Πολλά ειπώθηκαν στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ για την “επόμενη μέρα” του πρωταθλήματος. Από τις προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι ήταν και αυτή του Άρη για ένα πρωτάθλημα με τέσσερις ξένους.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του gazzetta.gr υπήρξαν μεταξύ άλλων και οι παρακάτω τοποθετήσεις:
Ο τεχνικός διευθυντής του Περιστερίου Winmasters, Γιώργος Πανταζόπουλος, εξέφρασε και την αισιόδοξη άποψη πως «ομόφωνα όλες οι ομάδες, θέλουν να μπουν αυτά τα κριτήρια, τα οποία θα είναι πολύ αυστηρά. Αυτό σημαίνει ότι σε δύο χρόνια θα υπάρχει ένα υγιές πρωτάθλημα, με βιώσιμες ομάδες. Δεν μπορούν να αλλάξουν όλα σε μία ημέρα, αλλά θα δοθεί στις ομάδες η δυνατότητα να έχουν ένα ρεαλιστικό πλάνο. Δεν θα μπορεί π.χ. η ομάδα του 2021 να παίζει το 2022 χωρίς να έχει εξοφλήσει τους παίκτες της. Δεν μπορείς να ξεκινάς με χρέος. Ομάδες που έχουν χρέη από χρόνια, θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα πλάνο, που σε βάθος 4ετίας-5ετίας, να είναι υπεύθυνες και να έχουν ένα “μνημόνιο” από τον ΕΣΑΚΕ, ώστε να το τηρούν. Να μην δημιουργούν νέα χρέη και να εξοφλούν τα προηγούμενα. Όλα αυτά, για να συζητηθούν και να αποφασιστούν μεταξύ 15 ανθρώπων, θέλει και πολύ χρόνο και πολλή δουλειά από δικηγόρους, για να περάσει ένα πλάνο που να είναι πραγματικά εφαρμόσιμο. Επιτέλους, μπαίνει ένα φρένο και ξεκινάμε μια νέα σελίδα, που μπορεί να δημιουργήσει βιώσιμες ομάδες».
Ο πρόεδρος του Προμηθέα, Χρήστος Μήλας, υποστήριξε ότι «Τέθηκαν συγκεκριμένα πράγματα ως βάση, όπως π.χ. να έχεις 800.000 μπάτζετ, αλλά με κανόνες και ποινές και πως θα ελέγχεται αυτό, σε ποιες ημερομηνίες, που θα υπάγεται; Η ομάδα εργασίας θα δει πως θα γίνεται ακριβώς η διαδικασία και να τα ψηφίσουμε συνολικά. Ή π.χ. τα 140.000 της εγγυητικής σε ποιον λογαριασμό θα κατατίθενται και σε ποιες ημερομηνίες; Την άλλη εβδομάδα ουσιαστικά θα εξειδικεύσουμε την διαδικασία και θα ψηφίσουμε. Ή με τους παίκτες και τις πληρωμές, ποιος θα ελέγχει αν είναι σωστές; Θα πηγαίνει στην επιτροπή; Τις λεπτομέρειες αυτές θα εξετάσουμε. Η επιτροπή θα κάνει συνάντηση την Δευτέρα και μετά θα ψηφίσουμε. Ωραία τα λέμε, αλλά θα γίνονται; Και πώς; Όλοι, όμως, έχουμε συμφωνήσει ότι αυτή θα είναι η βάση, 800.000 συν 140.000».
Ο πρόεδρος του Άρη, Χάρης Παπαγεωργίου, πρόσθεσε ακόμα κάτι. «Σε κάποια συμφωνήσαμε προφορικά, σε κάποια όχι. Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει κι ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον. Πρέπει να δούμε και αν θα διεξαχθεί ένα κομμάτι του πρωταθλήματος κεκλεισμένων των θυρών, που είναι αρκετά πιθανό αυτό, και πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ομάδες με αρκετή προσέλευση θεατών, όπως ο Άρης, θα έχουν απώλεια εσόδων από τα διαρκείας και τα εισιτήρια. Έχουμε να συζητήσουμε την κεντρική διαχείριση, την εξεύρεση χορηγών, που μέχρι φέτος ήταν η ΕΚΟ. Θέματα ξένων παικτών, κάποιοι θεωρούν ότι οι 6 είναι υπερβολικός αριθμός και να το κάνουμε 4, να βάλουμε 2 Έλληνες παραπάνω. Να δούμε και τα γήπεδα, καθώς κάποια θέλουν να αναβαθμιστούν και να γίνουν πιο ελκυστικά για τον κόσμο. Καταθέσαμε σε ένα πρώτο γύρο τις απόψεις μας και την επόμενη εβδομάδα θα γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, για να συμφωνήσουμε σε ένα πλαίσιο».
Ο πρόεδρος της Λάρισας, Θεόδωρος Ριζούλης, σχολίασε σχετικά πως «δεν υπήρχε ομοφωνία, άλλοι έλεγαν για 600.000, άλλοι για 800.000. Το τελευταίο το πρότεινε το Περιστέρι, αλλά υπήρχαν αντιρρήσεις από Πανιώνιο, Ιωνικό και Ηρακλή. Θα γίνει ψηφοφορία την επόμενη Τρίτη», ενώ ο πρόεδρος του Κολοσσού, Μιχάλης Μελής, είπε δυσαρεστημένα πως «προσωπικά, πήρα θέση για να τελειώσει αυτό το θέμα χθες, αλλά δεν εισακούστηκα. Πρέπει να τα δουν τα νομικά επιτελεία. Έπρεπε να ψηφιστεί χθες, για να προχωρήσει».