Αναψηλάφηση της υπόθεσης του Άρη στην επιτροπή δεοντολογίας η μια διέξοδος με βάση τα όσα αναφέρουν νομικοί, σε μια συγκυρία όπου χρειάζονται αποφασιστικές ενέργειες.
Σε ότι αφορά την απόφαση της επιτροπής Εφέσεων ένας είναι πλέον ο μόνος δρόμος, η προσφυγή στο CAS, μέχρι 21 μέρες από την παραλαβή του σκεπτικού από την ΠΑΕ Άρης.
Από εκεί και πέρα η διαδικασία αναψηλάφησης είναι κάτι διαφορετικό. Όπως σημείωσε και χθες ο Γιώργος Γιαννόπουλος νομικός, προερχόμενος από την κιτρινόμαυρη οικογένεια: “Έχει την δυνατότητα να κάνει αναψηλάφηση ο Άρης, εάν σε κάποιο διάστημα δέκα ημερών έχει γνώση νέων στοιχείων να ζητήσει εκ νέου να ανοίξει η υπόθεση. Θεωρώ ότι θα μπορούσε να γίνει μία τέτοια διαδικασία, όχι στην εφέσεων της ΕΠΟ αλλά στο ερευνητικό τμήμα της επιτροπής δεοντολογίας”.
Και εδώ είναι ένα λεπτό σημείο: εφόσον οι νομικοί του Άρη προσφύγουν στην διαδικασία της αναψηλάφησης, αυτό θα γίνει μέσω της προσβολής της υπόθεσης στην επιτροπή δεοντολογίας.
Από κει και πέρα υπάρχει πάντα – εφόσον υπάρχει πάντα η πολιτική βούληση απέναντι σε μια τόσο κραυγαλέα αδικία που προκαλεί αλλοίωση του πρωταθλήματος- η λύσης της τροπολογίας. Με όπλο τη “δήλωση Ζαγοράκη” και ενόψει ΔΕΘ να γίνει συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και να ζητηθεί “να ψηφιστεί νομοθετική ρύθμιση, με την οποία δεν θα τιμωρούνται με αφαίρεση βαθμών οι ομάδες που δεν συμμετέχουν σε πλαστογραφίες συμβολαίων, εφόσον υπάρχει δήλωση άλλου περί υπαιτιότητας”, όπως έγινε στη συγκεκριμένη υπόθεση.