Τον εαυτό του υπεραμύνθηκε ο νυν πρόεδρος της ΠΑΕ, Λάμπρος Σκόρδας αναφορικά με όσα έγιναν την οχταετία 2004-2012 που οδήγησαν τον Άρη στην σημερινή δυσχερή οικονομικά θέση.
Γράψε GALIS και στείλε στο 54911 για να βρεθείς στην γιορτή του Νίκου Γκάλη
Υπογράμμισε πως συγκεκριμένοι άνθρωποι αποφάσισαν να τα φορτώσουν όλα στον ίδιο, τόνισε πως έχει κάνει προτάσεις για επιτροπή διαφάνειας και να ξεκινήσει ο έλεγχος από τον ίδιο και αποκάλυψε πως αν αυτός είναι ο επόμενος αιρετός πρόεδρος, θα διατηρήσει τον Σούλη Παπαδόπουλο στην τεχνική ηγεσία.
Η συνέντευξη του Λάμπρου Σκόρδα στο “NOVA Σπορ FM”:
Για τις κατηγορίες πως δεν θέλει να γίνει έλεγχος στην ΠΑΕ: «Τα χρέη του συλλόγου είναι δυσβάσταχτα. Μιλάμε για 30 εκατ. ευρώ. Ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος σε μία εταιρεία είναι μόνιμα ελεγχόμενοι. Δεν μπορώ να εμποδίσω κανέναν έλεγχο, ακόμη και αν ήθελα. Από τις 5 Απριλίου που ανέλαβα, παρέλαβα το λογιστήριο μετά από 20 μέρες, την περασμένη Παρασκευή. Μόλις το παρέλαβα παρέδωσα όλα τα έγγραφα που έλειπαν. Επί τέσσερις μήνες κάποιοι δεν έδιναν τα έγγραφα που απαιτούνταν για να γίνει έλεγχος. Έχω κάνει προτάσεις να υπάρχει επιτροπή διαφάνειας. Να ελέγχονται όλοι για τα περιουσιακά τους στοιχεία, τόσο αυτοί όσο και οι συγγενείς τους. Είπα να υποβληθώ εγώ πρώτος σε έλεγχο. Και αυτό μου το αρνήθηκαν».
Για τις κατηγορίες για δημιουργία χρεών: «Θα έπρεπε ο Σκόρδας που έφυγε το 2009 με ένα κάρο λάσπη, που ποτέ δεν αποδείχτηκε τίποτα, να συνεχίσει να είναι όμηρος αυτής της συμμορίας; Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Δεν πρέπει όμως να γίνει έλεγχος για να αποδειχτούν κάποια πράγματα; Τα χρέη του Άρη όταν το 2003 μπήκε στο άρθρο 44 δεν μηδενίστηκαν. Παρέμειναν περίπου 5,5 εκατ. ευρώ. Τη χρονιά εκείνη υποβιβάστηκε και τα έσοδά του ήταν ελάχιστα. Στη Β’ Εθνική είχε μεγάλα συμβόλαια και μπήκε μέσα περίπου 4 εκατ. ευρώ. Στην τελευταία μου χρονιά, το 2009, τερματίσαμε έκτοι με τη Λάρισα να κερδίζει τον Ολυμπιακό την τελευταία αγωνιστική στο ‘Καραϊσκάκη’ και μας πέρασε, στη φιέστα ή σιέστα γιατί μπορεί να τους πήρε ο ύπνος. Τα χρέη που άφησα ήταν άκρως διαχειρίσιμα και με παίκτες που ήταν περιουσιακά στοιχεία. Για παράδειγμα πουλήθηκαν παίκτες όπως ο Γιάχιτς, ο Παπαδόπουλος και ο Βανγκέλι. Όταν έφυγα η ΠΑΕ είχε χρέη 10 εκατ. ευρώ και τώρα έχει περίπου 30 εκατ. ευρώ. Θα πρέπει να ρωτήσετε εκείνους που ακολούθησαν πώς έφτασαν σε αυτό το ύψος τα χρέη».
Για το πώς τα χρέη εκτοξεύτηκαν στα 30 εκατ. ευρώ: «Κάποιοι ανακάλυψαν πως ο Άρης έχει ψωμί, έκαναν μια συνομωσία το 2009, δημιούργησαν τα χρέη και είχαν αποφασίσει πως αν δεν τους έβγαιναν τα σχέδια, θα τα φόρτωναν όλα στον Σκόρδα. Άνθρωποι όπως ο Αθανασιάδης, ο Ζαμπέτας, ο Δεσύπρης, ήταν σε συσκέψεις και υπάρχουν γραμμένα όλα σε πρακτικά συνεδριάσεων. Έτσι δημιουργήθηκαν τα χρέη κι έφτασε η ομάδα σε σημείο να κατρακυλήσει. Η ομάδα επί προεδρίας μου έφτασε ψηλά στη βαθμολογία, έπαιξε σε τελικούς Κυπέλλου, έπαιξε στην Ευρώπη. Εγώ έχω εμπλοκή με την προσωπική μου περιουσία. Τα πρόσωπα που δεσμεύονται με δικαίωμα υπογραφής έχουν ευθύνη για τα χρέη προς το Δημόσια. Οι άλλοι δεν είχαν τίποτα στο όνομά τους και έβαζαν ό,τι υπογραφή ήθελαν. Ήταν σαν τους αυτοφωράκηδες. Ανέλαβα μετά από πιέσεις κάποιων ανθρώπων για να αλλάξει το κλίμα στην ομάδα. Κάποιοι ήθελαν να πέσει ο Άρης για να οδηγηθεί η ομάδα εύκολα κι αναίμακτα στην εκκαθάριση, όπως έγινε νομίζω και με την ΑΕΚ».
Για την αντιμετώπιση των οικονομικών δυσκολιών: «Αυτοί που έχουν λαμβάνειν από τον Άρη δεν θα πάρουν τίποτα αν δεν συναινέσουν σε έναν συμβιβασμό ή σε ένα κούρεμα. Είχα προτείνει συγκεκριμένο τρόπο για το άρθρο 99. Πιστεύω πως είναι απαραίτητο ο Άρης να έρθει σε συμφωνία με τους παλιούς του παίκτες. Μόνο έτσι θα μπορέσει να υποχρεωθεί να μετατρέψει το κράτος αυτές τις δόσεις σε 100 και να πληρώνει περίπου 1,5 εκατ. ευρώ σε παλιές υποχρεώσεις. Εγώ έκανα μία συγκεκριμένη πρόταση. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Ο Άρης είναι στην ουσία πτωχευμένος και πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια με τους πιστωτές μας για να σωθεί».
Για το αν η αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 συνιστά παράβαση του αυτοδιοίκητου: «Η προσφυγή στο άρθρο 99 δεν έχει καμία σχέση με τον ΚΑΠ. Αν είχε, θα έπρεπε να είχαν υποβιβαστεί επίσης η ΑΕΚ και ο ΟΦΗ. Εγώ δεν γνωρίζω κανένα τελεσίγραφο να αποσύρουμε το αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 99. Επίσης δεν γνωρίζω να υπάρχει καμία προσφυγή της ΑΕΚ, γιατί είναι άτοπο».
Για τις συνεχείς αλλαγές προπονητών στη Σούπερ Λίγκα και τον Άρη: «Και πάλι λίγοι είναι, όπως λειτουργεί το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Συγχωρέστε μου την ελαφρότητα με την οποία το λέω, αλλά έτσι είναι τα πράγματα και δυστυχώς θα γίνουν χειρότερα. Στην Ελλάδα δεν παίζουμε ποδόσφαιρο, αλλά… νίκες. Όλοι περιμένουν μόνο νίκες, γιατί έτσι έχουμε μάθει. Εγώ όταν ανέλαβα τον Άρη δεν υποσχέθηκα τίποτα. Είπα ότι δεν περπατάω στο νερό».
Για το μέλλον του Σούλη Παπαδόπουλου και των παικτών της ομάδας: «Αν θα είμαι εγώ στη διοίκηση, θα μείνει ο Σούλης Παπαδόπουλος. Ο Άρης δεν μπορεί να πάρει τον Κούπερ. Τα συμβόλαια των Γιαννιώτα, Διούδη κλπ., αλλά και άλλων που χάθηκαν, όπως των Κατίδη, Μπουγαΐδη, Κουρέλλα που χάθηκαν και ήταν εγκληματικό αυτό, δεν μπορεί να τα ανανεώσει τώρα ο Άρης στο τυπικό μέρος. Πρέπει να κοιτάξει να χτίσει μία ομάδα που θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστική από ό,τι φέτος. Όλες οι ομάδες πουλάνε παίκτες, ακόμη και οι πολύ μεγάλες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης».
Για την αλλαγή που έφερε η έλευσή του στην ομάδα: «Το πιο προφανές είναι ότι άλλαξε η ψυχολογία της ομάδας. Ο Άρης είχε ανθρώπους άσχετους, ανίκανους και επικίνδυνους κοντά στην ομάδα. Ο Άρης είχε παίκτες που δεν είχαν την εμπειρία να σηκώσουν τέτοιο βάρος. Οι ποδοσφαιριστές δεν πίστευαν στον εαυτό του και φοβόντουσαν για το μέλλον τους. Όταν ζεις σε ένα στρεβλό περιβάλλον, λογικό είναι να χάνεις τη δυναμική σου. Ο Άρης με τις πιο ισχυρές ομάδες έπαιζε καλύτερα. Στα ματς που έπρεπε να κερδίσουν όμως είχαν μεγάλη πίεση. Εγώ την πρώτη φορά που πήγα να μιλήσω στους παίκτες, είχε κοπεί το ρεύμα στο προσωπικό κέντρο».