Στο Yellow Radio 101,7 φιλοξενήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, Πάρις Μπίλλιας, ο οποίος αναφέρθηκε στην είδηση για την κατασκευή νέου ιδιόκτητου γηπέδου για τον Άρη.
Αναλυτικά όσα είπε:
Ο Άρης θα αποχωρήσει αφού φτιαχτεί το νέο γήπεδο και θα εξεταστεί η πιθανότητα τα χρήματα να προέρχονται και από την Ευρώπη. Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε περίπου πριν έξι μήνες. Γνωρίζοντας πως κατασκευάζονται καινούργιες αθλητικές εγκαταστάσεις και το τι απαιτείται καταλαβαίνει κανείς ότι στον υφιστάμενο χώρο δεν μπορείς να φτιάξεις ένα γήπεδο που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες μεταγραφές. Επίσης υπάρχει μία μεγάλη ανάγκη στην Θεσσαλονίκη για πνεύμονες πρασίνου.
Για τον λόγο που το νέο γήπεδο δεν θα είναι στο Χαριλάου:
Προκειμένου να φιλοξενήσει 30.000 θεατές -που αυτή είναι η επιθυμία- δεν φτάνει αυτήν την στιγμή ο χώρος. Θα έπρεπε να αυξηθεί το ύψος, οι κερκίδες να είναι πολύ πιο απότομες και να υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος και δυστυχήματος. Ακόμη πολύ πιθανό οι περίοικοι να πήγαιναν στα δικαστήρια και να κολλούσε η υπόθεση, όπως έχει συμβεί σε άλλες περιπτώσεις. Ακόμη στόχος είναι το γήπεδο να προσελκύει επισκέπτες επτά ημέρες την εβδομάδα το οποίο δεν είναι εφικτό στο υφιστάμενο οικόπεδο.
Για το πως επιλέχθηκε η συγκεκριμένη περιοχή:
Πρέπει φυσικά να τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις, να υπάρχει εύκολη πρόσβαση από το κέντρο της πόλης, από μέσα μαζικής μεταφοράς, να το επιτρέπουν οι πολεοδομικές συνθήκες. Τελευταίο δεδομένο είναι πως θα έπρεπε να είναι εύκολη η διαδικασία της παραχώρησης. Με αυτά τα δεδομένα καταλήξαμε ότι η καλύτερη επιλογή κατά την άποψη μας είναι η περιοχή της Γεωργικής σχολής, δίπλα στο Leroy Merlin και το ΙΚΕΑ.
Για το αν υπάρχει πιθανότητα οροφής:
Αυτό θα πρέπει ο μελετητής που θα αναλάβει το γήπεδο να το εξετάσει. Τα σημερινά γήπεδα έχουν νέες τεχνολογίες, μπορείς από την ώρα που ξεκινάς από το γήπεδο πλέον να παραγγέλνεις τον καφέ σου. Να έχεις ένα μενού στο κινητό σου, τα σημερινά γήπεδα είναι σε επίπεδο ξενοδοχείου.
Για τα κτήρια που θα κτιστούν:
Η πρόταση μας είναι πέρα από το γήπεδο του Άρη να γίνουν δύο πολυώροφα κτήρια που θα μπορούν να φιλοξενήσουν ξενοδοχεία και εμπορικά κέντρα. Αυτά θα είναι τα αντισταθμιστικά οφέλη τα οποία θα δοθούν στον επιχειρηματία.
Για το πότε μπορεί να παραδοθεί το γήπεδο:
Αν ξεκινήσουμε σήμερα και με δεδομένη την εμπειρία που υπάρχει θεωρώ ότι το 2026 είναι ένας εφικτός χρόνος, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων που θα ασχολείται καθημερινά με αυτό το σχέδιο. Νομίζω ότι τις προσεχείς μέρες θα υπάρχουν κάποιες ανακοινώσεις.
Για το -6 στον Άρη:
Προφανώς είναι άδικο, έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για να ανατραπεί αυτή η αδικία.