Για να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα θα πρέπει πρώτα να παραδεχτείς την ύπαρξή του. Στον Άρη, έστω και με μικρή καθυστέρηση, συνειδητοποίησαν ότι θα πρέπει να μπει μία άνω τελεία στο… σύνδρομο τού να δέχεται η ομάδα πρώτη γκολ και ως εκ τούτου στην πλειοψηφία των αγώνων να αναγκάζεται να κυνηγάει το σκορ.
Κάνε την εγγραφή σου στη Novibet με 100% Bonus
Το δείγμα αγώνων στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι επαρκές κι έτσι το γεγονός ότι τα πέντε από τα δέκα γκολ που έχει δεχτεί είναι στο πρώτο ημίχρονο, παύει να ανήκει στην κατηγορία της σύμπτωσης.
Μία από τις επισημάνεις του Μιλίνκοβιτς, είτε πρόκειται για δημόσιες τοποθετήσεις του, είτε στους ποδοσφαιριστές του, μέσα από τις προπονήσεις, αφορά την κάκιστη κάκιστη αμυντική λειτουργία της ομάδας του, που δίνει το δικαίωμα στον αντίπαλο να προηγηθεί με ό,τι αντίκρισμα έχει αυτό σε ψυχολογικό επίπεδο. Οι κιτρινόμαυροι μπαίνουν σε καθεστώς πίεσης που πηγάζει από το μειονέκτημα του σκορ. Οι παίκτες σαν να μπαίνουν υπνωτισμένοι και η αφύπνισή τους να έρχεται αφού πρώτα έχει “χτυπήσει” ο αντίπαλος. Κάτι που στη συνέχεια φορτώνει τα πόδια με άγχος, αλλά τους στερεί και την δυνατότητα να έχουν το πλέον καθαρό μυαλό. Δεν είναι τυχαίο ότι καμία φορά ο Άρης δεν σκόραρε πρώτος αλλά σε όλα μπήκε στη διαδικασία του… κυνηγού. Χαρακτηριστικό είναι η αντίδραση που είχε. Στα επτά ματς πρωταθλήματος η ομάδα αντέδρασε μόλις δύο φορές, παίρνοντας συνολικά τέσσερις βαθμούς.
Αποκορύφωμα, η άμεση αντίδραση στο 1-0 του Πανιωνίου, εκεί όπου και πάλι οι παίκτες του Μιλίνκοβιτς βρέθηκαν να χάνουν. Η γρήγορη ισοφάριση με το γκολ του Αγκάνθο αναπτέρωσε το ηθικό της ομάδας και έφτασε στην ολική ανατροπή με το φοβερό γκολ του Ουντότζι στο 88ο λεπτό. Η πρώτη φορά που κατάφερε να αντιδράσει ήταν κόντρα στον Λεβαδειακό, στο 0-1 του Καπό στο 53ο λεπτό, αφού πέντε λεπτά μετά, ήρθε η ισοφάριση. κι εύκολα ή δύσκολα βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα.
Πάντως πέρα από τον βαθμό αντίδρασης στο βατήρα εκκίνησης των παιχνιδιών, οι κιτρινόμαυροι θα πρέπει να βελτιώσουν και τις επιδόσεις τους στα τελευταία κομμάτια των αναμετρήσεων. Εκεί που μπορεί να έχουν δεχτεί μόλις ένα γκολ (μετά το 75ο λεπτό), αλλά σε πολλά ματς έδωσαν χώρο στον αντίπαλο να επιτεθεί, απόρροια της… ανισορροπίας που παρατηρείται ανάμεσα στις γραμμές, καθώς σε εκείνο το χρονικό διάστημα ο Άρης προσπαθεί να γυρίσει τα παιχνίδια, αφήνοντας επιπλέον κενούς χώρους στους αντιπάλους. Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι οι «κιτρινόμαυροι» έχουν δεχτεί γκολ (έστω κι ένα) και στα έξι 15λεπτα ενός αγώνα (βλ. σχετικός πίνακας).
Ο προπονητής της ομάδας έχει εντοπίσει το πρόβλημα, έχει εστιάσει πάνω του και προσπαθεί μέσα από τις προπονήσεις και την τακτική να βρει το κατάλληλο «αντίδοτο» ούτως ώστε να μπει οριστικά μία άνω τελεία στο… σύνδρομο που «πληγώνει» μέχρι στιγμής τον Άρη.
Πηγή: metrosport