Παίζει τα… ρέστα της η Εθνική

Σε μια χώρα που το άθλημα για το οποίο φημίζεται είναι το μπάσκετ… και το ποδόσφαιρο περνάει σε δεύτερη μοίρα η Εθνική Ελλάδος θέλει να πάρει ένα σημαντικό «διπλό» ώστε να συνεχίσει να “κυνηγάει” τη Βοσνία για την πρώτη θέση του ομίλου (21:45) .

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σίγουρα δεν θα έχει ένα εύκολο βράδυ, στο κατά τα άλλα καθόλου ποδοσφαιρικό LFF Stadium, -ένα γήπεδο που θυμίζει προπονητήριο και όχι έδρα ομάδας-  καθώς η Λιθουανία μπορεί να μην είναι μια ομάδα στα κυβικά της Εθνικής μας, αλλά είναι σίγουρα ένα σκληρό και δυνατό συγκρότημα.

Στα αρνητικά δε… για τους διεθνείς μας είναι το γεγονός πως το γήπεδο έχει συνθετικό χλοοτάπητα, κάτι που κάνει τη μπάλα να κυλάει σαν σφαίρα, ανεβάζει τον ρυθμό του αγώνα, και κάνει με δύο λόγια το ματς πιο επίπονο για την …άμαθη ομάδα μας.

Ωστόσο, αν είναι κάποιος που δεν τον ενδιαφέρει και τόσο ο αγωνιστικός χώρος, είναι ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος στην συνέντευξή Τύπου ξεκαθάρισε πως οι παίκτες του θα δώσουν ότι καλύτερο έχουν και όποιος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει να μην αγωνιστεί.

Στημένα και 4-3-3

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι ο Πορτογάλος τεχνικός θα προσανατολιστεί με το γνωστό σύστημα 4-3-3 με έμφαση στις στημένες φάσεις. Μάλιστα όπως ο ίδιος δήλωσε αυτό το σύστημα είναι που έχουν συνηθίσει οι παίκτες.

Ουσιαστικά, η μόνη θέση που «παίζεται» ακόμη είναι αυτή στο δεξί άκρο της επίθεσης με τους υπόλοιπους να είναι: Καρνέζης κάτω από τα δοκάρια, με τους Τοροσίδη, Μανωλά, Παπασταθόπουλο και Χολέμπας στην άμυνα. Η τριάδα των χαφ θα αποτελείται από τους Καραγκούνη, Μανιάτη και Κατσουράνη, με τον τελευταίο να αγωνίζεται λίγο πιο προωθημένος. Στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Γκέκας και αριστερά του ο Σαμαράς.

Σε ό,τι αφορά τη δεξιά πλευρά, τρεις είναι οι υποψήφιοι και μάλλον ο Σάντος θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή εάν θα χρησιμοποιήσει τον Σαλπιγγίδη, τον Κονέ ή τον Χριστοδουλόπουλο.

Οι Λιθουανοί θα αγωνιστούν λογικά με σύστημα 4-4-2, με τον Ζούμπας τερματοφύλακα, τους Στανκεβίτσιους, Μικούκις, Κιγιάνσκας και Μικολιούνας στην άμυνα, Πάνκα και Καλόνας στα χαφ ενώ στα άκρα του κέντρου οι δύο Τσεσνάουσκις και στην επίθεση οι Ματουλεβίτσιους και Ραζούλις.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο συμπατριώτης του Φερνάντο Σάντος, ο Ολεγκάριο Μπεγκουερένσα.

Πέραν της νίκης, η Εθνική πολύ θα ήθελε κι ένα στραβοπάτημα της Βοσνίας στη Ρίγα απέναντι στη Λετονία, προκειμένου να παραμείνει ζωντανό το όνειρο για την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση στα τελικά της Βραζιλίας.

7ος όμιλος

Παρασκευή 7 Ιουνίου

Λετονία-Βοσνία (19:30)
Λιχτενστάιν-Σλοβακία (21:00)
Λιθουανία-Ελλάδα (21:45)

Βαθμολογία

Βοσνία 13 (18-3)
Ελλάδα 10 (6-4)
Σλοβακία 8 (6-4)
Λιθουανία 5 (4-7)
Λετονία 4 (6-9)
Λιχτενστάιν 1 (2-15)

Πηγή: soccerplus.gr

To Top