οι θεωρητικά «ξεχασμένοι» του έμψυχου δυναμικού:

ΜΠΟΥΖΑΝΗΣ: Ο ομογενής τερματοφύλακας, ήρθε από την αρχή ως «συμπληρωματικός» του Διούδη κι αυτόν τον ρόλο καλείται να παίξει. Πήρε την ευκαιρία να αγωνιστεί βασικός στο παιχνίδι της Ξάνθης, αλλά έφερε σημαντική ευθύνη στο πρώτο τέρμα των «ακριτών» και ξαναπέρασε στον πάγκο. Βασικός και στα περισσότερα φιλικά παιχνίδια, αλλά δεν μπορεί να πει κανείς πως έχει «θέλξει» με την παρουσία του κάτω από τα δοκάρια.

ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ: Ο νεαρός στόπερ ξεκίνησε τη χρονιά προσπαθώντας να ξεπεράσει τον σοβαρό τραυματισμό της περσινής σεζόν. Σταδιακά επανήλθε κανονικά στις προπονήσεις και προσπαθεί να πείσει τον προπονητή πως αξίζει μιας ευκαιρίας, αλλά η μοναδική που πήρε ήταν στην επανάληψη του αγώνα με τον Μακεδονικό. Άγνωστο γιατί, παρότι πέρυσι ήταν τρίτη επιλογή στα στόπερ, φέτος είναι αποδεδειγμένα η τελευταία επιλογή, πίσω από όλους τους κεντρικούς αμυντικούς.

ΚΑΡΑΣΑΛΙΔΗΣ: Αποκτήθηκε τις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου προκειμένου να δώσει άλλη μια λύση στα στόπερ, καθώς τότε υπήρχαν διαθέσιμοι μόνο οι Πουλίδο και Κύργιας, με τον Έλσνερ να παίζει ως αμυντικός μέσος. Παραδέχθηκε πως ήταν αρκετά πίσω σε φυσική κατάσταση στα πρώτα ματς και έμεινε στο περιθώριο όπου βρίσκεται μέχρι και τώρα, καθώς μετρά μόλις 24 λεπτά συμμετοχής σε 2 παιχνίδια, όπου μπήκε περισσότερο ως… συμπληρωματικός.

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ: Ήρθε τα τελευταία 24ωρα της μεταγραφικής περιόδου για να δίνει λύσεις στο δεξί άκρο της άμυνας, παρότι η φυσική του θέση, είναι στ? αριστερά! Ο Χατζηνικολάου τον εμπιστεύτηκε σε 2 ματς σε θέση βασικού αλλά η φυγή του Σερραίου προπονητή, τον άφησε στον πάγκο του Άρη και σταδιακά, έμεινε και εκτός αποστολής. Μπορεί να παίξει και στα δύο άκρα της άμυνας, που θεωρούνται αυτή τη στιγμή… προβληματικά, οπότε λογικά αργά ή γρήγορα, θα χρησιμοποιηθεί.

ΣΟΥΝΑΣ: Την περσινή χρονιά, «ψήθηκε» παίρνοντας αρκετές συμμετοχής στην ενδεκάδα του Άρη. Στα φιλικά του καλοκαιριού ο Χατζηνικολάου έδειξε να τον εμπιστεύεται πολύ αλλά ο ερχομός του Τάτου, τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών, τον παραγκώνισε πλήρως. Οι συνολικά «χαμηλές πτήσεις» της μεσαίας γραμμής, του έχουν δώσει μερικές ευκαιρίες στα τελευταία ματς (4 συμμετοχές – 107 λεπτά), αλλά δεν έχει μπορέσει να δείξει κάτι το ιδιαίτερο.

ΚΟΤΣΑΡΙΔΗΣ: Οι περισσότερες «φωνές» ανησυχίας και οι ερωτήσεις στον Μιλίνκοβιτς, έχουν να κάνουν με αυτόν. Ήρθε στο δεύτερο μισό της περσινής χρονιάς και μέτρησε 5 συμμετοχές, με καλές εμφανίσεις. Φέτος έχει παραγκωνιστεί εντελώς και θεωρείται πιθανότατα η τελευταία λύση στη μεσαία γραμμή, παρότι ήταν αρκετά καλός στα φιλικά. Μετρά μόλις τριάντα λεπτά συμμετοχής, στο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής απέναντι στην Καλλονή και πέραν τούτου ουδέν.

ΤΣΟΥΚΑΝΗΣ: Ανήκει κι αυτός στο γκρουπ των ποδοσφαιριστών με μηδενικές ευκαιρίες κι έχει φτάσει στο σημείο ορισμένες φορές να προπονείται και μόνος. Φέτος δεν έχει παίξει καμία φορά σε επίσημο παιχνίδι, ενώ και στα φιλικά, χρησιμοποιείται… συμπληρωματικά, παίζοντας ως αριστερός μπακ και όχι ως μέσος, που είναι η φυσική του θέση. Τα πήγε πάντως καλά στην Ευκαρπία και πιθανότατα να «αναγκάσει» τον Μιλίνκοβιτς να τον «δει» στις προπονήσεις.

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Ήταν από τα «πουλέν» του Χατζηνικολάου στην προετοιμασία, αλλά σε επίσημο ματς, δεν έχει πάρει ούτε λεπτό συμμετοχής. Προκαλεί εντύπωση που δεν έχει δοκιμαστεί ούτε αυτός, ούτε ο Τσουκάνης στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής, για να παίζει ο απογοητευτικός Ίμπε. Πάλεψε για να καθιερωθεί πέρυσι, με τον Αλκαράθ να του δίνει το «χρίσμα» στην ενδεκάδα, σταδιακά όμως έμεινε εκτός, προκειμένου φέτος να φτάσει να μην μπαίνει ούτε σε αποστολές.

ΡΕΝΙΑ: Είναι από τους ελάχιστους ποδοσφαιριστές του ρόστερ που έχουν χαρακτηριστικά κλασικού εξτρέμ. Παίζει στα δεξιά της μεσαίας γραμμής, εκεί όπου «μπροστά» του βρίσκονται πια οι Ουντότζι και Σταυρόπουλος. Στο φιλικό με τον Μακεδονικό έδειξε ξανά πως έχει χαρακτηριστικά που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα επιθετικά, αλλά χρειάζεται δουλειά, για να βελτιώσει τις εμφανείς αδυναμίες του που έχουν να κάνουν με τη συγκέντρωση του στο παιχνίδι.

ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ: Παρότι πέρυσι, όταν τιμωρήθηκε ο Αγκάνθο, έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει ακόμη και πρώτη λύση για την επίθεση, φέτος θεωρείται εντελώς… συμπληρωματικός. Σε αυτό συνετέλεσε η απόκτηση του Μανιά, ο οποίος έχει πάρει πολύ περισσότερες ευκαιρίες στην κορυφή της επίθεσης ή ακόμη και στα άκρα. Κάπως έτσι, ο 23χρονος επιθετικός, έχει μείνει ουσιαστικά στο περιθώριο μετρώντας μεν 6 συμμετοχές, αλλά συνολικό χρόνο συμμετοχής, μόλις 271 λεπτά.

Πηγή: metrosport.gr

* Φυσικά, υπάρχει και ο Παντελής Αντωνιάδης στους “ξεχασμένους”, πρωταθλητής με την Κ17 του Άρη, ο οποίος δεν αναφέρεται στο παραπάνω θέμα.

To Top