Στεφανίδης: “Ο Ηλιάδης, ο έλεγχος, η λαϊκή εντολή και ο… επενδυτής”

Ο χρόνος πιέζει ιδιαίτερα τους διοικούντες της ΠΑΕ αλλά και της ΚΜΑ που σε συνεργασία επιδιώκουν να λύσουν ένα ένα τα ανοιχτά ζητήματα για τον Άρη. Δεν είναι, όμως, μόνο ο χρόνος που δεν αποτελεί σύμμαχο των προσπαθειών τους, είναι και η επιφυλακτικότητα του κόσμου του Άρη ως προς της κινήσεις που έχουνε γίνει μέχρι στιγμής.

Ο Παναγιώτης Στεφανίδης μιλώντας στο Αθλητικό Metropolis ξεκαθάρισε πως η πίεση που δημιουργείται δεν βοηθάει σε καμία περίπτωση την διοίκηση Ηλιάδη, ενώ έθεσε και τις προτεραιότητες που υπάρχουν βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει γίνει. Η πρώτη αφορά το άρθρο 99 και μετά τη δημιουργία μας αξιόμαχης ομάδας. Ο πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών του Άρη αναφέρθηκε και στο θέμα του επενδυτή, αλλά και της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου…

«Τα προβλήματα ήταν γνωστά από την αρχή, μπορεί βέβαια στην πορεία να βγαίνουν κι άλλα. Αυτή τη στιγμή προχωράμε σε μία πλήρη καταγραφή των προβλημάτων. Βασικός στόχος είναι το άρθρο 99 και η στελέχωση του αγωνιστικού που θα γίνει σε οικονομικά πλαίσια τα οποία δεν θα ζημιώσουν την ομάδα. Το πρώτο αφορά την βιωσιμότητα του συλλόγου και το δεύτερο για να έρθουνε έσοδα μέσα στη χρονιά μέσα από τη δημιουργίας μιας αξιόμαχης ομάδας. Ο κ. Ηλιάδης μας έθεσε ένα πλάνο αντιμετώπισης των προβλημάτων, τον τρόπο επίλυσης και εμείς απλά παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Υπάρχει συνεργασία, αλλά πρέπει να λυθούν και εσωτερικά θέματα, όπως είναι η αξιοπιστία και η αμφισβήτηση της διοίκησης. Όλοι είναι επιφυλακτικοί. Αλλά αυτό δεν βοηθάει. Είναι νωρίς ακόμη για να καταδικάζουμε ή να επιβραβεύουμε το οτιδήποτε», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Υπάρχει έντονη ανησυχία στον κόσμο για το τι θα γίνει. Κάποια πράγματα, πάντως, φαίνεται να προχωράνε, απλά περιμένουμε την τυπική επιβεβαίωση των συμφωνιών. Μην ξεχνάμε ότι ο κ. Ηλιάδης είναι εκλεγμένος από τον κόσμο του Άρη κι από τη στιγμή που δεν υπάρχει άλλος, καλό είναι να τον στηρίξουμε όλοι».

Για το θέμα του επενδυτή, ο Παναγιώτης Στεφανίδης ξεκαθάρισε: «έχουνε ακουστεί πολλά. Δεν μπορούμε όμως να στηριζόμαστε σε δημοσιογραφικές πληροφορίες, θέλουμε κάτι χειροπιαστό. Η εταιρία που ακούστηκε (σ.σ.: doyen) το διέψευσε η ίδια. Εμείς δεν απορρίπτουμε, ούτε κατηγορούμε την εταιρία, είδαμε ότι είναι σοβαρή αλλά δεν μπορούμε να πούμε κάτι χωρίς να δούμε στοιχεία», ενώ για το αν υπήρξε επικοινωνία με την εταιρία, απάντησε: «Μετά την δημοσιοποίηση κάναμε μία επαφή με e-mail και ζητήσαμε να έρθουμε σε επικοινωνία, μόνο αυτό. Εμείς ζητάμε συγκεκριμένα πράγματα, όχι μόνο ονόματα».

Για τα 1,4 εκατομμύρια ευρώ των χορηγιών που υποσχέθηκε προεκλογικά ο Δημήτρης Ηλιάδης, υποστήριξε πως: «υπάρχει συμφωνία με μία από τις πέντε εταιρίες που ανακοίνωσε και σύντομα θα συμφωνήσει και η δεύτερη. Το ποσό αυτό δεν θα μπει άμεσα στην ΠΑΕ, αλλά στην πορεία του έτους. Ο κ. Ηλιάδης δεσμεύτηκε επίσης πως θα καλύψει κάποια κενά και με δικά του χρήματα. Μέχρι τώρα γίνονται καταβολές. Όσο τηρεί αυτά που υποσχέθηκε δεν υπάρχει πρόβλημα», ενώ για το πόρισμα του οικονομικού ελέγχου σημείωσε: «δεν ξέρω πότε θα είναι στη διάθεσή μας. Είναι μία σύμβαση που υπογράφηκε με την εταιρία, δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο. Υπήρχε και η καθυστέρηση από τον Άρη στην παράδοση κάποιων εγγράφων. Πρέπει να κατανοήσει ο κόσμος κάποια πράγματα. Μπορεί να προκύψουν ποινικές διώξεις από το πόρισμα. Δεν μπορούμε λοιπόν να κάνουμε δουλειά του ποδαριού, να γίνει κάποιο λάθος και να εκδιωχτούν λάθος άνθρωποι».

Πηγή: metrosport.gr

To Top