Η ΠΑΕ ΑΕΚ και η ΠΑΕ ΑΕΛ δημιουργούν δεδικασμένο για παρόμοιες υποθέσεις με αυτή του Ντιόγκο Σιστόν και είναι προφανές ότι δεν γίνεται να μην ισχύσει και για τον Άρη ό,τι αποφασίστηκε μερικά χρόνια πριν.
Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!
Η ΠΑΕ ΑΕΚ είχε αναφέρει σε επιστολή της στην FIFA πως απορρίφθηκαν προσφυγές παικτών και μάνατζερ για χρέη και πως για αυτά τα χρέη ευθύνονται φυσικά πρόσωπα της παλιάς ιδιοκτησίας και όχι η (τότε) παρούσα διοίκηση και το ΑΦΜ της ομάδας.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ ανέφερε το 2016 πως “με απόφασή της, η Πειθαρχική Eπιτροπή της FIFA απέρριψε προσφυγές ενός μάνατζερ ποδοσφαιριστών και δύο ποδοσφαιριστών, οι οποίοι διεκδικούσαν χρήματα από την ΠΑΕ ΑΕΚ”.
Τα ρεπορτάζ ανέφερε πως “οποιοσδήποτε θελήσει, μπορεί να διεκδικήσει τα χρήματά του μόνο από φυσικά πρόσωπα που είχαν την ευθύνη τα προηγούμενα χρόνια. Πλέον, μετά την συγκεκριμένη απόφαση, γίνεται ξεκάθαρο ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ είναι απολύτως “καθαρή” και δεν σχετίζεται πουθενά με την χρεωμένη εταιρία του παρελθόντος. Στην ουσία πρόκειται για απόφαση με την οποία ολοκληρώνεται η εξυγίανση της ΑΕΚ σε διεθνές επίπεδο και από το οποίο θα μπορούσαν κάλλιστα να απαιτηθούν μεγάλα χρηματικά ποσά”.
Την ίδια χρονιά υπήρξε και η δικαίωση της Λάρισας από το CAS για την υπόθεση του Σαλίμ Τοάμα, του οποίου η παλιά διοίκηση και ΑΦΜ της ομάδας του όφειλε 156.570 ευρώ. Μια απόφαση που ήρθε από το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο με το σκεπτικό ότι η παλιά ΠΑΕ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την νέα.
Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανέφερε τότε: “Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει ότι το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) στη Λωζάνη της Ελβετίας δικαίωσε την ΠΑΕ μας στην υπόθεση της καταγγελίας του ποδοσφαιριστή Τοάμα, ο οποίος ενώ αγωνίστηκε στην ΠΑΕ ΑΕΛ 1964, ιδιοκτησίας Κώστα Πηλαδάκη, είχε καταφέρει με απόφαση της FIFA να καταδικάσει τη νέα ΠΑΕ ΑΕΛ επί ιδιοκτησίας Πλεξίδα, να του καταβάλει το ποσό των 156.570€, εκμεταλλευόμενος του ότι η Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ δεν αδειοδοτήσε την ΠΑΕ ΑΕΛ ιδιοκτησίας Πλεξίδα, με την αιτιολογία ότι αποτελεί συνέχεια της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ιδιοκτησίας Κώστα Πηλαδάκη, γιατί αυτή δεν είχε διαγραφεί από το ΓΕΜΗ.
Το CAS δέχτηκε τους νομικούς ισχυρισμούς του νομικού επιτελείου της ΠΑΕ ΑΕΛ και ακύρωσε την απόφαση της FIFA, με το νομικό σκεπτικό ότι η νέα ΠΑΕ ΑΕΛ ιδιοκτησίας σήμερα της εταιρίας Ανίκητο Άλογο δεν έχει καμία σχέση με την ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ιδιοκτησίας Κώστα Πηλαδάκη, είναι διαφορετική νομική προσωπικότητα και σε καμία περίπτωση δεν είναι υπόχρεη να πληρώσει χρέη της παλιάς ΠΑΕ ΑΕΛ 1964.
Αυτή η απόφαση μαζί με την απάντηση του Υπουργείου Ανάπτυξης που δημοσιεύσαμε χτες δημιουργεί ένα δεδικασμένο τόσο για την Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, όσο και για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αφού το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο του κόσμου, το CAS, δέχθηκε ότι καμία σχέση δεν έχει η νέα ΠΑΕ ΑΕΛ με την παλιά ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ιδιοκτησίας Κώστα Πηλαδάκη και αποτελεί διαφορετική νομική προσωπικότητα.
Η ΠΑΕ ΑΕΛ θέλει να ευχαριστήσει τον ειδικό επί διεθνών αθλητικών θεμάτων δικηγόρο κ. Σοφοκλή Πιλάβιο, πρώην Πρόεδρο της ΕΠΟ, για τις εξαίρετες νομικές υπηρεσίες που προσέφερε επί του συγκεκριμένου θέματος”.