«Αν έχω στήσει αγώνα, να δω νεκρά τα παιδιά μου!»

Απίστευτα λόγια ακούστηκαν κατά την εκδίκαση από τον αθλητικό δικαστή των φακέλων της UEFA για τρία ύποπτα παιχνίδια του πρωταθλήματος της Football League. Σε δύο από αυτά εμπλέκεται η Αναγέννηση Γιαννιτσών, με τον πρόεδρό της Λάκη Καραογλανίδη, να δίνει μυθικές απαντήσεις.

Ο αθλητικός δικαστής, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Αναγέννησης, είπε «H UEFA υποστηρίζει ότι στήνετε αγώνες για να πληρώνετε τους παίκτες σας» με τον Λάκη Καραογλανίδη να απαντά: «Να στήσω αγώνα για να πληρώσω 300 ευρώ στους παίκτες; Είμαστε η πιο καθαρή ομάδα, τον Ιανουάριο για να κάνουμε εκκαθάριση, αλλάξαμε όλο το ρόστερ και παίξαμε με πιτσιρίκια».

Στην ερώτηση γιατί το συγκεκριμένο παιχνίδι είχε αποσυρθεί από 17 εταιρείες στοιχημάτων, ο κ. Καραογλανίδης, οργισμένος, απάντησε: «Δεν έχω δώσει ποτέ δικαίωμα σε κανέναν, να δω νεκρά τα παιδιά μου!».

Έστω,λοιπόν, και με καθυστέρηση δύο σχεδόν μηνών, ανοίχτηκαν οι φάκελοι των αγώνων Ηρακλής Ψαχνών – Αναγέννηση Επανομής (4-3), Αναγέννηση Γιαννιτσών-Καλλονή (0-3) και Αναγέννηση Γιαννιτσών -Πιερικός 3-1, που έχει κρίνει ύποπτα η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

«Άλλος παίκτης το πέναλτι…»

Η πρώτη υπόθεση που εκδικάστηκε ήταν αυτή του αγώνα του Ηρακλή Ψαχνών με την Αναγέννηση Επανομής, όπου η ομάδα της Εύβοιας είχε επικρατήσει 4-3 και σύμφωνα με όσα αναγράφονται στο φάκελο της UEFA, υπήρξε εσκεμμένη αλλαγή από τα Ψαχνά με τον ποδοσφαιριστή Ρούτση να μπαίνει στο γήπεδο, με σκοπό να κάνει πέναλτι.

Ο νομικός εκπρόσωπος του Ηρακλή Ψαχνών, Χάρης Γρηγορίου υποστήριξε πως το πέναλτι αυτό, όχι μόνο έγινε εκτός περιοχής αλλά έγινε κι από άλλο ποδοσφαιριστή, συγκεκριμένα τον Βαγγέλη Ντελέκο, κάτι που καταρρίπτει όσα υποστηρίζει στην αναφορά της η UEFA, προσθέτοντας πως όσα αναφέρονται είναι ψευδή και μηνύσιμα.

Τη σκυτάλη πήρε η εκδίκαση του αγώνα της Αναγέννησης Γιαννιτσών με την ΑΕΛ Καλλονής, στον οποίο νίκησαν 3-0 οι φιλοξενούμενοι. Η ομάδα της Λέσβου είχε κληθεί ως απλός μάρτυρας και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο Δημήτρη Καρπετόπουλο. Από την έδρα του δικαστηρίου υπήρξε ερώτηση για το γιατί η Αναγέννηση Γιαννιτσών είναι διαρκώς στο στόχαστρο της UEFAκαι επικεντρώθηκε στο γεγονός ότι 17 εταιρείας στοιχηματισμού απέσυραν τον αγώνα αυτό από τα κουπόνια τους.

Ο δικηγόρος της Καλλονής, Δημήτρης Καρπετόπουλος, αναφερόμενος στον αγώνα με τα Γιαννιτσά, υποστήριξε ότι «Οι στοιχηματικές εταιρείες έκαναν λάθος προσφέροντας σε απόδοση 1,60 τη νίκη της Καλλονής και συνεπώς θεωρείται λογική η πτώση της στο 1.17, όταν συγκέντρωσε μεγάλο ποντάρισμα στο “διπλό” των Λέσβιων».

«Θα πόνταρα πάντα υπέρ της ομάδας μου»

Τελευταία εκδικάσθηκε η υπόθεση του αγώνα της Αναγέννησης Γιαννιτσών με τον Πιερικό, με τον πρόεδρο της ομάδας της Κατερίνης, Κώστα Παπαδόπουλο, να επαναλαμβάνει τη δήλωση που είχε κάνει όταν ενημερώθηκε για τον φάκελο της UEFA.

Την ίδια ώρα, ο κ. Καραογλανίδης, σε έξαλλη κατάσταση, έλεγε: «Αν ποτέ μου έπαιζα στοίχημα, θα πόνταρα μόνο υπέρ της ομάδας μου. Στο παιχνίδι με τον Πιερικό ο ποδοσφαιριστής Λαζαρίδης υπέστη διπλό κάταγμα». Ο αθλητικός δικαστής, στο τελευταίο επισήμανε πως δεν χρειάζεται όλη η ομάδα για να στηθεί ένας αγώνας, με τον πρόεδρο των Γιαννιτσών να διαμαρτύρεται για το άδικο της κλήσης.

Οι αποφάσεις του αθλητικού δικαστή αναμένονται να γίνουν γνωστές μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

To Top