Η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης έδωσε συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να ενημερώσει τον κόσμο της ομάδας για όλα τα πεπραγμένα της υπόθεσης υπαγωγής της στο άρθρο 99. Το PRESSARIS βρέθηκε στο Αλεξάνδρειο και σας μετέφερε σε ζωντανή μετάδοση την συνέντευξη Τύπου και όλα όσα ανέφεραν οι διοικούντες. Μείνετε συντονισμένοι!
Για το αν ο ίδιος ο κ. Αρβανίτης έκανε έλεγχο ως μέλος των διοικήσεων Δαμιανίδη είπε ότι “δεχόμουν επιθέσεις, προσπαθούσα να κάνω κάποιο έλεγχο, ρωτούσα στο λογιστήριο, δεν μου δινόταν τίποτα και όταν έφτασε η ομάδα στο απροχώρητο, επαναστάτησε ο κ. Γεωργούλης, με μένα και τον κ. Κουρόγλου. Μάζευα μία μία τις υπογραφές των μετόχων με τον Γιάννη Νικητάκη με το μηχανάκι να παραιτηθεί. Δεν παραιτήθηκε ούτε τότε. Έχω κάνει πολύ μεγάλο αγώνα. Όχι μόνο δεν ολιγώρησα, έκανα πολλά πράγματα μόνος μου. Και επίσης την περίοδο Δαμιανίδη-Κουϊμτζή δεν έγινε ποτέ συμβούλιο. Υπάρχουν και πρακτικά, να τα δείτε…”.
Ο κ. Αρβανίτης ρωτήθηκε για το αν το άρθρο 99 θα βοηθήσει να ανοίξει το κεφάλαιο Γιαννάκη είπε: “Έχουμε προπονητή τον Μίλαν Μίνιτς. Με τον κ. Γιαννάκη έχουμε βγάλει μια ανακοίνωση, σας παραπέμπω εκεί, έχουμε συνεννοηθεί μαζί του. Είναι κεφάλαιο για τον Άρη, όπως και ο Νίκος Γκάλης, τόσα χρόνια παρέμεναν κλειστά, όλοι ξέρουμε τον λόγο. Πιστεύω ότι έχει γίνει μια πολύ καλή συζήτηση με τον Παναγιώτη. Του αρέσει αυτό που γίνεται στον Άρη, είπε ότι ήθελε πολύ τη συνεργασία, αλλά δεν γινόταν. Θα δούμε στο μέλλον”.
Ρωτήθηκε ο κ. Αρβανίτης για την σχέση του άρθρου και της άρσης του απαγορευτικού της FIBA και απάντησε: “Αποτελεί στόχο η άρση του απαγορευτικού από τη FIBA. Εμείς είχαμε έξι απαγορεύσεις και είμαστε στον τελικό κυπέλλου. Έχουμε φτάσει στις τέσσερις, περιμένουμε την υπογραφή του Μπετς και θα πάμε στις τρεις. Δεν λύνεται αυτόματα το θέμα της FIBA. Χρειάζονται προσεκτικά βήματα για να επιτευχθεί η άρση. Χρειάζεται να ακολουθήσει η ΚΑΕ την ίδια τακτική που είχε και στο άρθρο 99, χαμηλούς τόνους, πολλή δουλειά, όταν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο θα το κάνουμε. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθεί κάτι εύκολο. Θέλει πολύ χρόνο ακόμα. Είναι γεγονός ότι οι εποχές που η ΚΑΕ Άρης σκορπούσε αλόγιστα χρήματα έχουν περάσει… Εμείς όσο είμαστε διοίκηση πληρώνουμε όλα τα τρέχοντα όσο αφορά το κράτος. Έχουμε ασφαλιστική ενημερότητα ήδη, δεν θέλουμε να χρεώσουμε την ΚΑΕ Άρης. Χρειάζονται πολλά χρήματα, θέλει υπομονή”.
Ο Δημήτρης Πρωτογερόπουλος θα αναλύσει το πλάνο βιωσιμότητας: “Υπάρχει συντηρητική δομή και σενάρια και στηριζόμενο σε βεβαιωμένα έσοδα. Τα έσοδα κυμαίνονται από 1-1,5 εκατ. ευρώ. Δεν συμπεριλαμβάνονται ούτε πωλήσεις παικτών, που θα έχουν κάποια υπεραξία. Με έναν εξορθολογισμό των εξόδων της χρήσης 2013 και λειτουργικά είχε θετικό αποτέλεσμα το πλάνο δείχνει ότι είναι βιώσιμη με την συντηρητική πολιτική που έχει χαράξει η διοίκηση. Από τον πίνακα ροών φαίνεται ότι θα μπορεί να αποπληρώνει τις τρέχουσες υποχρεώσεις και τις υποχρεώσεις του άρθρου 99”.
Γρόλλιος: “Το πλάνο βιωσιμότητας έπεισε το δικαστήριο”
Επόμενος ομιλητής είναι ο Χρήστος Γρόλλιος: “Αισθάνομαι την ανάγκη να δημοσιοποιήσω το συναίσθημα ιδιαίτερης χαράς. Το παρομοιάζω με το συναίσθημα των αθλητών όταν κερδίζουν έναν μεγάλο αγώνα. Δύσκολα το περιγράφεις. Είναι αυτό που εισπράττεις στο βλέμμα των Αρειανών και αυτή είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή. Εκτιμώ ότι αυτό που έπεισε το δικαστήριο και έγινε δεκτή η αίτηση, ήταν το πλάνο βιωσιμότητας που παρουσιάστηκε. Κυρίως του οικονομικού και λογιστικού τμήματος της ΚΑΕ. Η εικόνα που παρουσιάσαμε, όπως με σωστή οικονομική πολιτική, απέδειξε ότι μπορεί να έχει μια ανταγωνιστική ομάδα και παράλληλα να υπάρχουν και χρήματα για τις παλιές οφειλές. Εύχομαι να είμαστε συνεπείς σε αυτά που έχουμε δεσμευτεί και να μη χρειαστεί ποτέ ξανά να αναζητήσουμε μια παρόμοια λύση. Αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα. Πρέπει την αξιοπιστία που νιώθουμε, να την εκπέμπουμε.
Η συνδρομή του κόσμου δεν είναι μόνο η οικονομική συνδρομή, είναι όμως η συνεχής παρουσία, που θα δίνει τη δυναμική που εκπέμπει η ΚΑΕ και έτσι μπορούμε να προσελκύσουμε κι άλλους χορηγούς. Η εξυγίανση έχει χρονικό ορίζοντα 4-5 ετών, υπάρχει μια συμφωνία με το ελληνικό δημόσιο 7,5 ετών και για 5 χρόνια με το ΙΚΑ. Η προσπάθεια τώρα ξεκινάει. Θα πρέπει απερίσπαστοι και συγκεντρωμένοι να είμαστε όλοι ώστε να πληρωθεί και το τελευταίο ευρώ”.
Οικονόμου: Τρία σημεία ορόσημα
Τον λόγο πήρε ο νομικός της ΚΑΕ, Γιώργος Οικονόμου: “Τρία είναι τα σημεία ορόσημα. Η προσωρινή διαταγή που πήραμε τον Δεκέμβριο του 2012, με απόλυτη μυστικότητα. Το επόμενο σημείο κλειδί ήταν η επίτευξη συμφωνίας με κάποιους από τους μεγάλους πιστωτές (Πετράτος, Ηρακλής) και με τις κατάλληλες επαφές η συμφωνία με το δημόσιο. Αντιλήφθηκαν όλοι ότι το συμφέρον του δημοσίου είναι η υπαγωγή της ΚΑΕ στο άρθρο 99 και αντιλήφθηκε όλη η μπασκετική αγορά, όλοι οι προμηθευτές ότι έχουμε μια ειλικρινή διοίκηση αυτό που θα υποσχεθεί, θα το τηρήσει.
Θα ήθελα ιδιαίτερα να ευχαριστήσω όλους τους πρώην παίκτες του Άρη που συνέπραξαν σε αυτές τις συμφωνίες. Θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό της ΚΑΕ Άρης. Είναι αυτοί που μαζί με τον πρόεδρο εργάζονται και τρέχουν την εταιρεία σε πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες”.
Αρβανίτης: “Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα”
Ο λόγος στον κ. Αρβανίτη: “Είχαμε πει ότι εμπιστευόμαστε την κρίση της δικαιοσύνης. Παρουσιάσαμε με ρεαλισμό την κατάσταση, πείσαμε το δικαστήριο και πήραμε αυτό που περιμέναμε, για έναν καλύτερο αύριο, έναν Άρη πρωταγωνιστή. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους συνέβαλαν προς αυτή την κατεύθυνση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω κάποιους από τους πιστωτές μας, γιατί έδειξαν πόσο αγαπούν την ομάδα όπως ο Χρήστος Ταπούτος, που είναι λεβέντης Αρειανός, όπως ο κ. Καλλέργης με τους Βεργίνη-Τσαϊρέλη, όπως ο Μιχάλης Ζορπίδης, όπως ο κ. Τζελάλης, αλλά και ο κ. Πετράτος μετά από μια σκληρή διαπραγμάτευση κατάλαβε ότι το συμφέρον των πελατών του ήταν να βοηθήσει και αυτός την ομάδα να σταθεί στα πόδια της. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι για να είμαστε ειλικρινείς. Για τον Άρη τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, τώρα θα χρειαστεί η ΚΑΕ όλες τις δυνάμεις του Άρη, τώρα πρέπει να κρατήσουμε τον λόγο μας απέναντι στους πιστωτές και το κράτος. Δεν σημαίνει αυτόματα λύση όλων των προβλημάτων.
Είναι πολλά τα χρήματα που απαιτούνται, ξέχωρα από τις τρέχουσες υποχρεώσεις της ΚΑΕ για να είμαστε συνεπείς. Για τον λόγο αυτό θα συναντηθούμε με τους μετόχους της ΚΑΕ Άρης. Ήρθε η στιγμή όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στον Άρη. Η οικονομική κια ηθική στήριξη είναι επιβεβλημένη. Περιμένουμε έμπρακτα από τους μετόχους να βοηθήσουν την διοίκηση και να την στηρίξουν. Οι άνθρωποι του Aris Golden Club θα βγουν πιο δυναμικά μπροστά. Συνεργαζόμαστε στενά με το εμπορικό μας τμήμα για να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία εισροή χρημάτων, όπως επίκειται να ανακοινωθεί μια συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς (για έκδοση πιστωτικής κάρτας). Σπουδαία και μεγάλη συμφωνία, θα αποφέρει στην ΚΑΕ περίπου 200.000 ευρώ τον χρόνο, λειτουργεί γεωμετρικά σε βάθος χρόνου πενταετίας. Η διοίκηση φροντίζει και για το μέλλον, σε αντίθεση με αυτό που παραλάβαμε εμείς.
Όλα αυτά δεν θα γίνουν πραγματικότητα αν ο Αρειανός λαός δεν έρθει κοντά μας και δεν στηρίξει. Κάνουν το έργο μας ευκολότερο αν έρθουν και αγοράσουν έστω και ένα διαρκείας”.
Πρόσθεσε πως “τον Μάιο του 2012 είχαμε παραλάβει 5,5 εκατ. χρέη. Στη κατάθεση της αίτησης τα χρέη είχαν κατέβει στα 4,7 εκατ. ευρώ. Είχαν αποπληρωθεί κάποια, π.χ. η περίπτωση του Νίκου Χατζηβρέττα ή τα δάνεια προς τις Τράπεζες. Τον Ιούνιο όταν άνοιξε η διαδικασία τα 3,5 εκατ. ευρώ από τα 4,7 εκατ. ευρώ είχαν μπει στη συμφωνία για το άρθρο 99. Περίπου 800.000 ευρώ είχαν μείνει εκτός, όπως και 300.000 ευρώ του ΙΚΑ ήταν εκτός. Φτάσαμε σε μια αναβολή, συγκυριακά έγινε γιατί το είχε ζητήσει ο κ. Πετράτος. Γιατί δεν θέλαμε να έχουμε κύρια παρέμβαση σε βάρος μας, γι’ αυτό εκδικάστηκε η υπόθεσή μας στις 13 Δεκεμβρίου, όπου πολύ οργανωμένα δώσαμε τη μάχη της ακροαματικής διαδικασίας. Όλος ο φάκελος ήταν άψογος”.
Στην αίθουσα συνεντεύξεων βρίσκονται ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης, η νομική ομάδα των Γιώργου Οικονόμου, Γιώργου Ψάλλα και Χρήστου Γρόλλιου και ο λογιστής της ΚΑΕ, Στάθης Ρούσος και ο ορκωτός λογιστής, Δημήτρης Πρωτογερόπουλος.