Ο Γιώργος Κάρλας, ειδικός γραμματέας του Α.Σ. Άρης και υπεύθυνος εγκαταστάσεων στο Κλεάνθης Βικελίδης μίλησε με αφορμή το σχέδιο που έχει τεθεί σε εφαρμογή περί δημιουργίας ενός παγοδρομίου πίσω από τη θύρα 3 του ποδοσφαιρικού γηπέδου (σας αποκάλυψε σχετικά το PRESSARIS), το οποίο θα ανήκει αποκλειστικά στον Ερασιτέχνη Άρη.
Κάνε την εγγραφή σου στη Novibet με 100% Bonus
Αναλυτικά τα όσα είπε στα “ΑΝ 98,7”:
Για την αρχική σκέψη η οποία στη συνέχεια εξελίχθηκε σε συγκεκριμένες ενέργειες, ανέφερε: «Το καλοκαίρι, μετά την παραίτηση Παπαδόπουλου από την προεδρία του Α.Σ., είχα μια συζήτηση με τον Χαράλαμπο Σιδηρόπουλο, ο οποίος είναι ο έφορος του τμήματος χόκεϊ επί πάγου. Σ’ αυτή μου είχε κάνει μια γενική αναφορά περί παγοδρομίου, καθώς το τμήμα αντιμετώπιζε πρόβλημα, σχετικά με το μέρος πραγματοποίησης των προπονήσεων.
Είναι χαρακτηριστικό πως στο Ωραιόκαστρο υπάρχει το μοναδικό παγοδρόμιο στο νομό, ωστόσο οι παίκτες μας δεν προπονούνται εκεί, αλλά κυρίως με ρόλερ, ενώ όταν χρειάζονται γήπεδο αναγκάζονται να φύγουν στη Βουλγαρία. Μας μπήκε τότε η ιδέα πώς μπορεί να υλοποιηθεί η δημιουργία ενός νέου παγοδρομίου. Πίσω από τη θύρα 3 του «Κλεάνθης Βικελίδης» υπάρχει ένα οικόπεδο που ανήκει στον Ερασιτέχνη. Ακριβώς εκεί σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσαμε να στήσουμε ένα παγοδρόμιο».
Έπειτα αναφέρθηκε στις εικόνες που είχαν σχηματίσει από άλλες προσπάθειες με παγοδρόμια τα οποία είχαν στηθεί στην πόλη, ενώ τόνισε ότι το εγχείρημα είναι κάτι που μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα, καθώς δε χρειάζεται πολεοδομική άδεια: «Είχαμε την εικόνα του παγοδρομίου στην Αριστοτέλους αλλά και αυτού στην έκθεση, που ήταν μια ιδιωτική πρωτοβουλία η οποία απέφερε πάρα πολλά χρήματα. Το προτείναμε στον πρόεδρο του Α.Σ., Θωμά Γιώτα, του άρεσε η ιδέα και εξετάσαμε πώς μπορούμε να την υλοποιήσουμε. Δε χρειάζεται πολεοδομική άδεια, συνεπώς μπορεί να γίνει πιο γρήγορα.
Για αρχή, το παγοδρόμιο θα είναι για 4-5 μήνες, ωστόσο άμεσα θα δούμε πώς μπορεί να γίνει σταθερό. Εννοείται, φυσικά, ότι θα ανήκει αποκλειστικά στον Ερασιτέχνη Άρη. Στις προσδοκίες μας είναι να εξασφαλίσουμε ένα χώρο προπόνησης στην ομάδα χόκεϊ επί πάγου, ενώ επιπλέον ένα πολύ μεγάλο έσοδο από το όλο εγχείρημα θα προκύψει από την έλευση του κοινού. Θα μπορούν να έρχονται οι γονείς με τα παιδιά τους για πατινάζ, θα δημιουργηθούν ακαδημίες… Υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν».